Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα ενάντια στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διάφοροι υπουργοί του ανεβάζουν συνεχώς την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με εμπρηστικές δηλώσεις δυναμιτίζοντας συνεχώς τις προσπάθειες που γίνονται για ουσιαστικό διάλογο.

Την ίδια στιγμή ενόψει εθνικής εορτής σε τρεις μέρες η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο καθώς εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες στην περιοχή ως τη Ρόδο, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

Μέσα σε όλα αυτά η Αθήνα απαντά με όλα τα διπλωματικά μέσα που διαθέτει αλλά και με ισχυρό μήνυμα αποτροπής.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «παράνομη» τη νέα τουρκική Navtex και έκανε διάβημα στην Αγκυρα τονίζοντας ότι η Τουρκία λειτουργεί ως κράτος-παρίας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Βουλή τόνισε  ότι η Ελλάδα υψώνει το ανάστημά της στην Τουρκία και την ίδια ώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, προκειμένου να αντιδράσουν άμεσα, εάν υπάρξει ακραία τουρκική πρόκληση, καθώς παραμένει πάντα στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ενός «θερμού» διημέρου για τα ελληνοτουρκικά στις 28-29 Οκτωβρίου.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από το Πεντάγωνο «οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Πλεύση Ελευθερίας | Ξεχωρίζει το όνομα του Μπάμπη Στόκα

Τους 33 υποψηφίους και υποψήφιες του κόμματος για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Πλεύση Ελευθερίας, ξεκινώντας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «ένα νέο αγώνα ενίσχυσης του κινήματος» με «ξεχωριστές προσωπικότητες, αυτοδημιούργητους κι αυτόφωτους ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας και από τη διασπορά».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «άνθρωποι διαφορετικοί, από τους χώρους των τεχνών, του πολιτισμού, των γραμμάτων, της εργασίας, των κινημάτων, του αθλητισμού, των επιστημών, άνθρωποι δημιουργικοί, με αγάπη την Ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την αλήθεια, με κίνητρο την προσφορά και τη συμμετοχή, άνθρωποι με κοινωνική δράση που έχουν διακριθεί στα πεδία τους. Άνθρωποι μέσα από την κοινωνία, αληθινοί, μαχητικοί, προσκαλούν καθένα και καθεμιά να εμπιστευθούν την Πλεύση Ελευθερίας και να της δώσουν Ισχυρή Εντολή, να δώσει Ζωή και στην Ευρωβουλή!».

Φυσικά, το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό του τραγουδιστή, Μπάμπη Στόκα.

Οι 33 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας:

  1. ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – Αγρότης, Εκπρόσωπος Τύπου Αγροτών
  2. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ – Ηθοποιός, Πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
  3. ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – Γενικός Γραμματέας «ΗΠΑΡχω»
  4. ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΑΡΙΑ – Γενική Γραμματέας Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά (Ε.Κ.Π.) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργαζομένων Ναυτιλίας και Τουρισμού
  5. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ – Πρωταθλητής Ευρώπης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
  6. ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, Ενεργό στέλεχος Κινημάτων για το Περιβάλλον με πλούσια ακτιβιστική δράση
  7. ΙΩΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
  8. ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΕΥΘΥΜΙΑ – Σχεδιάστρια Κοσμημάτων, Ελεύθερη Επαγγελματίας
  9. ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Δημοσιογράφος, Εκπαιδευτής scuba-diving με έντονη περιβαλλοντική δράση
  10. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
  11. ΡΕΖΑΝ (ΚΡΙΤΣΕΛΗ) ΑΝΝΑ – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
  12. ΚΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΕΤΑ – Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κωπηλασίας
  13. ΚΥΡΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠOΣ Δικηγόρος – Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων
  14. ΜΠΑΛΜΠΟΥΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – Δικηγόρος, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Έργου Πλεύσης Ελευθερίας
  15. ΜΠΑΝΤΟΥΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ – Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ με παιδιά με αναπηρία
  16. ΜΠΟΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Ηθοποιός
  17. ΝΟΪΦΕΛΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Ερευνητής, Πολιτιστικός Διαχειριστής, Θεατρικός Σκηνοθέτης, Ηνωμένο Βασίλειο
  18. ΝΤΑΒΟΥ ΜΑΡΙΑ – Γλωσσολόγος, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός, Γλωσσομάθεια
  19. ΠΑΝΑΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – Ξενοδόχος, Καθηγήτρια ιταλικών, Λαογράφος, Ακτιβίστρια Περιβάλλοντος
  20. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΖΗΣΗΣ – Ηθοποιός, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων
  21. ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – Μουσικός-βιολιστής
  22. ΠΟΛΥΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Δημοσιογράφος
  23. ΡΕΓΚΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Δικηγόρος
  24. ΡΟΓΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – Ψυχολόγος
  25. ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ) – Ηθοποιός
  26. ΣΑΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Αγωνίστρια, Αντιδικτατορική Δράση, Μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών
  27. ΣΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Σχεδιάστρια Κοσμημάτων, Αθλήτρια, Ακτιβίστρια
  28. ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ – Ελεύθερη επαγγελματίας
  29. ΣΤΟΚΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ – Τραγουδοποιός, Τραγουδιστής
  30. ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Διευθύντρια Media Παραγωγών, Αθλήτρια, Ακτιβίστρια
  31. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΝΤΗΣ (ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ)
  32. ΧΟΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πενταρίτσας-Αctive Member), Αγρότης, Μουσικός, Κοινωνικός Επιστήμονας, Συγγραφέας
  33. ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΗ – Πρώην Βουλεύτρια Μεσσηνίας, Ιδρύτρια και Υπεύθυνη της Εκπαιδευτικής Διαδικτυακής Πλατφόρμας για το animation Animaphile.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο ο Φλώρος για το ξύλο στον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή

Με εντολή του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, προσήχθη και κρατείται ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου, εντός του Κοινοβουλίου.

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών οδηγείται, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με την κακουργηματική κατηγορία της άσκησης βίας σε βουλευτή, ενώ ο κ. Γραμμένος οδηγείται στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα ο κ. Τασούλας είχε ανακοινώσει την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

Πώς έγινε το άγριο περιστατικό

Σήμερα λοιπόν, την ώρα που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, πήρε τον λόγο δηλώνοντας πως το κόμμα του τάσσεται υπέρ της άρσης ασυλίας του προέδρου του, κ. Βελόπουλου, πετάχτηκε ο κ. Φλώρος και είπε πως «αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο».

Ύστερα από αυτή την παρέμβαση, άλλοι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία τον κ. Φλώρο, με τον κ. Γραμμένο να φέρεται να είπε ότι «εσένα θα σου γ@μ… τη μανούλα, θα σε στείλουμε φυλακή με βραχιολάκια» (αναφερόμενος προφανώς στην παραπομπή νυν και τέως βουλευτών των Σπαρτιατών στη δικαιοσύνη) και τον κ. Φλώρο να του απαντά:

«Έλα έξω να μου τα πεις αυτά». Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Περιστύλιο, έξω από την κεντρική είσοδο της Ολομέλειας, με τον κ. Φλώρο να πιάνει από τον γιακά του σακακιού τον κ. Γραμμένο, να του δίνει μπουνιά και να τον ρίχνει κάτω, όπως αναφέρουν οι παρευρισκόμενοι στο περιστατικό.

Στο σημείο αυτό παρενέβησαν άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ), αλλά και βουλευτές που βγήκαν να τους χωρίσουν.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξύλο στη Βουλή | Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος έδειρε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν μέσα στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια όταν ένας βουλευτής δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο.

Πρόκειται για τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο ο οποίος δέχθηκε μπουνιά από τον Ανεξάρτητο πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο.  Ο κ. Γραμμένος δέχεται τις πρώτες βοήθειες στο Ιατρείο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ξεκίνησε από την Ολομέλεια όπου εξεταζόταν η άρση της ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου για επιθέσεις που είχε δεχθεί μέσω διαδικτύου από τρολ πίσω από τα οποία υποστηρίζει ότι είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Μόλις βγήκαν από την Ολομέλεια και ενώ βρίσκονταν στις σκάλες ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε μπουνιά από τον βουλευτή Φλώρο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο ιατρείο.

Πηγή: newsit.gr , newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en