ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλειστηριασμό βγαίνει το «KONGE» | Η αρχή του τέλους;

Σε πλειστηριασμό βγαίνει στις 26 Οκτωβρίου, το καμένο τσιγαράδικο KONGE, που στοιχειώνει το λιμάνι του Αγίου Νικολάου από τον Φλεβάρη του 2012, δύο χρόνια μετά την απόφαση του δικαστηρίου η οποία δικαίωσε την ενάγουσα εταιρεία που διεκδικεί 25.000 ευρώ από την πλοιοκτήτρια.

Ο πλειστηριασμό θα διεξαχθεί στο Ειρηνοδικείο της Λήμνου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 20.000€. Έτσι αν όλα κυλίσουν ομαλά, σύντομα το σκάφος θα πουληθεί σαν παλιοσίδερα με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

«Konge»

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2012 φωτιά εκδηλώθηκε στο φορτηγό πλοίο «Konge» σημαίας Μολδαβίας ενώ αυτό έπλεε βορειοανατολικά της Λήμνου.
Το πλοίο το οποίο ήταν φορτωμένο με τσιγάρα είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με πλήρωμα πέντε αλλοδαπούς και τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη συνδρομή του οποίου τέθηκε σε ετοιμότητα δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή, ενώ κινητοποιήθηκαν ναυαγοσωστικό σκάφος, πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ελικόπτερο superpuma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο αργότερα το ελικόπτερο παρέλαβε τα πέντε μέλη του πληρώματος τα οποία είχαν εγκαταλείψει το φορτηγό πλοίο, με την βοηθητική του λέμβο και τα μετέφερε με ασφάλεια στην Λήμνο.

limnosfm100.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version