ΕΒΡΟΣ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή της Μάκρης Αλεξανδρούπολης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε ανενεργό χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην περιοχή της Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

 
Σε ύφεση βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε ανενεργό χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην περιοχή της Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη την Περιφέρεια, με επικεφαλής τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ Αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα και παρουσία του διοικητή της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Κούκουρα, εξακολουθούν να καταβάλουν προσπάθειες οριοθέτησης της φωτιάς. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο σημείο από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν 14 πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 35 ατόμων, ενώ μέχρι και τη δύση του ηλίου, από αέρος επιχείρησαν δύο Πετζετέλ, ένα Καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. 

Συνολικά 14 υδροφόρα οχήματα, 11 βοηθητικά, 38 πυροσβέστες και 35 άτομα πεζοπόρα τμήματα, θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας «ώστε αύριο που αναμένονται άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ να μην υπάρχει ούτε μία ενεργή σπίθα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης. 

Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και τρία μηχανήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ αναμένονται και δύο μηχανήματα του Στρατού τα οποία εργάζονται για τη διάνοιξη των σωρών ώστε να είναι εφικτή η δημιουργία περιμετρικών εγκαταστάσεων με πυροσβεστικά οχήματα μέχρι και το τελευταίο σημείο της πυρκαγιάς.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version