ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρά επεισόδια στη Σάμο με τους πρόσφυγες

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ της Πέμπτης το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σάμο, όταν ήρθαν στα χέρια μετανάστες. 

Μία μόλις ημέρα μετά τα επεισόδια στο κέντρο κράτησης στη Μόρια της Μυτιλήνης, ξέσπασαν άγριες συμπλοκές μεταξύ Μαροκινών, Αλγερινών και Πακιστανών μεταναστών στο hot spot της Σάμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Γιώργος Κυρίτσης, με ανάρτησή του στο Twitter, οι τραυματίες έφεραν εκδορές, οκτώ από αυτούς χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Kατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μέρος των εγκαταστάσεων τυλίχθηκε στις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στα σημεία αυτά, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου​, για να αποκατασταΣύμφωνα με πληροφορίες, στα επειδόσια συμμετείχαν περίπου 150 μετανάστες, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές.

Επεισόδιο μεταξύ προσφύγων σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο κέντρο φιλοξενίας που έχει στηθεί στις αποθήκες Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η συμπλοκή ξεκίνησε έπειτα από παρεξήγηση δύο Σύρων για τη χρήση μιας ηλεκτρικής πρίζας, όμως το επεισόδιο έλαβε διαστάσεις και ενεπλάκησαν σε αυτό περίπου 50 άτομα.

Όπως αναφέρει το Thestival.gr, ένας από τους εμπλεκόμενους τράβηξε μαχαίρι και χτύπησε στο χέρι έναν άλλο πρόσφυγα, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο χέρι.Η ένταση εκτονώθηκε όταν έφτασαν στο Κέντρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στους τέσσερις ανέρχονται πλέον και επισήμως οι νεκροί από το ναυάγιο του σκάφους, το οποίο σημειώθηκε σε αιγυπτιακά χωρικά ύδατα, με τους 100άδες μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης. 
Όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο κ. Λαγκαδιανός, εκπροσώπου Τύπου του αρχηγείου του λιμενικού σώματος οι σωροί είναι πλέον τέσσερις ενώ νωρίς το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο ράδιο 9,84 της Κρήτης ήταν εκείνος που αποκάλυψε ότι μιλάμε πλέον για νεκρούς.

https://www.youtube.com/upload

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version