Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία, χτυπήματα σε όλη τη χώρα

Εντοπίστηκαν οι δράστες σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση- Είναι βαριά οπλισμένοι, λένε οι αρχές…

“Καζάνι που βράζει” είναι η Γαλλία με την χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση πραγματικού συναγερμού. Τα απόνερα της χθεσινής αποτρόπαιας επίθεσης στη Charlie Hebdo κοντεύουν να “πνίξουν” τη χώρα. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της ενώ ένας άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση όταν άνδρας που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών. Εντοπίστηκαν οι δράστες της αιματηρής επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo σε περιοχή ανατολικά του Παρισιού καθώς όπως φέρεται οι δυο άνδρες λήστεψαν σήμερα το πρωι βενζινάδικο

Πρόκειται για τα αδέρφια Σαϊντ Κουατσί και Σείρφ Κουατσί 32 και 34 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούν ένα λευκό Renault Clio με καλυμμενες πινακίδες και κατευθύνονται προς το Παρίσι. Φορούν κουκούλες, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης οι ύποπτοι έχουν βαρύ οπλισμό στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι εμφανής. Κάποιοι μιλούν για αυτόματα όπλα. Η επιχείρηση σύλληψης τους βρίσκεται εν εξελίξει

Παράλληλα, ήδη ξεκίνησαν αντίποινα σε βάρος “μουσουλμανικών χωρών” καθώς τρεις εκπαιδευτικές χειροβομβίδες ρίχθηκαν στο τέμενος της Μανς. Στην ανατολική Γαλλία πυρά δέχθηκε μία μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας Γαλλίας, ενώ εστιατόριο κεμπάμπ, που συνορεύει με μουσουλμανικό τέμενος έγινε στόχος έκρηξης που «οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια» στην Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, της κεντρο-ανατολικής Γαλλίας

Συνολικά 12 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων ιστορικά στελέχη της εφημερίδας και τρεις αστυνομικοί.

Για την ώρα οι Αρχές έχουν συλλάβει υπόπτους ως δράστες της χθεσινής επίθεσης κατά του Charlie Hebdo φέρεται να εντοπίστηκαν στη βόρεια Γαλλία. Ο τρίτος και νεότερος ύποπτος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές νωρίτερα σήμερα, αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Βαθία θλίψη για τη Charlie Hebdo

«Είμαι ζωντανός. Γύρω μου υπάρχει παντού θάνατος», ήταν το μήνυμα το οποίο έστειλε σε φίλο του δημοσιογράφος ο οποίος έζησε το φονικό κρεσέντο των τρομοκρατών στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, στο Παρίσι.

Οι ιστορικοί γελοιογράφοι της εφημερίδας Charlie Hebdo: Τινιούς (Tignous), Σαρμπ (Charb), Βολίνσκι (Wolinski) και Καμπί (Cabu), είναι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης. Την 1η Φεβρουαρίου 2006 η Charlie Hebdo είχε γίνει γνωστή παγκοσμίως, όταν αναδημοσίευσε μια σειρά σκίτσων του Μωάμεθ, που είχαν δημοσιευθεί μία εβδομάδα πιο πριν σε έντυπο της Δανίας και είχαν πυροδοτήσει διαδηλώσεις σε μουσουλμανικές χώρες.

«Έφθασα αργοπορημένος στη δουλειά και γι’ αυτό σώθηκα», δήλωσε τρέμοντας ο σκιτσογράφος Ρενάλντ Λουζιέρ, ο οποίος καθυστέρησε 30 λεπτά να φτάσει στα γραφεία της εφημερίδας, επειδή άργησε να ξυπνήσει.

«Χάθηκε μια ολόκληρη γενιά σκιτσογράφων», λέει η Καρολίν Φουρέστ, πρώην συνεργάτιδα του περιοδικού. Πρόκειται για τους Καμπί (Cabu), Σαρμπ (Charb), Βολίνσκι (Wolinski) και Τινιούς (Tignous), όπως ήταν τα ψευδώνυμα με τα οποία υπέγραφαν τα σκίτσα τους.

Τα αμερικάνικα έντυπα απέφυγαν την αναπαραγωγή των επίμαχων σκίτσων

Γνωστές αμερικάνικες εκδόσεις όπως των New York Times. WSJ, Reuters και Associated Press απέφυγαν να αναδημοσιεύσουν διάφορα επίμαχα σκίτσα. Ορισμένα μέσα υποστήριξαν ότι οι οδηγίες που έχουν είναι να αποφεύγουν τη δημοσίευση εικόνων ή άλλου υλικού με στόχο την προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος. Στον αντίποδα, άλλα μέσα όπως το Slate και το Daily Beast προχώρησαν σε αναδημοσιεύσεις δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξη τους.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΣΕΡΡΕΣ | Νεκρός 66χρονος σε μετωπική συγκρουση οχημάτων.

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν τραυματία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (23/04) στην περιοχή της Μαυροθάλασσας στις Σέρρες.

Περίπου στις 08:30 το πρωί δυο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιβήρων- Μαυροθάλασσας.

Από τη σύγκρουση «έχασε» τη ζωή του ο 66χρονος οδηγός του ενός οχήματος, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 85χρονος οδηγός του δεύτερου ΙΧ.

Όπως αναφέρει το infonews24.gr για τον απεγκλωβισμό των δύο οδηγών χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής με τον 85χρονο να μεταφέρεται και να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Πηγή: newsbeast.gr, info news24

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κρήτη | Εισέβαλε στο σπίτι φίλου του και άρχισε να τον μαχαιρώνει

Τον τρόμο έζησε ένα 35χρονος στην Κριτσά της Κρήτης, όταν ένας 42χρονος γνωστός του εισέβαλε στο σπίτι του και άρχισε να τον μαχαιρώνει. Αμέσως μετά την πράξη του, πέταξε το μαχαίρι και το έβαλε στα πόδια.

Συνελήφθη ο 42χρονος

Σύμφωνα με το cretalive, ο 35χρονος δέχθηκε χτυπήματα με το μαχαίρι στο σώμα, το κεφάλι και τον αυχένα. Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, χωρίς ευτυχώς η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η κινητοποίηση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, καθώς αναζήτησαν και εντόπισαν τον 42χρονο δράστη τον οποίο και συνέλαβαν στις 9 το βράδυ.

Όπως προέκυψε ο 42χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και τους τελευταίους 6 μήνες δεν λάμβανε την αγωγή του.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη | Εκκενώθηκε το δημοτικό σχολείο και το ναυτικό νοσοκομείο

Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 09:00 στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του δημοτικού σχολείου, του ναυτικού νοσοκομείου και της λέσχης υπαξιωματικών.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

newsbeast.gr, flashnews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en