Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας | Άμεσες ενισχύσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου

Για τις ανατιμήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, καθώς και για τα μέτρα της κυβέρνησης, μίλησε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός εξήγησε πως οι τιμές της ενέργειας σε διεθνές επίπεδο καθορίζονται μέσα από τις χρηματαγορές. Η Ελλάδα πρώτη από όλους ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών, επεσήμανε.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε μεγαλύτερες ενισχύσεις αν χρειαστεί. «Κάθε φορά που θα αντιμετωπίζουμε τέτοιες συνθήκες και θα απειλούνται τα ελληνικά νοικοκυριά και οι Έλληνες καταναλωτές από τέτοιες εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές ενέργειας θα ερχόμαστε και θα τους στηρίζουμε, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Άμεσες ενισχύσεις στους λογαριασμούς

Ηλεκτρικό Ρεύμα:

Για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος θα υπάρξει ενίσχυση 60 ευρώ/μεγαβατώρα, δηλαδή 18 ευρώ το μήνα για ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 300 μεγαβατώρες το μήνα. Επομένως, 70 ευρώ το τετράμηνο.

Για ένα νοικοκυριό με κοινωνικό τιμολόγιο η ενίσχυση προσδιορίζεται στα 24 ευρώ το μήνα. Επομένως, η τετραμηνιαία ενίσχυση θα φτάνει τα 100 ευρώ. Η ενίσχυση αυτή αφορά όλους τους παρόχους, όπως επεσήμανε ο υπουργός.

Στη ΔΕΗ οι αυξήσεις δεν θα είναι πάνω από 2-3 ευρώ το μήνα, ενώ οι ιδιώτες πάροχοι έχουν αρχίσει και διαφημίζουν εμπορικά πακέτα. Σχετικά με τις αυξήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά, ο κ. Σκρέκας είπε πως μέσα από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών, τα νοικοκυριά θα δουν μια μείωση μέσα από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, στην δεξιά πλευρά του λογαριασμού, η οποία μπορεί και να προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ. Από του χρόνου, μάλιστα, θα φανεί μια μείωση στους λογαριασμούς.

«Ο στόχος μας είναι μέχρι το 2030, το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», τόνισε.

Φυσικό αέριο:

Όπως είπε ο υπουργός, τα αποθέματα είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, θα υπάρξουν επιπλέον ενισχύσεις έως τον Ιούνιο του 2022.

Το επίδομα θέρμανσης υπερδιπλασιάζεται και φτάνει τα 170 εκατ. ευρώ.

Θα υπάρξει και επιπλέον έκπτωση 15% από τη ΔΕΠΑ στο φυσικό αέριο.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 25 έως 29 Απριλίου οι εκδηλώσεις του “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” στην Καβάλα

Άδοντες και Ψάλλοντες εν την καρδία, μια μεγάλη οργάνωση με την συμμετοχή πολλών φορέων έρχεται για ακόμη μια φορά στην πόλη της Καβάλας, τιμώντας τον Απόστολο Παύλο. Μουσικά σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, έρχονται να πλαισιώσουν μουσικά τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 25 Απριλίου και θα διαρκέσουν εως και τις 29 του μηνός.

Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν τα έργα καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Ενεργή είναι η δράση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες, με συνεργεία καθαρισμού να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό την αποψίλωση των ξερών χόρτων και τον καλλοπισμό των σημείων.

Μια από αυτές τις δράσεις είναι και ο καλλοπισμος του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου που από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου τα συνεργεία βρίσκονται στο σημείο διενεργώντας διάφορα έργα καθαρισμού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en