Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εφαρμογή η Προγραμματική Σύμβαση για τον τουρισμό στην Π.Ε. Σερρών

Άρχισε, μετά την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων Δημοσιονομικών διαδικασιών, η εφαρμογή της Προγραμματικής Σύμβασης για τον τουρισμό μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών , έξι Δήμων του νομού, του Ε.Β.Ε.Σ. και της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ . Η εφαρμογή της εν λόγω σύμβασης αποφασίσθηκε πριν αρκετό καιρό και έχει ως σκοπό την υλοποίηση προγράμματος τουριστικής προβολής της Π.Ε. Σερρών , το οποίο θα δρα παράλληλα, συμπληρωματικά και χωρίς αλληλεπικαλύψεις, με αυτό της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα καταρτίζεται κάθε φορά ( εφόσον υπάρξει συνέχεια στις Προγραμματικές Συμβάσεις) από τους συμμετέχοντες Φορείς, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας και απευθυνόμενο σε αγορές και κοινά, συμβατά με αυτό.

Στο πλαίσιο της έναρξης ισχύος της Προγραμματικής Σύμβασης, συνήλθε την Παρασκευή, 8/9/2017, σε πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή του άρθρου 7 της ανωτέρω Σύμβασης, η οποία αποτελεί το κυρίαρχο Όργανό της, δηλαδή αυτό που θα χαράσσει την τουριστική καμπάνια και θα παίρνει τις αποφάσεις, με Φορέα υλοποίησης την ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.

Βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, πέρα από την εκλογή Προέδρου και Γραμματέα, ήταν η συζήτηση επί της εισηγήσεως του Φορέα υλοποίησης , που αναφερόταν στην ανάλυση των αξόνων δράσης, όπως αυτοί καθορίσθηκαν στη Σύμβαση και εγκρίθηκαν από τα ΔΣ  των Συμβαλλομένων Μερών και από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η οριστικοποίηση της τελικής έγκρισης της προαναφερθείσας εισήγησης, θα γίνει στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη 14/9/2017, στην οποία θα συγκερασθούν και οι ενδεχόμενες προτάσεις-παρατηρήσεις των εμπλεκομένων Φορέων, οπότε και πρακτικά θα αρχίσει η υλοποίηση του Προγράμματος.

Στη συνεδρίαση αναλύθηκαν εκ μέρους της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.  και διάφορα τεχνικά θέματα εφαρμογής της Σύμβασης, καθώς και οι υποχρεώσεις, οικονομικές και όχι μόνο, των Συμβαλλομένων.

Τις εργασίες της Επιτροπής παρακολούθησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, ο οποίος είχε ενδιαφέρουσες και εύστοχες προτάσεις για την πορεία εφαρμογής της Σύμβασης.

Η διάρκεια της Σύμβασης είναι ένα (1) έτος από την ημερομηνία υπογραφής  και  ανάρτησής της στη Διαύγεια.

 

Από το Γραφείο Τύπου του

Αντιπεριφερειάρχη Σερρών

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en