ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Ιταλία | Στιγμιότυπα από τις πληγείσες περιοχές

Oι τραυματίες είναι περίπου είκοσι, αν και δεν μπορεί ακόμη να γίνει μια οριστική εκτίμηση της κατάστασης μετά τον σεισμό στην Κεντρική Ιταλία.

 

Ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, είπε ότι οι άστεγοι θα πρέπει να απομακρυνθούν οριστικά από τις πληγείσες περιοχές, για να προστατευθεί η ακεραιότητά τους. Ο συνολικός αριθμός των αστέγων υπολογίζεται, μέχρι αυτή τη στιγμή, σε δεκάδες χιλιάδες. Η κυκλοφορία στην οδό Σαλάρια, η οποία συνδέει τη Ρώμη με τις πληγείσες περιοχές, έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, εξαιτίας κατολισθήσεων και οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην προσπαθήσουν να πλησιάσουν, αν δεν χρειάζεται, στις περιοχές που χτύπησε ο Εγκέλαδος.

 Ο Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, δήλωσε ότι «δεκαπέντε χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, και οι άστεγοι θα μεταφερθούν σε άλλες, ασφαλείς περιοχές»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και της πυροσβεστικής έχουν ελέγξει σχεδόν όλες τις απομονωμένες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version