Quantcast
Connect with us

VIDEOS

Σε έξαρση ευλογιά και καταρροϊκός πυρετός

Ο καταρροικός πυρετός και η ευλογιά ταλαιπωρούν ολόκληρη την Ελλάδα παραπάνω αποι ένα έτος. Από τον Αυγουστο του 2013 ώς τον Ιανουάριο του 2014 θανατώθηκαν 8.669 ζώα στον Εβρο, εκ των οποίων τα 4.059 ήταν στη νότια πλευρά του νομού. Σήμερα το πρόβλημα έχει πάρει σοκαριστικές διαστάσεις, αφού εκδηλώνονται διαρκώς νέες εστίες και το εύρος εκδήλωσης της ασθένειας μεγαλώνει. Από τις 18.6.2014 ώς τις 8.9.2014, λόγω της ευλογιάς, έχουν θανατωθεί 16.600 αιγοπρόβατα!
Στο νότιο Εβρο έχουν διαπιστωθεί 91 εστίες σε 24 οικισμούς. Και συν τοις άλλοις, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 75 εστίες και κλινικά επιπλέον 25 σε όλο τον Εβρο από καταρροϊκό πυρετό. Μια ασθένεια που θέρισε φέτος τα κοπάδια της Πελοποννήσου, αλλά εδώ είναι διαφορετικός τύπος.
Το πρόβλημα της ευλογιάς έχει δέσει χειροπόδαρα κτηνοτρόφους, γεωργούς που έσπερναν μηδική (τριφύλλι) -διότι η περιοχή είναι σε καραντίνα- κι έπειτα όσους είχαν μεταποιητικές μονάδες ή ασχολούνταν με το εμπόριο γαλακτοκομικών. Εξαιτίας της κατάστασης έχει μειωθεί κατακόρυφα και η επενδυτική δραστηριότητα.
Δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα, ώστε ν’ αποζημιωθούν εγκαίρως οι παραγωγοί και μέτρα για να καταφέρουν ν’ αγοράσουν ξανά ζωικό κεφάλαιο, αφού πάνω από το 1/10 του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής έχει θανατωθεί.
Κι ενώ έχει απαγορευθεί η μετακίνηση ζώων και ζωοτροφής, παραμένουν αδιάθετες τεράστιες ποσότητες χορτονομής, μεγάλος αριθμός όψιμων αιγοπροβάτων παραμένει απούλητος, έχουν διακοπεί οι εξαγωγές ζώντων ζώων και δερμάτων προς άλλες χώρες και το πρόβλημα διαρκώς διογκώνεται.
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να υπάρξει επιπλέον προσωπικό αλλά και μέριμνα για υπερωριακούς ελέγχους, αφού το πρόβλημα, όπως λένε, δεν αντιμετωπίζεται με δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο. Ζητούν άμεσα να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις, να υπάρξει μέριμνα για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε και να συνδράμουν τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και οι δυνάμεις Ασφαλείας, ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα παράνομης διακίνησης ζώων, αλλά και να δοθεί λύση και με τις τάφρους απολύμανσης.

Click to comment

Απάντηση

VIDEOS

Μποτιλιάρισμα στον Ειρηνικό: Δεκάδες πετρελαιοφόρα ακινητοποιημένα (video)

Εικόνες που εντυπωσιάζουν και θυμίζουν ταινία, αν και τα πλάνα επισημαίνουν την εν εξελίξει οικονομική κρίση.

Ένας στόλος περίπου 24 πετρελαιοφόρων περιμένει να εκφορτώσει αργό πετρέλαιο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου έχουν εξαντλήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τόσο στην Αμερική, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεκάδες δεξαμενόπλοια στον Ειρηνικό Ωκεανό θυμίζουν κάτι από “μποτιλιάρισμα” περιμένοντας να ξεφορτώσουν το πετρέλαιο στο λιμάνι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του αργού πετρελαίου κατρακύλησαν σε πρωτοφανή επίπεδα, εν μέσω της κάθετης πτώσης της ζήτησης και της μεγάλης προσφοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Continue Reading

VIDEOS

Μία μεγάλη αποκάλυψη κρύβει το νέο trailer του Resident Evil 3

Στο επίκεντρο η Jill Valentine

Ένα νέο trailer για το νέο Resident Evil δημοσιοποίησε η Capcom, με την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, Jill Valentine, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Στο trailer εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς στον χώρο των video games.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, το timeline του Resident Evil 3 τοποθετείται 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2, με την Capcom να μην αποκλείεται να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, εκτός από τη μεγάλη αλλαγή του Nemesis, όπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ του trailer.

Ένα επίσης νέο στοιχείο που αποκάλυψε η Capcom είναι πως η Jill θα είναι playable χαρακτήρας στο multiplayer mode του παιχνιδιού, Resident Evil Resistance.

Το Resident Evil 3: Nemesis θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου για PS4, Xbox One και PC.

Continue Reading

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ Ευλαλο – Εκπομπή (TEASER) FHD

To IMAM ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στο χωρίο ευλαλο και στο παζάρι όπου γίνετε στην περιοχή , μίλησε με τον κόσμο τους παραγωγούς άλλα και τους επαγγελματίες

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en