ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε δυο μέρη θα καταβληθεί το ποσό ενίσχυσης των Ερασιτεχνικών Σωματείων

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στα πλαίσια επιστολής που απέστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Νίκος Προβιάς, για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, απάντησε πως έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων.

Ο Υφυπουργός τόνισε πως πρωτίστως επιδιώκεται η ενίσχυση περισσότερο στα νόμιμα σωματεία και πως η ΓΓΑ εργάζεται σε υψυλούς ρυθμούς ώστε να εγγραφούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο αθλητικό μητρώο περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού από την πλευρά του έχει δρομολογήσει όλες τις ενέργειες του προς το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να υπογράψει την σχετική ΚΥΑ ώστε μέχρι το τέλος του 2020 τα σωματεία που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την έγγραφη τους στο μητρώο να λάβουν την σχετική ενίσχυση.

Για όσα σωματεία έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο μητρώο, η καταβολη της ενίσχυσης θα γίνει στις αρχές του 2021.

Θυμίζουμε πως υπολογίζεται πως κάθε σωματείο θα λάβει περίπου 2.000 ευρώ στα πλαίσια των μέτρων στήριξης.

Πηγή: kavalapoint.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version