ΚΑΒΑΛΑ

Σοβαρή καταγγελία του “Αισώπου” για εν ψυχρώ εκτέλεση αδέσποτων με καραμπίνα στο αεροδρόμιο της Καβάλας

Το φιλοζωϊκό σωματείο Καβάλας “Αίσωπος” θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες αυτής της πόλης, και όχι μόνο, για ένα αποτρόπαιο γεγονός που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Χρυσουπόλεως της Καβάλας που ανήκει στην εταιρία Fraport, στις 11/05/17 και ώρα 23:00.

Ενημερωθήκαμε από γνωστή επιχειρηματία της πόλης της Καβάλας, ότι το βράδυ εκείνο, μετά από ενημέρωση που είχε λάβει και η ίδια, εκτελέστηκαν εν ψυχρό με καραμπίνα τρία (3) σκυλιά του αεροδρομίου τα οποία ζούσαν χρόνια εκεί και τα οποία φρόντιζαν φιλόζωοι και υπάλληλοι του αεροδρομίου.

Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα όπως και η οργή μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πρώτα από την εταιρεία Fraport να μας πει αν γνωρίζει ή αν έχει σχέση με το περιστατικό γιατί από όσο ξέρουμε το αεροδρόμιο φυλάσσετε και σίγουρα υπάρχουν μάρτυρες για το συγκεκριμένο έγκλημα.

Αυτές είναι τεχνικές που στο παρελθόν κάποιοι δήμοι της χώρας υιοθετούσαν για να λύσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Ελπίζουμε να μη συμβαίνει το ίδιο και τώρα. Ήδη η επιχειρηματίας, με την οποία είμαστε σε επικοινωνία, έχει προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβούμε και εμείς μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του N. 4039/12 ως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν. 4235/14, η κακοποίηση ζώου είναι αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο. Στόχος μας είναι να βρούμε ποιός ευθύνεται για την πράξη αυτή και να προλάβουμε να συμβούν παρόμοιες πράξεις στο μέλλον. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης της Καβάλας αλλά και της χώρα, φιλόζωους και μη, να εναντιωθούν απέναντι σε τέτοιες πράξεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε για να προστατεύουμε τα αδέσποτα από τέτοιου τύπου εγκλήματα. Παρακαλείστε όλοι να γνωστοποιήσετε το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας κοινοποιήσεις και να σταθείτε στο πλευρό τόσο το δικό μας όσο και της επιχειρηματίας στο επόμενο διάστημα όπου θα ακολουθηθεί η νομική οδός.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version