Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Σε «εκρηκτικό» περιβάλλον η αλλαγή φρουράς στον Δήμο Νέστου

Δόλιες προθέσεις αποδίδει στον απερχόμενο Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, ο νεοεκλεγείς και αντικαταστάτης του Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, σε ότι αφορά την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, με βάση την οποία φαίνεται πως κάποια από τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου αποφάσισαν να μετακινηθούν στους τόπους καταγωγής τους.

Με αναρτήσεις στο «facebook» επιτίθεται ο Βαγγέλης… Με δελτία τύπου «αμύνεται» ο Σάββας

Ο κος Τσομπανόπουλος με ανάρτηση στο facebook (συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα «social media» ως μέσο επικοινωνίας με τους δημότες) αναφερόμενος σε «φήμες» περί προτροπής του κου Μιχαηλίδη στους μηχανικούς του Δήμου να εκμεταλλευτούν το μέτρο ώστε να «αποψιλωθεί» η τεχνική υπηρεσία και –άρα- να δημιουργηθεί πρόβλημα στην επερχόμενη δημοτική αρχή, έκανε μια ολομέτωπη φραστική επίθεση στον κο Μιχαηλίδη, λέγοντας πως αυτός θα ευθύνεται για ότι ακολουθήσει εξαιτίας του ελλείμματος που θα παρουσιαστεί στο έμψυχο υλικό των υπηρεσιών.
Επανέλαβε μάλιστα και την απόφασή του να ενημερώσει τους πολίτες του Δήμου «ακόμη και με πλακάτ στην πλατεία» για τις προθέσεις του απερχόμενου Δημάρχου, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και συνάντηση με τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου ζητώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι όλων αυτών των εξελίξεων.

Η ανάρτηση του Β. Τσομπανόπουλου στο facebook
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσε έντονα στους διαδρόμους του δήμου η φημολογία ότι στα πλαίσια του νόμου περί της κινητικότητας των υπαλλήλων που ισχύει μέχρι 29 Αυγούστου ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Μιχαηλίδης προέτρεπε τους μηχανικούς του δήμου να κάνουν αιτήσεις προκειμένου να φύγουν στους τόπους καταγωγής τους προκειμένου να αποψιλωθεί τελείως η ήδη αποδυναμωμένη τεχνική υπηρεσία (7 άτομα, υπέβαλαν αίτηση οι 4) με κίνδυνο την απένταξη σημαντικών έργων του δήμου και στερώντας τη νέα διοίκηση καθώς και τους πολίτες του δήμου από τη σημαντική συμβολή της τεχνικής υπηρεσίας. Το ίδιο έκανε και στους μοναδικούς δύο επόπτες υγείας καθώς και σε διοικητικούς υπαλλήλους. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος προκειμένου να αποτρέψει μια τέτοια καταστροφική πιθανότητα επικοινώνησε με τον απερχόμενο δήμαρχο, ενημέρωσε την Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη. Το γνωστοποίησε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. και απείλησε ότι θα ενημερώσει τους πολίτες του δήμου ακόμη και με πλακάτ στην πλατεία για τις δόλιες προθέσεις του δημάρχου. Θεώρησε σκόπιμο ο νέος δήμαρχος να συναντήσει εκτάκτως πριν την ανάληψη των καθηκόντων του την τεχνική υπηρεσία του δήμου. Μίλησε μαζί τους για τη σοβαρότητα του θέματος ζητώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώ τους διαβεβαίωσε για μια μελλοντική αγαστή συνεργασία.

Σάββας Μιχαηλίδης: «Ιδού η Ρόδος κε Τσομπανόπουλε»
Άμεση ήταν η αντίδραση του κου Μιχαηλίδη, ο οποίος με δελτίο τύπου που εξέδωσε (όχι μέσω facebook, αλλά στέλνοντάς το σε όλα τα ΜΜΕ) αντιπαρέρχεται τις βολές του διαδόχου του, λέγοντας ότι η πόρτα του γραφείου του ήταν και συνεχίζει να είναι ανοιχτή σε όλους, αποδίδοντας «έμφυτη αλαζονεία» στον κο Τσομπανόπουλο για το γεγονός της κατάληψης γραφείου εντός του Δήμου χωρίς την συγκατάθεση του ιδίου…
Επίσης τον εγκαλεί για «φιλικές παρενοχλήσεις» των πολιτών, οι οποίοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις με τον Δήμο, ώστε να τις τελειώνουν πριν βρούνε «κλειστές θύρες» μετά την 1η Σεπτεμβρίου!
Ο κος Μιχαηλίδης επανέρχεται στα οικονομικά του Δήμου αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για την «δυστοκία» του κου Τσομπανόπουλου στο να κατανοήσει την αλήθεια των αριθμών, για να φτάσει τέλος στο επίμαχο θέμα (εθελούσια ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα) λέγοντας πως δεν γίνεται τίποτα περισσότερο απ’ αυτά που προβλέπει ο νόμος.
Επισημαίνει επίσης το γεγονός, ότι ο ίδιος ανάλαβε την διοίκηση του Δήμου με έναν τεχνικό υπάλληλο αντί τεχνικής υπηρεσίας και μόνον έναν οικονομολόγο αντί οικονομικής-διοικητικής υπηρεσίας, για να καταλήξει με αναφορά στα μεγάλα έργα του Δήμου Νέστου που ήδη έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται, αλλά και στην αποδοχή της λαϊκής ετυμηγορίας, η οποία ανέδειξε ως νέα δημοτική αρχή τον συνδυασμό του κου Τσομπανόπουλου, αφήνοντας βέβαια και τις σχετικές αιχμές για τον τρόπο εκλογής του.

Το δελτίο τύπου- απάντηση του Σ. Μιχαηλίδη στον Τσομπανόπουλο
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του επερχόμενου Δημάρχου Νέστου οι οποίες δεν μας εξέπληξαν καθώς αποτελούν συνέχεια του απύθμενου παραλογισμού, παραπληροφόρησης και λάσπης της προεκλογικής περιόδου, που χαρακτηρίζουν και την ποιότητα αλλά και το χαρακτήρα των δηλώσεων οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. 
Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι στην απερχόμενη Διοίκηση του Δήμου δεν υπήρχε ούτε αυλή ούτε περιβάλλον αλλά αντίθετα ανοιχτή θύρα προς όλους τους Δημότες όλες τις ημέρες της εβδομάδας όπως επίσης και το τηλέφωνο του Δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη απαντούσε 24 ώρες το 24ωρο σε όποιον καλούσε. 
Βεβαίως και το συγκρίσιμο μέγεθος της δικής του έμφυτης αλαζονείας η οποία τον οδήγησε να βρεθεί σε γραφείο του Δημαρχείου και να εγκατασταθεί με τον πλέον αλαζονικό τρόπο χωρίς την άδεια του Δημάρχου αποτελεί δείγμα γραφής του μοναδικού τρόπου και συμπεριφοράς. Αυτό όμως που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι η προειδοποίηση των Δημοτών που επισκέπτονται το γραφείο Δημάρχου, τους οποίους προειδοποιεί “φιλικά” να ολοκληρώσουν τις όποιες εκκρεμότητες τους καθώς μετά την 1η Σεπτεμβρίου θα βρούνε κλειστές θύρες.
Τώρα όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο πρωτίστως εμείς σεβόμαστε απολύτως, θα πρέπει κάποιος να του θυμίσει ότι το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής είναι αυτό που τον κατέταξε δεύτερο με 40,80 % και απώλειες οκτώ μονάδων από τα ποσοστά των εκλογών του 2010 που συχνά επικαλείται. Βεβαίως τη δεύτερη Κυριακή ελέω Κίνησης Πολιτών και ταύτισης απόψεων με τον κ. Αμπεριάδη επέτυχε να κάνει πράξη το όνειρό του.
Όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου τα οποία ανέκαθεν είχε μια δυσκολία να καταλάβει την απόλυτη αλήθεια των αριθμών ας κάνει υπομονή λίγες μέρες. 
Θα του θυμίσουμε επίσης ότι σύμφωνα με το άρθρ. 48 του Ν. 4274 ΦΕΚ 147 Πρόγραμμα Εθελούσιας Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του οποιουδήποτε υπαλλήλου να ζητήσει την μετακίνησή του σε άλλο Δήμο και βεβαίως η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να είναι ο τιμωρός ή ο αδιάλλακτος εταίρος δυνάστης του κάθε υπαλλήλου αρνούμενη να εξετάσει το αίτημα έκαστου όταν η ίδια αυτή αρχή παρέλαβε από την απερχόμενη τότε διοίκηση Γκουλφά στην αυλή της οποίας και ο ίδιος άνηκε μόνο έναν Τεχνικό υπάλληλο αντί Τεχνικής Υπηρεσίας και μόνο έναν Οικονομολόγο αντί Οικονομικής – Διοικητικής Υπηρεσίας. 
Οι Ηγέτες δεν φοβούνται τις προκλήσεις ούτε αναλαμβάνουν διοίκηση υπό όρους. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι πλησιάζουν οι μέρες ανάληψης των καθηκόντων της νέας διοίκησης όπου εκεί θα πρέπει οι υποσχέσεις που μοιράστηκαν να γίνουν πράξεις και έργα αλλά κομίζει γλαύκας εν Αθήνας εάν θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να παρασύρει τους Δημότες σε φτηνές δικαιολογίες και ψεύτικα άλλοθι.
Καλούμε λοιπόν την επερχόμενη Διοίκηση να αναλάβει το Δήμο Νέστου απαλλαγμένη από οικονομικά βάρη όπως είναι σήμερα και υποχρεώσεις πλην τρεχουσών συναλλαγών με ενταγμένα έργα που εκτελούνται από το Κ.Π.Σ. και ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση τους. Όπως επίσης με αγωνία θα περιμένουμε να προχωρήσει στο δικό του πρόγραμμα υποσχόμενοι ότι και εμείς θα τον στηρίξουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που και αυτός έπραττε.
Τέλος δεν πρόκειται εμείς να πέσουμε στο ολέθριο λάθος που έκανε ο κ. Τσομπανόπουλος το 2010 μη αποδεχόμενος την ήττα του, γιατί θα υποτιμούσαμε την λαϊκή ετυμηγορία. Σεβόμενοι το αποτέλεσμα που οι δημότες μας επέλεξαν, ελπίζουμε η επερχόμενη δημοτική αρχή να λειτουργήσει ως συμπολίτευση τηρώντας και τιμώντας τους θεσμούς, πράγμα που δεν έπραξε ως αντιπολίτευση, στους δε δημότες μας ευχόμαστε να μην μετανιώσουν για την επιλογή τους.

Πηγή: dramini

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | Ανήμερα της 14ης Μαΐου συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη στο λιμάνι με ελεύθερη είσοδο

Ανήμερα της 14ης Μαΐου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη στο λιμάνι της πόλης!

Αμέσως μετά την καθιερωμένη πλέον αναπαράσταση της έλευσης της εικόνας της Παναγιάς Τριφώτισσας από την Αίνο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μας καλεί σε μια ξεχωριστή συναυλία από τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη σε ένα μοναδικό μουσικό σχήμα με επίκεντρο την ποντιακή λύρα, την ανθρώπινη φωνή και τις απεριόριστες μουσικές δυνατότητες και των δύο.

Βασισμένη σε ήχους αρχέγονους αλλά και μοντέρνους, αυτό που κάνει τη μουσική των δύο αδελφών να ξεχωρίζει είναι η διαφορετική άποψη για τον ήχο που αποδίδεται, εκφράζεται και ερμηνεύεται με την ποντιακή λύρα και τη φωνή αντίστοιχα καθώς και οι ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ένα μοναδικά επιλεγμένο μουσικό ρεπερτόριο, πλαισιωμένο από μια επίλεκτη ομάδα μουσικών, που μπορεί και αφήνει ανύσταχτο το ενδιαφέρον του κάθε ακροατή.

Ένα τραγούδι για τον καθένα λοιπόν, που αγγίζει την ψυχή και το σώμα καθώς το μουσικό σχήμα «Ψυχή και Σώμα» που δημιούργησαν οι αδερφοί Τσαχουρίδη είναι ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης. Ένα εκρηκτικό μουσικό κράμα με στοιχεία Ελληνικής, κινηματογραφικής, εθνικής και κλασσικής μουσικής, βασισμένη σε ήχους αρχέγονους αλλά και μοντέρνους.

Ακολουθώντας τις πετυχημένες τους εμφανίσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, οι αδελφοί Τσαχουρίδη με τη μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» παρουσιάζουν και στην Αλεξανδρούπολη ένα σπάνιο ντουέτο και μία μοναδική ροή προγράμματος και ελεύθερη είσοδο για όλους!!

Συντελεστές Ορχήστρας

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ

Ποντιακή λύρα βιολί, φωνή: Ματθαίος Τσαχουρίδης

Φωνή: Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

Ενορχηστρώσεις – πιάνο: Αντώνιος Σαρακατσιάνος

Καβάλ, κλαρίνο: Γεώργιος Σκηπητάρης

Λαούτο: Γιάννης Πούλιος

Ακορντεόν: Αθανάσιος Σωτηριάδης

Νταούλι, καχόν: Γεώργιος Κορτσινίδης

Νταραμπούκα, ρεκ: Ιμπραήμ Ιπραήμογλου

Ηχολήπτης FOH: Ιωάννης Ιωαννίδης

Ηχολήπτης Stage: Κώστας Πατρίκας

Οργάνωση και εκτέλεση παράγωγης : J2 Art Group

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες | Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες του 11ου Δημοτικού Σχολείου

Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες του 11ου Δημοτικού Σχολείου από το Κληροδότημα «Μητσάκου-Εμφιετζόγλου Κατίνας χήρας Λυκούργου».

O Δήμος Σερρών βράβευσε δεκαοχτώ αριστούχους μαθητές, που αποφοίτησαν από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών το σχολικό έτος 2021-2022 και τριάντα αριστούχους μαθητές, αποφοίτους του ίδιου σχολείου κατά το σχολικό έτος 2020-2021 από το Κληροδότημα «Μητσάκου-Εμφιετζόγλου Κατίνας χήρας Λυκούργου». 

Η τελετής απονομής επαίνων στους μαθητές και τις μαθήτριες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ). 

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν επελέγησαν από την Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος με κριτήρια την υψηλή βαθμολογία απολυτηρίου τους, κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 με βαθμολογία άριστα, «10» και την εξαίρετη διαγωγή τους. 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σερρών κ. Αθανάσιος Βαβατζιάνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιώτης Κείσογλου και η Διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών κ. Σοφία Καρατζά. 

Καθηλωτική ήταν η παρουσίαση της ζωής της Κατίνας Μητσάκου-Εμφιετζόγλου χήρας Λυκούργου από τη συγγενή της κ. Μαρία Εφετζή, εκπαιδευτικό του 13ου ΔΣ Σερρών. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς των βραβευθέντων μαθητών.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Σερρών φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Έτσι, το βράδυ της 29ης Απριλίου, το Δημαρχείο Σερρών «φωτίστηκε» στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish, συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος του οργανισμού: να φτάσει σε ΟΛΑ τα παιδιά που νοσούν από μία σοβαρή ασθένεια και έχουν ανάγκη από την εκπλήρωση της ευχής τους.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάσανε με «μπλε» φωταγωγήσεις περισσότεροι από 80 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά, συγχρονισμένοι, βραδινοί περίπατοι πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ακόμη 13 πόλεις, με πρωτοστάτες τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειες ευχής. Φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του οργανισμού, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 44η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr

Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή:

Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris, αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish!

Δελτίο τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en