Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σενάρια αμμωνίας στο εργοστάσιο και αιτήσεις προσωρινών διαταγών στο δικαστήριο

47 αιτήσεις απολυμένων της ΒΦΛ πρόκειται να συζητηθούν σήμερα στο Πρωτοδικείο Καβάλας προκειμένου αν γίνουν δεκτές να εκδοθούν προσωρινές διαταγές επιστροφής τους στην εργασία. Η απόφαση του δικαστηρίου ίσως εκδοθεί σήμερα, ίσως την Δευτέρα.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι πρωτοβουλίες της εταιρίας (όπως αυτές φημολογούνται) προκειμένου να επανέλθει σε πλήρη παραγωγική διαδικασία το εργοστάσιο τον προσεχή Σεπτέμβρη. Το σωματείο ισχυρίζεται ότι θα αγοραστεί έτοιμη αμμωνία. Άλλες όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με ξένη εταιρία, το προσωπικό της οποίας θα έρθει στο εργοστάσιο για δύο λόγους. Να βάλει μπροστά την μονάδα της αμμωνίας, να εκπαιδεύσει σε συγκεκριμένα πόστα το νεοπροσληφθέν προσωπικό. Ταυτόχρονα στην μονάδα της αμμωνίας υπάρχει καθημερινή κινητικότητα, είναι σε εξέλιξη εργασία πλήρους συντήρησης και προετοιμασίας της.

Όπως λέγεται εντός του εργοστασίου ετοιμάζονται τεστ στους λέβητες της ίδιας μονάδας ενώ γίνονται συνεχώς προσπάθειες να μπει σε λειτουργία μεγαλύτερο τμήμα της μονάδας των νιτρικών. «Κάτι τέτοιο θα είναι επικίνδυνο» σημειώνουν εκπρόσωποι του σωματείου που επαναλαμβάνουν ότι κανονική και με ασφάλεια λειτουργία των μονάδων μπορούν να εξασφαλίσουν μόνο όσοι σήμερα είναι εκτός παραγωγικής διαδικασίας.

Το πρωί στο δικαστήριο

Μετά από όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες –νομικής φύσεως- το σωματείο της ΒΦΛ επανέρχεται σήμερα στο Πρωτοδικείο Καβάλας. Στις 11.00 το πρωί πρόκειται να συζητηθούν αιτήματα μελών του, για έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου άπαντες οι αιτούντες να γυρίσουν στην εργασία τους. Η εξέλιξη είναι αναμενόμενη μετά την πρόσφατη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου με την οποία γύρισαν στο εργοστάσιο 9 εργαζόμενοι. Αυτοί δεν επανήλθαν στις θέσεις που είχαν. Όπως λέγεται βρίσκονται σε γραφεία, αποκλεισμένοι από την όποια δραστηριότητα. Η εταιρία υποστηρίζει ότι σκόπιμα τους έχει περίπου απομονωμένους προκειμένου να τους προφυλάξει από όσους όλο αυτό το διάστημα εργάζονται κανονικά. Επιβεβαιώνεται ότι τουλάχιστον 5 απεργοί κινούνται επίσης δικαστικά αλλά με άλλον δικηγόρο, όχι αυτούς του σωματείου. Σε γενικές γραμμές ωστόσο ετοιμάζονται να προβούν σε ίδιες νομικές κινήσεις δηλαδή αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής. Στην σημερινή διαδικασία θα συζητηθούν τρεις ίδιες υποθέσεις που αφορούν 34,9 και 4 πρόσφατα απολυμένους.

Τα βασικά όμως σενάρια στο εργοστάσιο είναι αυτό που αφορούν την επαναλειτουργία του. Ουσιαστικά το νέο ξεκίνημα της μονάδας αμμωνίας και τμήματος της μονάδας των νιτρικών. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η εταιρία αγόρασε έτοιμη αμμωνία που έρχεται στο εργοστάσιο ως το τέλος του μήνα. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχιστεί η παραγωγή του απλού τύπου των λιπασμάτων χωρίς να χρειαστεί να λειτουργήσει η μονάδα που παράγει αμμωνία.

Άλλες όμως πιο έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο για ξένη εταιρία που προσκλήθηκε να έρθει στο εργοστάσιο για να δουλέψει την αμμωνία, να εκπαιδεύσει το νέο προσωπικό. Αν υπάρχει μια τέτοια συμφωνία με την ξένη εταιρία τότε θα κόστισε αρκετά αφού αυτό το συγκεκριμένο προσωπικό καταφέρνει να λειτουργήσει μονάδες όπως της αμμωνίας με υψηλό τιμολόγιο. Εδώ και καιρό υπάρχουν αυτές οι φήμες στο εργοστάσιο. Επειδή τόσο καιρό ξένοι δεν εμφανίστηκαν, υποχώρησαν. Τώρα επανέρχονται δριμύτερες. Ταυτόχρονα γίνεται λόγος για προσπάθεια επαναλειτουργίας και των νιτρικών. Οι δύο μονάδες είναι τα στοιχήματα του Νίκου Μπεχράκη, στα οποία επιμένει εδώ και πολύ καιρό. Εντός των ημερών φημολογείται ότι θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές στους λέβητες της μονάδας της αμμωνίας προκειμένου αυτοί να λειτουργήσουν ενώ ταυτόχρονα θα αποφευχθούν διαδικασίες όπως αυτή της επιβολής προστίμου για λέβητα άλλης μονάδας.

proininews

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εορτάζει τα Ελευθέρια, τιμώντας της 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 | Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024 τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της, με τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024», που περιλαμβάνουν πολλές εκδηλώσεις.

Παρουσία του Αρχειπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, που θα αναγορευθεί μάλιστα σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου ως εκπροσώπου της Βουλής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει την Επέτειο της 14ης Μαΐου. Φυσικά δεσπόζει η μεγάλη στρατιωτική, μαθητική αλλά και πολιτιστική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή οδό Βασ. Αλεξάνδρου. Κατά την διάρκεια της, όπως και πέρυσι, αναμένεται να γίνουν πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στην Αλεξανδρούπολη

Η γαλανόλευκη σημαία με επιφάνεια 600 τ.μ., κυματίζει στον χώρο δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης, ενώ για την έπαρσή της χρησιμοποιήθηκε ειδικός γερανός.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., θα υψωθεί το πρωί της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στο πλαίσο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης. Η γαλανόλευκη θα κυματίζει στο χώρο δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο Αλεξανδρούπολης (έναντι ΕΟΤ) ενώ για την έπαρση της σημαίας θα χρησιμοποιηθεί ειδικός γερανός Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 21 Χ 28,5 μέτρα ιδιοκτησίας της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών.

Δείτε τα video όπως μεταδόθηκαν live από την έπαρση της σημαίας στην Αλεξανδρούπολη τον Μάϊο του 2018

e-evros.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en