ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόσταση αναπνοής από τη Γη το Σάββατο ο αστεροειδής «2023 DZ2»

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουν αστρονόμοι από ολόκληρο τον κόσμο το πέρασμα του αστεροειδούς «2023 DZ2», ο οποίος θα περάσει ανάμεσα από την τροχιά Γης και Σελήνης το Σάββατο, σύμφωνα με τη NASA.

Ο αστεροειδής, που ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες μόλις πριν από έναν μήνα, θα περάσει σε απόσταση αναπνοής από τον πλανήτη μας, μόλις 68.000 χιλιομέτρων (τρομερά μικρή απόσταση για τα συμπαντικά δεδομένα), χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης.

Το Σάββατο ο αστεροειδής, που εκτιμάται πως η διάμετρός του φτάνει τα 40 με 90 μέτρα, θα περάσει πρώτα κοντά από το φεγγάρι (515.000 χλμ. μακριά) και δύο ώρες μετά θα βρεθεί πολύ κοντά στη Γη.

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το σπάνιο φαινόμενο
Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το πέρασμα του αστεροειδούς σε κοντινή απόσταση από τη Γη στη σελίδα The Virtual Telescope Project.

Επίσης, λόγω των μόλις 68.000 χλμ. που θα τον χωρίζουν από τη Γη, ο αστεροειδής θα είναι ορατός ακόμα και με κιάλια που μπορούν να ζουμάρουν αρκετά, ή μικρά τηλεσκόπια, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον έρευνας ακόμα και σε ερασιτέχνες αστρονόμους.

iefimerida.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version