ΚΑΒΑΛΑ

Σε καλό δρόμο οι προετοιμασίες για την Αλφαβητοπαρέλαση – Στις 16 ή στις 23 Φεβρουαρίου η διεξαγωγή της

Ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες και οι διεργασίες για την διεξαγωγή της 9ης μαθητικής Αλφαβητοπαρέλασης, της μοναδικής ίσως άξιας αναφοράς εκδήλωσης που διαδραματίζεται στην Καβάλα κατά την περίοδο του Καρναβαλιού, μιας εκδήλωσης που εδώ και πολλά χρόνια έχει κερδίσει την σχεδόν καθολική αποδοχή όλων σχεδόν των Καβαλιωτών. Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, ο οποίος έχει αναλάβει και φέτος την διεξαγωγή της Αλφαβητοπαρέλασης (άλλωστε αυτός ήταν που έθεσε τις βάσεις και ξεκίνησε την διοργάνωση), έχει ήδη σημειώσει αρκετά καλή πρόοδο και οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δείχνουν ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Μουμτσάκης το θέμα της φετινής Αλφαβητοπαρέλασης θα είναι “Μια λέξη, ένα παραμύθι». Η ιδέα είναι η εξής: Το κάθε σχολείο καλείται να επιλέξει μια λέξη της αρεσκείας του και, με βάση αυτή την λέξη, θα πρέπει να δημιουργήσει μια δική του ιστορία. Για παράδειγμα, αν ένα σχολείο επιλέξει την λέξη “μπαλόνι» θα μπορεί να δημιουργήσει μια ιστορία που να σχετίζεται με μπαλόνια, π.χ. “ένα παιδί που κρατάει μπαλόνια».

Στο καθαρά οργανωτικό κομμάτι ο κ. Μουμτσάκης ανέφερε ότι η φετινή Αλφαβητοπαρέλαση θα διεξαχθεί είτε στις 15 είτε στις 22 Φεβρουαρίου. πάντως τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει μια Σαββατιάτικη Αλφαβητοπαρέλαση, αν και ορισμένοι έχουν εκφράσει την άποψη ότι η παρέλαση θα πρέπει να διεξαχθεί Κυριακή. Όσον αφορά την συμμετοχή αναμένεται να λάβουν μέρος όλα τα σχολεία που συμμετείχαν και στην περσινή αλφαβητοπαρέλαση (δημοτικά σχολεία Καβάλας, Παληού και περιοχής Φιλίππων), ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συμμετάσχουν και τα γυμνάσια (όπως είχε επιχειρήσει πέρσι να προωθήσει η αντιπεριφέρεια Καβάλας μέσω του θεματικού αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης Γιώργου Γερομάρκου)

Πηγή: kavalapress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version