ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σκληρή τοποθέτηση της Γεροβασίλη για την απόφαση του ΣτΕ | Νέο σχέδιο νόμου τη Δευτέρα!

Νέο νόμο για τις πολιτικές άδειες ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα, κατά πληροφορίες, αντιδρώντας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος ρύθμιζε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης με δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη ήταν αιχμηρότατη και με πρωτοφανή οξύτητα κατά της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση» είπε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αποκάλυψε πως τη Δευτέρα η Κυβέρνηση θα καταθέσει νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή!

«Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, το PSI και το “μαύρο” στην ΕΡΤ» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 Την ίδια ώρα, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά κρίνονται. «Η ασυδοσία δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα» είπε η κ. Γεροβασίλη, και συμπλήρωσε: «Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες. Η επιστροφή των χρημάτων στερεί από τον προϋπολογισμό πόρους 255 εκατ. ευρώ, που η κοινωνία έχει ανάγκη». 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο χειρισμός του θέματος θα παραμείνει στα χέρια του Νίκου Παππά, ο οποίος έχει την στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version