Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας θα κάνουν οι υπάλληλοι των Δήμων την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Δύο μόλις ημέρες μετά την συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, όπου τέθηκαν τα ζητήματα της πληρωμής των συμβασιούχων – «παρατασιούχων» αλλά και του ορίου των 24 μηνών που θέτει ως ανώτερο χρόνο υπηρεσίας η με αριθμό 105/2016 απόφαση του Ι΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου η ασάφεια, η έλλειψη έγκυρης ενημέρωσης και η ανασφάλεια στους εργαζόμενους δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στις Υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας.

Το φαινόμενο Δήμοι να αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους «παρατασιούχους» εξαπλώνεται ως μολυσματική ασθένεια, ενώ η όποια «πιθανή» νομοθετική παρέμβαση παραπέμπεται για μετά τις γιορτές. Κάποιοι όμως δεν θα κάνουν γιορτές. Ήδη, χιλιάδες εργαζόμενοι μπροστά στην αβεβαιότητα που επικρατεί τρέχουν στα Δικηγορικά Γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και την μη απόλυσή τους.

Μεθοδικά και σταθερά η κυβέρνηση αντί να δώσει σαφείς και άμεσες λύσεις ουσιαστικά δίνει στους εργαζόμενους ως μόνη διέξοδο τον δικαστικό δρόμο πριμοδοτώντας για μια ακόμη φορά, όπως γινόταν και στο παρελθόν τα Δικηγορικά Γραφεία.

Είναι επίσης απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και μη θεσμικό η πολιτεία αντί υπεύθυνα να συζητά, να απαντά, να ενημερώνει τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων για ζητήματα που κατ’ επανάληψη έχουν θέσει, να επιδίδεται σε «συνδικαλιστικού τύπου» υπονομευτικά τερτίπια προσπαθώντας ρουσφετολογικά να παραπλανήσουν προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά και κομματικά οφέλη.

Ας μην ξεχνούν πως σήμερα κυβερνούν και ασκούν Διοίκηση και όχι συνδικαλισμό.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο στην συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε την ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη και ενώ τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν πάγια αιτήματα της Ομοσπονδίας όπως η μη άσκηση των ένδικων μέσων, η επίλυση αναδρομικά της καταβολής των υπερωριών που παρασχέθηκαν πριν την εγκριτική απόφαση κάθε έτους και η μεταφορά του προσωπικού σε ενδεχόμενο κατάργησης Ν.Π.Δ.Δ. των Δήμων να μην υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση τη στιγμή που ήταν κοινό μυστικό (στους ενδοκυβερνητικούς) πως είχαν ήδη δρομολογηθεί σχετικές τροπολογίες.

Πρακτική που δείχνει πως στόχος δεν είναι η θεσμική συνεργασία αλλά η συνδικαλιστική υπονόμευση των εκπροσώπων των εργαζομένων. Θυμίζουμε μόνο πως και οι τρεις διατάξεις που κατατέθηκαν είχαν συμπεριληφθεί στο «Πολυνομοσχέδιο» του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α με την πρώην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαιτώντας άμεσα να δοθούν λύσεις και προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην μείνει απλήρωτος, να μην οδηγηθεί στην απόλυση, αλλά και για να μπει ένα τέλος στο «ντόμινο» μη παράτασης συμβάσεων πέρα των 24 μηνών, αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Βασ. Σοφίας 15).

Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουν δυναμικά την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να πληρώνει εγκαίρως εργασία που παρασχέθηκε καθώς και το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και να τελειώσει η ομηρία των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Απαιτούμε λύσεις ουσιαστικές, ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες. Η λογική του «έχω την πολιτική βούληση» αλλά δεν με «αφήνουν» είναι ένα μπαλάκι ευθυνών που δεν αφορά τους εργαζόμενους που δίνουν ένα καθημερινό αγώνα επιβίωσης… Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν θα περάσει!!!

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – «ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ»

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος                                             Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

 

Νίκος Τράκας                                                Γιάννης Τσούνης

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας | Ημέρες Καρδιολογίας “ΔΑΥΙΔ” ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Lucy, οι εργασίες της επιστημονικής ημερίδας καρδιαγγειακών παθήσεων, που διοργανώσε ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, με τον γενικό τίτλο “ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ “ΔΑΥΙΔ” ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ.

 Στην ημερίδα, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του καρδιολόγου, Δαυίδ Συμεωνίδη, μίλησαν διεκεκριμένοι συνάδελφοι του εκλιπόντος και μεταξύ αναφέρθηκαν στη πρόοδο που παρατηρείται στη θεραπεία της θρόμβωσης και της πνευμονικής εμβολής, στο παρόν και το μέλλον της παιδιοκαρδιολογίας, στη διαχείριση αρρυθμιών, στον προαγωνιστικό έλεγχο του αθλητή, στην προνοσοκομειακή αντιμετώπιση του θωρακικού άλγους και στην αντιμετώπιση του εμφράγματος μυοκαρδίου σε επαρχιακό νοσοκομείο.
Οι εργασίες της διημερίδας “ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ‘ΔΑΥΙΔ’ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ” συνεχίστηκαν και την Κυριακη (26/5), με ενημερωτικές διαλέξεις για τους πολίτες της Καβάλας, της Ελευθερούπολης και της Θάσου. Η θεματολογία τους αφορά την αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου για την αρτηριακή πίεση, τον σακχαρώδη διαβήτη, την δυσλιπιδαιμία και τη στεφανιαία νόσο, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες από το κάπνισμα, την παχυσαρκία, τη διατροφή και την έλλειψη άσκησης.
https://youtu.be/GBujgA76J6M

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024 | 111 χρόνια Ελεύθερης Ελληνικής και Δημιουργικής Καβάλας

Φέτος συμπληρώνονται 111 χρόνια Ελεύθερης, Ελληνικής και Δημιουργικής Καβάλας.

Στο πρόγραμμα των φετινών Ελευθερίων, εκτός τις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης και την έλευση του Αποστόλου των εθνών Παύλου στην Καβάλα, εχουν ενταχθει και ειδικές δράσεις για όσα συνέβησαν στην Κύπρο πριν από πέντε ακριβώς δεκαετίες και για 25 χρόνια Αδελφοποίησης και σε κάθε περίπτωση στενής συνεργασίας ανάμεσα στην Καβάλα και τη Νυρεμβέργη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΝΟΘΑΚ | Α’ φάση του Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής ανδρών 2023-2024

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2024, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας θα διεξήχθη η Α’ φάση του Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής ανδρών 2023-2024 υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 16 ομάδες σε 4 ομίλους.

Στον όμιλο που συμμετέχει η ανδρική ομάδα του ΝΟΘΑ Καβάλας θα αντιμετωπίσει τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης που αγωνίζονται στην κατηγορία, ΝΓΣ Ηρακλής, ΣΑΠΚ Νεάπολης και ΧΑΝΘ.

Στόχος για τον ΝΟΘΑΚ που εδώ και 2 χρόνια βρίσκεται στην κατηγορία είναι να εξασφαλίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια του ομίλου για τα play off, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στο φίλαθλο κοινό της περιοχής, να γνωρίσει ακόμη περισσότερο το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Ο Β’ γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en