Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία στο Eurogroup | Πηρά του Σύριζα στη Ν.Δ. (VIDEO)

Τα πυρά της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου δέχεται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Πέραν της συζήτησης για την οικονομία μεγάλο τμήμα της διαδικασίας επικεντρώθηκε στις καταγγελίες για επαφές του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Στην πρόταση Μητσοτάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι όποιος έχει στοιχεία μπορεί να τα καταθέσει στη δικασιούνη, η οποία ήδη διερευνά την υπόθεση του Noor1.

«Είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή» είπε ο πρωθυπουργός.

Ανοίγοντας τη διαδικασία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας χαρακτηρίζοντάς την «καλή κατά γενική ομολογία» καιπρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα. «Ας απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικονομία διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα ως προς το δανεισμό της», επισημαίνοντας ότι η συμφωνία του Eurogroup έχει θετικό ορόσημο στην πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Όπως τόνισε η συγκεκριμένη συμφωνία για πρώτη φορά περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις και όχι απλά υποσχέσεις, για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Υπογράμμισε ότι ακόμη έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες και οι όροι για βιώσιμη και οριστική επιστροφή στις αγορές, την οποία «θα προετοιμάσουμε με προσοχή, χωρίς βιασύνη για ουσιαστικούς και όχι επικοινωνιακούς λόγους, για να εγγυηθούμε την ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και ότι δεν θα ξαναχρειαστεί η Ελλάδα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Πέντε στόχους είχε θέσει η κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο: γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, ρύθμιση για το χρέος, συμμετοχή στο QE, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλά πλεονάσματα.

» Δικοί σας οι πέντε στόχοι, δικές σας και οι αστοχίες» είπε και πρόσθεσε: «Η αποτυχία σας είναι καθολική. Διαβάσατε για μια ακόμα φορά λάθος τους διεθνείς συσχετισμούς» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για τις συμπεριφορές υπουργών, όπως ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Πολάκης, αναρωτώμενος μάλιστα για τον πρώτο αν απολαμβάνει κάποιου είδους ακαταλόγιστο.

Για τον κ. Πολάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «θεσμικά χυδαίο», είπε: «Μπορεί οι αναρτήσεις να είναι γραφικές, αλλά οι επιθέσεις του στη δικαιοσύνη είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη υπόθεση».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννημάτα ανέφερε: «Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του για τη συμφωνία στο Eurogroup και αυτά δεν είναι καθόλου τιμητικά για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Μας έχετε βάλει τη θηλιά στο λαιμό. Με αυτή τη συμφωνία και αυτή την κυβέρνηση δεν βγαίνουμε στο ξέφωτο».

Tο τελευταίο Eurogroup επικρότησε και επικύρωσε τα αντιλαϊκά μέτρα της β’ αξιολόγησης και του τέταρτου μνημονίου, είπε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως είπε, «χρειάζεται μεγάλο θράσος -και αυτό το διαθέτει η κυβέρνηση- να λες ότι με την συμφωνία του Eurogroup δημιουργείται ξέφωτο για τον λαό».

Ο κ. Κουτσούμπας έθεσε στη συνέχεια τα ερωτήματα: «Αλήθεια, τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν στο 3,5% του ΑΕΠ για το διάστημα 2018-2022 και στο 2% από το 2023 έως το 2060, από πού θα διασφαλιστούν; Από την ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, από τις άγριες περικοπές μισθών, συντάξεων, από τις περικοπές δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία, την άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, που προέρχεται από την νέα καρατόμηση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ κλπ. Θα καταργηθούν οι 600 και πλέον μνημονιακοί νόμοι; Ή μήπως δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έρχονται για το επόμενο διάστημα;».

Σημείωσε επίσης, ότι ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για την γ’ αξιολόγηση, που περιλαμβάνει τον συνδικαλιστικό νόμο, το χτύπημα στην απεργία, αναφέροντας, χαρακτηριστικά: «Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, θα το κάνετε κι αυτό στο όνομα της “αριστεράς και της προόδου”».

«Δεν θέλετε και δεν μπορείτε να εντάξετε τη χώρα με ισότιμους όρους στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Ανάπτυξη και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα εκατοντάδες επενδύσεις, μικρές και μεγάλες, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από «μικρές επαναστάσεις που μπορούν να συνθέσουν την προοδευτική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα».

«Συμφωνία ντροπής» χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για τη β’ αξιολόγηση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, που «αλυσοδένει» τη χώρα δεσμεύοντας τη για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι όπως και οι προηγούμενες την παρουσιάζει ως μονόδρομο. «Πόσο καιρό μπορεί να ζει μια χώρα κάτω από τέτοια διλήμματα;» αναρωτήθηκε.

Αίσθηση προκάλεσε και η επισήμανσή του για τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές για χρηματοδότηση. «Ποιος αφήνει 3 ετών παιδί να βγει στη λεωφόρο; Δεν θα το πατήσει το αυτοκίνητο; Το ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς και το πληρώσαμε αυτό. Το ίδιο θα γίνει και τώρα».

«Η απόφαση της κυβέρνησης για μια επιτυχή διαπραγμάτευση οδηγεί την οικονομία στην ανάπτυξη και τον λαό σε μια νέα εποχή» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επικαλούμενος και στοιχεία από την πορεία των δεικτών για τα ελληνικά ομόλογα. Τι απάντησε στις καταγγελίες για την υπόθεση των συνομιλιών με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Ανέφερε, ακόμα, ότι κατέρρευσε η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηριχθεί στην καταστροφή, στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και εκείνη να έλθει ως σωτήρας.

Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορώντας τα κόμματα ότι με τις μνημονιακές πολιτικές τους οδήγησαν την Ελλάδα «στην υποταγή και την ξενοκρατία».
Ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε λόγο για «μπολσεβίκες μεθόδους» και για ακραία χυδαία μνημονιακή πολιτική που οδήγησε τον ελληνικό λαό στα συσσίτια και τη φτώχεια. «Εμείς δεν είμαστε ούτε με τους νεοφιλεύθερους ούτε με τους μαρξιστές», ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο της κρίσης. Από το success story του Αντώνη Σαμαρά περάσαμε στο success story του κ. Τσίπρα».

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Θοδωρής Ζαγοράκης |“Προχωράμε, είμαι με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη”

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την  Μεγάλη Τετάρτη 2 Μαϊου 2024, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεών του η συνάντηση με τον δήμαρχο  Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά και τέλος με στελέχη και την νεολαία του κόμματος.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μιχαηλίδου | Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα κάνουν φέτος διακοπές στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ και του ΕΦΚΑ

«Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις παιδικές κατασκηνώσεις, μέσω του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος του ΕΦΚΑ» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τη χθεσινή έναρξη του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

«Με αυτή τη δράση της ΔΥΠΑ, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ» επεσήμανε η κα Μιχαηλίδου, «δίνουμε 70.000 vouchers σε οικογένειες που έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ, προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να κάνουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες διακοπές στις κατασκηνώσεις. Μάλιστα, στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 ημέρες». Όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας, ειδική πρόνοια υπάρχει για τις ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς. Επίσης, για πρώτη φορά, μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία δύο χρόνια αλλά δεν έλαβαν επιταγή.

Παράλληλα, με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, τις επόμενες ημέρες εκκινεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ είναι προϋπολογισμού 18,427 εκατ. ευρώ και αφορά συνολικά 36.000 παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών.

Ποιους και πόσους αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Σκοπός του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή́ των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2024 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ξεκίνησε τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και ώρα 11:00.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελούμενων παιδιών, οι οποίοι:

  • είναι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  •  είναι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ -στην επαγγελματική τους κατηγορία- με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • είναι άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ αν είναι μονογονείς, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ποιους και πόσους αφορά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ

Παράλληλα, με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, που από την 1η Μαΐου δέχεται αιτήσεις, τις επόμενες ημέρες, εκκινεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΦΚΑ.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΕΦΚΑ, προϋπολογισμού 18,427 εκατ. ευρώ, αφορά συνολικά 36.000 παιδιά, ηλικίας 6-16 ετών. Η καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδος του ΕΦΚΑ ξεκινά τη 15η Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου, αποτελούμενη από πέντε κατασκηνωτικές περιόδους συνεχούς διαμονής 15 ημερών εκάστη για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και 10 ημερών για τα παιδιά με αναπηρία.

Μάλιστα, η καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδος για ωφελούμενα τέκνα με αναπηρία που οι γονείς τους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις κατασκηνωτικές περιόδους με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, θα αρχίσει, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, ήτοι το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου και για 10 ημέρες συνεχούς διαμονής.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κασσελάκης για Μάτι | Με αυτό το άρθρο έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι

«Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια, και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν «κύριοι», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει αποσπάσματα που αναφέρονται στο άρθρο του ποινικού με το οποίο όπως λέει «έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε μόλις έγινε πρωθυπουργός».

Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

«Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια, και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν «κύριοι».

Θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τις απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι;

Ας δούμε μαζί πρώτα το κατ’ επάγγελμα ψέμα του κ. Μητσοτάκη.

Ας δούμε μαζί και την αλήθεια, από τον ποινικολόγο κ. Καπερνάρο, ο οποίος εξηγεί πώς τα κακουργήματα βαφτίστηκαν πλημμελήματα για να φτάσουμε σε αυτές τις ποινές.

Σας διαβάζω κι ένα απόσπασμα από την ανάρτηση του δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, κ. Σωτηρόπουλου:

Το ίδιο άρθρο 302, όπως ίσχυε με τον Π.Κ. του 1950, ίσχυε το 2018, το 2019, το ίδιο κι απαράλλαχτο ισχύει και σήμερα.

Με αυτό το άρθρο λοιπόν έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε μόλις έγινε Πρωθυπουργός.

Δείτε τώρα ποιος επιτρέπει σε καταδικασμένους να εξαγοράζουν τις ποινές τους και να είναι ελεύθεροι.

Εξηγεί ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βερβεσός, πώς η ΝΔ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ώστε οι ένοχοι να πληρώνουν και να φεύγουν.

Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει»

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en