ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Σιωπηρή συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία;

Για σιωπηρή συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας ώστε να υπάρξει λύση στην κρίση Συρία, καθώς και για αλλαγή «στις δυτικές θέσεις» κάνει λόγο σύμβουλος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ την ίδια ώρα η Μόσχα δηλώνει έτοιμη για την επανεκκίνηση της συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας με την Ουάσινγκτον.

«Η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση θέλει να βρει μία λύση στην κρίση στη Συρία. Υπάρχει σιωπηρή συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία για να καταλήξουν σε αυτή τη λύση» δήλωσε η σύμβουλος του Άσαντ, Μπουσάινα Σαάμπαν, δήλωσε η Σαάμπαν στη συριακή τηλεόραση.

«Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τώρα πως η Ρωσία έχει βαθιά γνώση της περιοχής και μια καλύτερη αποτίμηση της κατάστασης. Το διεθνές κλίμα κατευθύνεται προς τη χαλάρωση και προς την επίλυση της κρίσης στη Συρία» ανέφερε η ίδια.

Η σύμβουλος του Μπασάρ αλ-Άσαντ έκανε ακόμα λόγο για «αλλαγή στις δυτικές θέσεις» όσον αφορά τη διευθέτηση στη Συρία, όπου περισσότεροι από 240.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια άλλοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους αφότου ξέσπασε η σύγκρουση τον Μάρτιο του 2011.

Μεγάλη όμως είναι η κινητοποίηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο… Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν απέκλεισε τον Άσαντ από μελλοντικές συνομιλίες για τη Συρία. Αντιθέτως, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατέστησε σαφές ότι το μέλλον της Συρίας δεν περιλαμβάνει τον Μπασάρ αλ Ασαντ.

 imerisia.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version