Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ | Νέα προθεσμία

image_print

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης επιχειρήσεων “Enterprise Europe Network”, προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΛΑΕΚ 1-25 2015) που απευθύνονται σε εργαζομένους στις επιχειρήσεις που απασχολούν 1-25 άτομα.
Η υλοποίηση των σχετικών σεμιναρίων, τα οποία θα είναι διάρκειας 32 ωρών θα έχουν τα παρακάτω αντικείμενα κατάρτισης:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
1. Αγγλική εμπορική ορολογία
2. Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων
3. Εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα – αύξηση παραγωγικότητας
4. Τούρκικα
5. Βουλγάρικα
6. Σέρβικα
7. Τουρισμός παροχή υπηρεσιών
8. Τεχνικές πωλήσεων – εξυπηρέτηση πελατών
Στα σεμινάρια θα μπορούν να λάβουν μέρος, εργαζόμενοι για τους οποίους έχει καταβληθεί στο ΙΚΑ η εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%).
Σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί αποζημίωση ποσού 5,00€ ανά ώρα ήτοι σε ολοκληρωμένα προγράμματα το ποσό των εκατόν εξήντα (160,00€) και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας τα έντυπα που

έχουν αναρτηθεί στο site του Επιμελητηρίου www.kcci.gr

1.Αίτηση συμμετοχής

2.Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης)

Κάθε εργαζόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ένα (1) σεμινάριο
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Καβάλας, υπεύθυνη κα Σουλτάνα Μαυρομμάτη τηλ:2510222212 εσωτ. 4 και κα. Αφροδίτη Μάρκου εσωτ 21.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λόγω παράτασης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ (1-25) έτους 2015 η υποβολή αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί μέχρι τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη: Σε συναγερμό Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία

Υψηλές θερμοκρασίες και συνθήκες καύσωνα σε ευρωπαϊκή πόλη
image_print

Ένα ακόμη ισχυρό κύμα καύσωνα πλήττει μεγάλο μέρος της Ευρώπης, με τις υψηλές θερμοκρασίες να επηρεάζουν εκατομμύρια πολίτες και τις αρχές σε αρκετές χώρες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Η αίσθηση ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν πλέον τη «νέα κανονικότητα» ενισχύεται, καθώς οι διαδοχικοί καύσωνες γίνονται ολοένα και συχνότεροι τα τελευταία χρόνια

.

Η Γαλλία εξαντλημένη από τα συνεχή κύματα ζέστης

Η Γαλλία έχει ήδη βιώσει τρία διαδοχικά κύματα καύσωνα, με τις υψηλές θερμοκρασίες να δοκιμάζουν τις αντοχές των πολιτών και των υποδομών.

Οι παρατεταμένες περίοδοι έντονης ζέστης έχουν αυξήσει τις πιέσεις στα συστήματα υγείας και στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η διάρκεια και η ένταση των καυσώνων ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Συναγερμός σε Ισπανία, Ιταλία και Μάλτα

Στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος ενδέχεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, αρκετές πόλεις της Ιταλίας, αλλά και η Μάλτα, βρίσκονται ήδη στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για καύσωνα, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας.

Υψηλές θερμοκρασίες και στην Ελλάδα

Σε τροχιά καύσωνα βρίσκεται και η Ελλάδα, όπου οι θερμοκρασίες έχουν ήδη φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Το Σάββατο καταγράφηκαν τιμές άνω των 38 και 39 βαθμών, ενώ οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κύμα ζέστης θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την Τρίτη.

Η κλιματική κρίση αλλάζει τα ευρωπαϊκά καλοκαίρια

Οι επαναλαμβανόμενοι καύσωνες αναδεικνύουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, με τα καλοκαίρια στην Ευρώπη να χαρακτηρίζονται πλέον από μεγαλύτερη διάρκεια, υψηλότερες θερμοκρασίες και αυξημένους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, την αγροτική παραγωγή και τα φυσικά οικοσυστήματα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες αποτελεί πλέον βασική πρόκληση για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, καθώς τα ακραία θερμικά επεισόδια αναμένεται να γίνουν συχνότερα τα επόμενα χρόνια.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΗΠΑ – Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση μετά τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών

Στρατιωτικές επιχειρήσεις και αυξημένη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στη Μέση Ανατολή
image_print

Η σύγκρουση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν εισέρχεται σε νέα φάση κλιμάκωσης, καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, εντείνοντας τις ανησυχίες για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτικών σε πυραυλική επίθεση εναντίον αμερικανικής βάσης στην Ιορδανία, ενώ σύμφωνα με αμερικανικές ανακοινώσεις ένας ακόμη στρατιώτης εξακολουθεί να αγνοείται.

Νέα αμερικανικά πλήγματα και ιρανική απάντηση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών, στοχεύοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αντιαεροπορικά συστήματα και υποδομές που, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, συνδέονται με τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης.

Από την πλευρά του, το Ιράν ανακοίνωσε ότι δέχθηκε επιθέσεις σε περιοχές στρατηγικής σημασίας, μεταξύ των οποίων η Μπαντάρ Αμπάς, η Σιρίκ, το νησί Κεσμ και ο υπό κατασκευή πυρηνικός σταθμός στο Νταρχοβίν.

Παράλληλα, η Τεχεράνη προχώρησε σε νέα πλήγματα εναντίον στόχων στο Κουβέιτ, ενώ σύμφωνα με τις αρχές της χώρας επλήγησαν πετρελαϊκές και ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Αυξανόμενη ανησυχία στον Περσικό Κόλπο

Οι εξελίξεις προκαλούν έντονη ανησυχία στα κράτη του Κόλπου, καθώς η ένταση επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια της περιοχής και τη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για τα Στενά του Ορμούζ, από όπου διέρχεται σημαντικό μέρος της παγκόσμιας διακίνησης πετρελαίου. Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, η κυκλοφορία πλοίων έχει περιοριστεί αισθητά, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι δύο πλοία ενεπλάκησαν σε περιστατικό κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Διπλωματικές προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα

Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης μέσω διπλωματικών επαφών εμφανίζονται να έχουν περιορισμένα αποτελέσματα.

Περιφερειακές πρωτοβουλίες από χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν δεν έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει σε επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου, ενώ η συνεχιζόμενη ανταλλαγή πληγμάτων απομακρύνει το ενδεχόμενο άμεσης εκεχειρίας.

Ανησυχία για επέκταση της σύγκρουσης

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ το Ιράν προειδοποιεί ότι ενδεχόμενα νέα πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές θα προκαλέσουν αντίποινα εναντίον αμερικανικών συμφερόντων και χωρών που φιλοξενούν στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Οι τελευταίες εξελίξεις εντείνουν τους φόβους της διεθνούς κοινότητας για περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, με πιθανές επιπτώσεις τόσο στην ασφάλεια της Μέσης Ανατολής όσο και στις διεθνείς αγορές ενέργειας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πως βλέπουν οι πολίτες την δημιουργία νέων κομμάτων;

image_print

Η συζήτηση γύρω από τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων παραμένει έντονη, με τις απόψεις των πολιτών να ποικίλλουν.

Για αρκετούς, η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών αποτελεί μια ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού και έκφρασης διαφορετικών προτάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αρκετοί δηλώνουν απογοητευμένοι από τα υπάρχοντα κόμματα.

Άλλοι, ωστόσο, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, εκφράζοντας την άποψη ότι η δημιουργία νέων κομμάτων από μόνη της δεν αρκεί για να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές. Όπως υποστηρίζουν, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η σαφήνεια των προγραμμάτων και η δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται.

Δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να δυσκολέψει τη διαμόρφωση σταθερών κυβερνήσεων και να δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολίτες εκτιμούν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ωθώντας όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν πιο ουσιαστικές προτάσεις και να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημόσια συζήτηση γύρω από την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών συνεχίζεται, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να αξιολογούν τις νέες πρωτοβουλίες με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και την αξιοπιστία τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ | Νέα προθεσμία

image_print

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης επιχειρήσεων “Enterprise Europe Network”, προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΛΑΕΚ 1-25 2015) που απευθύνονται σε εργαζομένους στις επιχειρήσεις που απασχολούν 1-25 άτομα.

Η υλοποίηση των σχετικών σεμιναρίων, τα οποία θα είναι διάρκειας 32 ωρών θα έχουν τα παρακάτω αντικείμενα κατάρτισης:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
1. Αγγλική εμπορική ορολογία
2. Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων
3. Εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα – αύξηση παραγωγικότητας
4. Τούρκικα
5. Βουλγάρικα
6. Σέρβικα
7. Τουρισμός παροχή υπηρεσιών
8. Τεχνικές πωλήσεων – εξυπηρέτηση πελατών
Στα σεμινάρια θα μπορούν να λάβουν μέρος, εργαζόμενοι για τους οποίους έχει καταβληθεί στο ΙΚΑ η εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%).
Σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί αποζημίωση ποσού 5,00€ ανά ώρα ήτοι σε ολοκληρωμένα προγράμματα το ποσό των εκατόν εξήντα (160,00€) και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας τα συνημμένα έντυπα:
1.Αίτηση συμμετοχής

[gview file=”http://www.enanews.gr/uploads/2015/09/ΑΙΤΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.docx”]
2.Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης)

[gview file=”http://www.enanews.gr/uploads/2015/09/ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ.doc”]

Κάθε εργαζόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ένα (1) σεμινάριο
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Καβάλας, υπεύθυνη κα Σουλτάνα Μαυρομμάτη τηλ:2510222212 εσωτ. 4 και κα. Αφροδίτη Μάρκου εσωτ 21.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη: Σε συναγερμό Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία

Υψηλές θερμοκρασίες και συνθήκες καύσωνα σε ευρωπαϊκή πόλη
image_print

Ένα ακόμη ισχυρό κύμα καύσωνα πλήττει μεγάλο μέρος της Ευρώπης, με τις υψηλές θερμοκρασίες να επηρεάζουν εκατομμύρια πολίτες και τις αρχές σε αρκετές χώρες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Η αίσθηση ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν πλέον τη «νέα κανονικότητα» ενισχύεται, καθώς οι διαδοχικοί καύσωνες γίνονται ολοένα και συχνότεροι τα τελευταία χρόνια

.

Η Γαλλία εξαντλημένη από τα συνεχή κύματα ζέστης

Η Γαλλία έχει ήδη βιώσει τρία διαδοχικά κύματα καύσωνα, με τις υψηλές θερμοκρασίες να δοκιμάζουν τις αντοχές των πολιτών και των υποδομών.

Οι παρατεταμένες περίοδοι έντονης ζέστης έχουν αυξήσει τις πιέσεις στα συστήματα υγείας και στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η διάρκεια και η ένταση των καυσώνων ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Συναγερμός σε Ισπανία, Ιταλία και Μάλτα

Στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος ενδέχεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, αρκετές πόλεις της Ιταλίας, αλλά και η Μάλτα, βρίσκονται ήδη στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για καύσωνα, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας.

Υψηλές θερμοκρασίες και στην Ελλάδα

Σε τροχιά καύσωνα βρίσκεται και η Ελλάδα, όπου οι θερμοκρασίες έχουν ήδη φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Το Σάββατο καταγράφηκαν τιμές άνω των 38 και 39 βαθμών, ενώ οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κύμα ζέστης θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την Τρίτη.

Η κλιματική κρίση αλλάζει τα ευρωπαϊκά καλοκαίρια

Οι επαναλαμβανόμενοι καύσωνες αναδεικνύουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, με τα καλοκαίρια στην Ευρώπη να χαρακτηρίζονται πλέον από μεγαλύτερη διάρκεια, υψηλότερες θερμοκρασίες και αυξημένους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, την αγροτική παραγωγή και τα φυσικά οικοσυστήματα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες αποτελεί πλέον βασική πρόκληση για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, καθώς τα ακραία θερμικά επεισόδια αναμένεται να γίνουν συχνότερα τα επόμενα χρόνια.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΗΠΑ – Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση μετά τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών

Στρατιωτικές επιχειρήσεις και αυξημένη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στη Μέση Ανατολή
image_print

Η σύγκρουση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν εισέρχεται σε νέα φάση κλιμάκωσης, καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, εντείνοντας τις ανησυχίες για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτικών σε πυραυλική επίθεση εναντίον αμερικανικής βάσης στην Ιορδανία, ενώ σύμφωνα με αμερικανικές ανακοινώσεις ένας ακόμη στρατιώτης εξακολουθεί να αγνοείται.

Νέα αμερικανικά πλήγματα και ιρανική απάντηση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών, στοχεύοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αντιαεροπορικά συστήματα και υποδομές που, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, συνδέονται με τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης.

Από την πλευρά του, το Ιράν ανακοίνωσε ότι δέχθηκε επιθέσεις σε περιοχές στρατηγικής σημασίας, μεταξύ των οποίων η Μπαντάρ Αμπάς, η Σιρίκ, το νησί Κεσμ και ο υπό κατασκευή πυρηνικός σταθμός στο Νταρχοβίν.

Παράλληλα, η Τεχεράνη προχώρησε σε νέα πλήγματα εναντίον στόχων στο Κουβέιτ, ενώ σύμφωνα με τις αρχές της χώρας επλήγησαν πετρελαϊκές και ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Αυξανόμενη ανησυχία στον Περσικό Κόλπο

Οι εξελίξεις προκαλούν έντονη ανησυχία στα κράτη του Κόλπου, καθώς η ένταση επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια της περιοχής και τη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για τα Στενά του Ορμούζ, από όπου διέρχεται σημαντικό μέρος της παγκόσμιας διακίνησης πετρελαίου. Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, η κυκλοφορία πλοίων έχει περιοριστεί αισθητά, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι δύο πλοία ενεπλάκησαν σε περιστατικό κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Διπλωματικές προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα

Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης μέσω διπλωματικών επαφών εμφανίζονται να έχουν περιορισμένα αποτελέσματα.

Περιφερειακές πρωτοβουλίες από χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν δεν έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει σε επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου, ενώ η συνεχιζόμενη ανταλλαγή πληγμάτων απομακρύνει το ενδεχόμενο άμεσης εκεχειρίας.

Ανησυχία για επέκταση της σύγκρουσης

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ το Ιράν προειδοποιεί ότι ενδεχόμενα νέα πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές θα προκαλέσουν αντίποινα εναντίον αμερικανικών συμφερόντων και χωρών που φιλοξενούν στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Οι τελευταίες εξελίξεις εντείνουν τους φόβους της διεθνούς κοινότητας για περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, με πιθανές επιπτώσεις τόσο στην ασφάλεια της Μέσης Ανατολής όσο και στις διεθνείς αγορές ενέργειας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πως βλέπουν οι πολίτες την δημιουργία νέων κομμάτων;

image_print

Η συζήτηση γύρω από τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων παραμένει έντονη, με τις απόψεις των πολιτών να ποικίλλουν.

Για αρκετούς, η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών αποτελεί μια ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού και έκφρασης διαφορετικών προτάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αρκετοί δηλώνουν απογοητευμένοι από τα υπάρχοντα κόμματα.

Άλλοι, ωστόσο, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, εκφράζοντας την άποψη ότι η δημιουργία νέων κομμάτων από μόνη της δεν αρκεί για να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές. Όπως υποστηρίζουν, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η σαφήνεια των προγραμμάτων και η δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται.

Δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να δυσκολέψει τη διαμόρφωση σταθερών κυβερνήσεων και να δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολίτες εκτιμούν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ωθώντας όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν πιο ουσιαστικές προτάσεις και να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημόσια συζήτηση γύρω από την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών συνεχίζεται, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να αξιολογούν τις νέες πρωτοβουλίες με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και την αξιοπιστία τους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ

image_print

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης επιχειρήσεων “Enterprise Europe Network”, προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια στο πλαίσιο του προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης ( ΛΑΕΚ 1-25 2014) που απευθύνονται σε εργαζομένους στις επιχειρήσεις που απασχολούν 1-25 άτομα.

Η υλοποίηση των σχετικών σεμιναρίων, τα οποία θα είναι διάρκειας 40 ωρών θα έχουν τα παρακάτω αντικείμενα κατάρτισης:

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

1. Μάρκετινγκ και τεχνικές πωλήσεων – εξυπηρέτηση πελατών

2. Φορολογικά, Λογιστικά, Εργασιακά θέματα και προγράμματα απασχόλησης

3. Εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα ΜΜΕ-προγράμματα χρηματοδότησης

4. Ρουμάνικα

5. Τούρκικα

6. Βουλγάρικα

Στα σεμινάρια θα μπορούν να λάβουν μέρος εργαζόμενοι για τους οποίους έχει καταβληθεί στο ΙΚΑ η εργοδοτική εισφορά 0,45% για το έτος 2013.

Σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί αποζημίωση ποσού 5,00€  ανά ώρα ήτοι σε ολοκληρωμένα προγράμματα το ποσό των διακοσίων (200,00€) και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας  τα συνημμένα έντυπα:

1.Αίτηση συμμετοχής

2.Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (Υπογραφή-Σφραγίδα Επιχείρησης)

Κάθε εργαζόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ένα (1) σεμινάριο

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Καβάλας, υπεύθυνη κα Σουλτάνα  Μαυρομμάτη και κα Χριστίνα  Γραμματικοπούλου, τηλ:2510222212

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Υποβολή αιτήσεων μέχρι  Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξάνεται η τουριστική κίνηση στη Νέα Καρβάλη Καβάλας – Αναπτύσσεται σταδιακά σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό

image_print

Ανοδική πορεία καταγράφει φέτος η τουριστική κίνηση στη Νέα Καρβάλη του Δήμου Καβάλας, με την περιοχή να προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αυξημένη επισκεψιμότητα αποτελεί ένδειξη ότι η Νέα Καρβάλη εξελίσσεται σταδιακά σε έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό της Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι όμορφες παραλίες, η παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων, η τοπική γαστρονομία και η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα που κερδίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Παράλληλα, η μικρή απόσταση από την πόλη της Καβάλας και η εύκολη πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού ενισχύουν ακόμη περισσότερο την τουριστική της δυναμική.

Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

69ο Φεστιβάλ Φιλίππων: Ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» στο Αρχαίο Θέατρο

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στην παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, που παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
image_print

Με μία από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου συνεχίζεται το 69ο Φεστιβάλ Φιλίππων, καθώς το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 21:30, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

Στον εμβληματικό ρόλο του Αργκάν πρωταγωνιστεί ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, πλαισιωμένος από ένα θίασο γνωστών ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Σοφία Βογιατζάκη, η Παρθένα Χοροζίδου, ο Πάνος Σταθακόπουλος, ο Ιωάννης Απέργης, ο Θάνος Μπίρκος και η Αντιγόνη Νάκα.

Η νέα σκηνική προσέγγιση του έργου επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονικότητα της κλασικής κωμωδίας, μέσα από τον καυστικό σαρκασμό του Μολιέρου απέναντι στον φόβο της ασθένειας, τις ανθρώπινες εμμονές και την υποκρισία, διατηρώντας παράλληλα τον ρυθμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζουν το έργο.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ, ενώ τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Η γενική είσοδος ανέρχεται στα 25 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ και πολύτεκνοι) κοστίζει 20 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και φέτος θα υπάρχει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Καβάλας από και προς το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με αναχώρηση στις 19:15 από το ΚΤΕΛ Καβάλας και επιστροφή μετά το τέλος της παράστασης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Συνάντηση Μαρκόπουλου με τη νέα διοικήτρια της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος με τη νέα διοικήτρια της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχο Βασιλική Ξυπνητού, κατά την εθιμοτυπική συνάντησή τους.
image_print

Τη νέα Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Βασιλική Ξυπνητού, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με αφορμή την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης, ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της έδρας της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος στην Καβάλα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια υπηρεσία με ιδιαίτερη βαρύτητα, η οποία έχει στην αρμοδιότητά της μια εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή, από τον Πλαταμώνα Πιερίας έως τα ανατολικά σύνορα του Έβρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στη νέα διοικήτρια καλή και δημιουργική θητεία, υπογραμμίζοντας τη διαχρονικά άριστη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τις λιμενικές αρχές. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Αρχιπλοίαρχος Βασιλική Ξυπνητού είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Μαρκόπουλος προσέφερε στη νέα διοικήτρια αναμνηστική πλακέτα της Καβάλας.

Από την πλευρά της, η Αρχιπλοίαρχος Βασιλική Ξυπνητού εξέφρασε τη συγκίνησή της για την ανάληψη των καθηκόντων της, τονίζοντας πως το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και της πατρίδας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε 24ωρη βάση. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, εκφράζοντας την πρόθεσή της να εργαστεί με πνεύμα συνεννόησης και προσφοράς προς τους πολίτες.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Υποδιοικήτρια της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αντιπλοίαρχος Αγγελική Τσιμηρίκα.

DNews Widget
Continue Reading

espa logo

espa_logo_en