Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν σήμερα

1503: Ο Μιχαήλ Άγγελος αρχίζει την κατασκευή του Δαυίδ, του γλυπτού αριστουργήματός του.

1759: Οι Άγγλοι καταλαμβάνουν την πόλη του Κεμπέκ.

1788: Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

1791: Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ υπογράφει το πρώτο Σύνταγμα της Γαλλίας.

1826: Ο Μακρυγιάννης νικάει τις δυνάμεις του Κιουταχή στην Αθήνα.

1829: Υπογραφή συνθήκης μεταξύ του Δημήτριου Υψηλάντη και των Οθωμανών, μετά τη μάχη του στενού Πέτρας Βοιωτίας. Με τη συνθήκη ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, εκτός των Αθηνών και της Εύβοιας, καθίσταται ελεύθερη.

1911: Η γαλλική εφημερίδα Paris Soir καταλογίζει στο λογοτέχνη Γκιγιώμ Απολλιναίρ την κλοπή του πίνακα Mona Lisa από το Μουσείο του Λούβρου και τον περιγράφει ως «αρχηγό διεθνούς σπείρας που έχει έρθει στη Γαλλία με σκοπό να ξαφρίσει τα μουσεία μας».

1913: Η ελληνική Κυβέρνηση απορρίπτει τις τουρκικές αξιώσεις για την υπογραφή της ειρήνης καθότι, όπως ανακοινώνει στις Μεγάλες Δυνάμεις, με τις προτάσεις της Τουρκίας η Ελλάδα μεταβάλλεται από νικήτρια σε ηττημένη.

1914: Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου, υπό τους Υπολοχαγούς Αντ. Λεοντοκιανάκη και Περ. Δρέλλια, προελαύνοντας προς τα βόρεια, χωρίς διαταγή της Αυτόνομης Κυβερνήσεως, εισέρχονται και απελευθερώνουν το Βεράτιο. Εκεί δέχονται επίθεση 2.000 περίπου ανδρών των αλβανικών δυνάμεων και υφίστανται μεγάλες απώλειες. Ο Υπολοχαγός Αντ. Λεοντοκιανάκης και ο Οπλαρχηγός Γεώργιος Στεφανάκος αιχμαλωτίστηκαν και εκτελέστηκαν.

1916: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και 300 οπαδοί του ξεκινούν με δύο πλοία για τη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ξεσπάσει κι επικρατήσει το κίνημα της Εθνικής Άμυνας. Αρχή του Εθνικού Διχασμού.

1922: (με το νέο ημερολόγιο) Πυρπόληση της Σμύρνης. Η ιστορική και αρχαιότατη πόλη της Σμύρνης παραδίδεται στις φλόγες την 13η Σεπτεμβρίου. Ο Τούρκος στρατηγός Νουρεντίν πασάς με «ζήλο» και αποφασιστικότητα πραγματοποιεί το έργο του: Η ωραία Σμύρνη δεν υπάρχει πια…. Αποτεφρώθηκε!

1922: Σημειώνεται η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη, 58 βαθμοί Κελσίου στη Λιβύη, στην περιοχή Αλ Αζίζια.

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία. Ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιστά δικτατορία.

1939: Ο Ρώσος αεροναυπηγός, Ιγκόρ Σικόρσκι, κατασκευάζει το πρώτο ελικόπτερο.

1940: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ιταλία εισβάλλει στην Αίγυπτο.

1942: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Περικυκλώνεται το Στάλινγκραντ από τη γερμανική Βέρμαχτ.

1943: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Το αντιτορπιλικό «Κουντουριώτης», υπό τον Αντιπλοίαρχο Μπαλτατζή Ε., αποβιβάζει άγημα στο Καστελόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία στη νήσο. Το ελληνικό υποβρύχιο «Λάμπρος Κατσώνης», βυθίζεται κοντά στη νήσο Σκιάθο, μετά τον εμβολισμό του από γερμανικό πλοίο.

1944: Αμερικανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.

1950: Μετά την καταψήφιση στη Βουλή της Κυβέρνησης Βενιζέλου-Παπανδρέου, που είναι το επακόλουθο θυελλωδών τριήμερων κοινοβουλευτικών συζητήσεων, σχηματίζεται κυβέρνηση υπό τον Σοφοκλή Βενιζέλο, με συνεργασία Λαϊκών και Παπανδρέου.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

1959: Ο πρώτος πύραυλος, σοβιετικής προέλευσης, φτάνει στο φεγγάρι, όπου τοποθετείται η σημαία της ΕΣΣΔ. Σε δηλώσεις του ο ακαδημαϊκός Λέονιντ Σέντοβ, επιβεβαιώνει ότι η ΕΣΣΔ δεν θα προβάλει εδαφικές αξιώσεις επί της Σελήνης!

1968: Η Αλβανία εγκαταλείπει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1986: Σεισμός, μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλονίζει την Καλαμάτα. 35 νεκροί ο απολογισμός.

1993: Υπογράφονται επίσημα οι Συμφωνίες του Όσλο, μια συμφωνία ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

1995: Υπογράφεται στη Νέα Υόρκη από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος και ΠΓΔΜ, Κάρολο Παπούλια και Στέβκο Τσερβένκοφσκι, η λεγόμενη «ενδιάμεση συμφωνία», που ρυθμίζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Η Ελλάδα αίρει το εμπάργκο και αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα ΠΓΔΜ, ενώ τα Σκόπια αφαιρούν από τη σημαία τους τον Ήλιο της Βεργίνας.

2006: Συλλαμβάνεται σε ενέδρα, έπειτα από 16ετή καταδίωξη, ο μετρ των αποδράσεων, Νίκος Παλαιοκώστας, γνωστός ως Φαντομάς ή Ρομπέν των Φτωχών. Η σύλληψή του γίνεται κοντά στην Αράχοβα, λίγες εβδομάδες μετά την κινηματογραφική απόδραση του αδελφού του Βασίλη από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.

Γεννήσεις

1087 – Ιωάννης Β’ Κομνηνός, Βυζαντινός Αυτοκράτορας

1475 – Καίσαρας Βοργίας, Ιταλός πολιτικός και καρδινάλιος

1819 – Κλάρα Σούμαν, Γερμανίδα πιανίστρια και συνθέτρια

1873 – Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, Έλληνας μαθηματικός

1874 – Άρνολντ Σένμπεργκ, Αυστριακός συνθέτης και ζωγράφος

1876 – Σέργουντ Άντερσον, Αμερικανός συγγραφέας

1881 – Ραμόν Γκράου, Κουβανός ιατρός και πολιτικός

1903 – Κλοντέτ Κολμπέρ, Γαλλίδα ηθοποιός

1908 – Κάρολος Κουν, Έλληνας σκηνοθέτης

1910 – Στέφανος Νάτσινας, Έλληνας πολιτικός

1916 – Ρόαλντ Νταλ, Άγγλος πιλότος, συγγραφέας και σεναριογράφος

1922 – Ίμα Σουμάκ, Περουβιανή υψίφωνος

1927 – Τζαννής Τζαννετάκης, Έλληνας πολιτικός

1940 – Όσκαρ Άριας, Κοστορικανός πολιτικός

1941 – Ταντάο Άντο, Ιάπωνας αρχιτέκτονας

1941 – Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, Τούρκος πολιτικός

1948 – Δημήτρης Νανόπουλος, Έλληνας φυσικός

1957 – Βίνι Άπις, Αμερικανός ντράμερ (Black Sabbath, Dio και Heaven & Hell)

1960 – Γκρεγκ Μπάλτουιν, Αμερικανός ηθοποιός

1963 – Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Έλληνας πολιτικός

1967 – Μάικλ Τζόνσον, Αμερικανός αθλητής

1973 – Κριστίν Αρόν, Γαλλίδα δρομέας

1973 – Φάμπιο Καναβάρο, Ιταλός ποδοσφαιριστής

1980 – Βαγγέλης Νάστος, Έλληνας ποδοσφαιριστής

1989 – Τόμας Μύλερ, Γερμανός ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

81 – Τίτος, Ρωμαίος Αυτοκράτορας

1506 – Αντρέα Μαντένια, Ιταλός ζωγράφος

1598 – Φίλιππος Β΄, Βασιλιάς της Ισπανίας (γ. 1527)

1872 – Λούντβιχ Φόυερμπαχ, Γερμανός φιλόσοφος και ανθρωπολόγος

1959 – Φρανκ Γουόκερ, Αμερικανός πολιτικός

1997 – Ζώρζ Γκεταρί, τραγουδιστής, ελληνικής καταγωγής (Λάμπρος Γούργου)

1997 – Γιώργος Μητσιμπόνας, Έλληνας ποδοσφαιριστής

2004 – Λουίς Ερνέστο Μιραμόντες, Μεξικανός χημικός

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 11 Έλληνες μετά από συμπλοκή σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Συνελήφθησαν την Κυριακή (26-5-2024) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης έντεκα (11) Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά περίπτωση, ενώ επιπλέον ο ένας εξ αυτών κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.   

Αναλυτικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 26-5-2024, σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, οι δράστες λόγω προσωπικών διαφορών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο από αυτούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύονται.

Έπειτα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης επιτεύχθηκε η ταυτοποίηση και η άμεση σύλληψη έντεκα (11) συμμετεχόντων στη συμπλοκή, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και ένα (1) ακόμη άτομο που αναζητείται.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα, κατά την διάρκεια της συμπλοκής ο ένας εκ των συλληφθέντων δραστών τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα τον έναν εκ των νοσηλευόμενων ημεδαπών χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο, ενώ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για αθλητική βία.

Από το σημείο του συμβάντος, την οικία του ανωτέρω δράστη και την κατοχή  των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά τρία γυάλινα μπουκάλια, δύο προστατευτικά κράνη, τμήμα από πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, τέσσερις συσκευασίες πυροτεχνημάτων, είδη ένδυσης και υπόδησης και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης από Αγρίνιο: Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις νίκες του 2023

Στο Αγρίνιο βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου με τον πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα συσπείρωσης για να πετύχουμε, όπως είπε, το εκλογικό τρίποντο μετά τις νίκες της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023.

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή τη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή για την ακρίβεια, επέκρινε την αντιπολίτευση λέγοντας «δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό, τα ξανακούσαμε. Δεν θα ξαναχρεοκοπήσουμε από τις ψεύτικες και λαϊκίστικές προτάσεις κάποιων που σας λένε ψέματα κοιτώντας σας στα μάτια. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως κάποιοι άλλοι».

«Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τους θριάμβους του Μαίου και του Ιουνίου με άλλη μια μεγάλη νίκη στις εκλογές της 9ης Ιουνίου με το Αγρίνιο στην πρώτη γραμμή. Να στείλουμε το μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδας πρέπει να εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη πενταετία γιατί στη ΝΔ ξέρουμε να κερδίζουμε τις εκλογικές μάχες» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν. Ευχαριστώ για τα μεγάλα ποσοστά των εκλογών του 2023 και μου επιτρέπουν να συνεχίσω στο Μαξίμου να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες σας για να αλλάζουμε τον τόπο μέρα μέρα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πάρουμε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και να την κάνουμε πρωταθλήτρια».

«Η φωνή της Ελλάδας μετράει στην Ευρώπη και αυτό έγίνε με κόπο και προσπάθεια. Και όταν αυτό συμβαίνει είναι προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων με παράδειγμα το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 36 δισ. που ήδη έχουν αρχίσει να εκταμιεύονται. Δύο παραδείγματα: Ψηφιακοί διαδραστικοί πίνακες σε χιλιάδες σχολεία και προληπτικές εξετάσεις με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Ξαναφτιάχνουμε κέντρα υγείας, κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές» πρόσθεσε για τη σημασία των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι τα επόμενα χρόνια θα κριθουν ζητήματα όπως «πώς μπορούμε να έχουμε μια μεταναστευτική πολιτική που να προσταεύει τα σύνορά μας για να μην μπαίνει στη χώρα όποιος θέλει. Αν θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα ή για το δημογραφικό. Εμείς έχουμε προτάξει την προστασία της οικογένειας στον πυρήνα των πολιτικών μας»

«Σκεφτείτε πόσες σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο την επόμενη ημέρα. Ποιοι θέλετε να σας εκπροσωπούν; Η απάντηση είναι μια: τη ΝΔ. Την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ, την κράτησε στην Ευρώπη, που κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια και όχι ουραγό» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο αυτό.

Παράλληλα ζήτησε να σταλεί στις 9 Ιουνίου ένα πολιτικό μήνυμα «σταθερότητας και συνέχειας όσον αφορά το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Θα μου πείτε δεν ψηφίσαμε το 2023; Φυσικά, και μας εμπιστευτήκατε με μεγάλο ποσοστό ευθύνης και όχι αλαζονείας. Είναι πολύ αλαζονικό να μας κατηγορούν για κάτι τέτοιο με αφορμή το 41% γιατί προσβάλουν εσάς. Είναι πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να έχει την ισχυρότερη πολιτική νομιμοποίηση για να δρομολογήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Και δεν θα το έλεγα αν η αντιπολίτευση δεν είχε μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε άτυπο δημοψήφισμα. Λένε στείλτε μήνυμα αποσταθεροποίησης. Θα στείλουμε μήνυμα αλλά θα είναι σταθερότητας, συνέχειας και σκληρής δουλειάς».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας που, όπως είπε, «ταλανίζει τα νοικοκυριά. Κάνουμε ελέγχους, παρεμβάσεις στη νομοθεσία αλλά η διαρθρωτική απάντηση είναι η αύξηση των μισθών και η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Τη δεύτερη 4ετια γίνεται πράξη η δέσμευση για καλύτερους μισθούς και του μέσου και του κατώτατου» για να εξαπολύσει, στη συνέχεια, βέλη προς την αντιπολίτευση.

«Δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό, τα ξανακούσαμε. Δεν θα ξαναχρεοκοπήσουμε από τις ψεύτικες και λαϊκίστικές προτάσεις κάποιων που σας λένε ψέματα κοιτώντας σας στα μάτια. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως κάποιοι άλλοι».

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα «νομιμότητα παντού και αυτό περνάει από ένα μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε μικρές ή μεγάλες παρανομίες. Δεν θα συγκαλύπτουμε εφοριακούς που τα πιάνουν. Το ίδιο και με τη βία στα γήπεδα. Όλα αυτά δεν έχουν θέση στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Για να συνεχίσουμε στον δρόμο αυτό και με ακόμα πιο μεγάλη ταχύτητα χρειαζόμαστε μια μεγάλη νίκη στις κάλπες της 9ης Ιουνίου».

«Για να την πετύχουμε θέλουμε συσπείρωση και συσστράτευση όλων. Αντίπαλός μας η απάθεια και η μικρή γκρίνια που μπορεί να υπάρχουν από μια κυβέρνηση που παράγει έργο. Θα σας ζητήσουμε τη γκρίνια να την αφήσουμε στην άκρη και την απάθεια μιλώντας στον κόσμο για την κρισιμότητα των ευροεκλογών γιατί ο κόσμος του 2024 δεν είναι ο κόσμος του 2019. Είμαι σίγουρος ότι καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία τη συσπείρωση τη βλέπω παντού και θα μας δώσει μεγάλη νίκη. Πάμε μαζί σταθερά τολμηρά να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη. Πάμε γερά, πάμε για μεγάλη νίκη της ΝΔ» κατέληξε στην ομιλία του το Αγρίνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτα στην Περιφέρεια

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην πόλη – θα ακολουθήσει στη συνέχεια η Άρτα – ξεκίνησε με επίσκεψή του στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου τον υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους παρευρισκόμενους για ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας, τα έργα που παραδόθηκαν πρόσφατα καθώς και για την ένταξη των εγγειοβελτιωτικών έργο στον Βάλτο. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο ενδιαφέρον που πάντα υπάρχει για το εκλογικο αποτέλεσμα στην Αιτωλοακαρνανία και τη σημασία των ευρωεκλογών.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο δημαρχείο Αγρίνιου, όπου στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα παιδιού: Θα διακόπτεται για τους μαθητές που έχουν αδικαιολόγητες απουσίες

H χορήγηση του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ σε κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων θα διακοπεί από την 1η Ιουλίου 2024 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2024

To μέτρα της αναστολής του επιδόματος παιδιού θα αφορά στις περιπτώσεις στις οποίες δεν θα εκπληρώνεται στο τέλος του σχολικού έτους 2023-2024 η επαρκής φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση λόγω αδικαιολόγητου αριθμού απουσιώνΔιευκρινίζεται πως το επίδομα αυτό δεν θα επαναχορηγείται έστω και αν το τέκνο εγγραφεί στο νέο σχολικό έτος 2024-2025.

Τι ισχύει για τα ανήλικα τέκνα ηλικίας

Υπενθυμίζεται πως τα ανήλικα τέκνα ηλικίας 4 έως 16 ετών του αιτούντος επίδομα παιδιού θα πρέπει:

α. να έχουν εγγραφεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2023-2024 και

β. να ολοκληρώσουν επαρκώς τη φοίτησή τους στις 30-6-2024 για το εν λόγο σχολικό έτος , δηλαδή να μην αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη τους λόγω μεγάλου αριθμού αδικαιολόγητων απουσιών.

Για την έγκριση αίτησης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 θα πρέπει να συντρέχει η προϋπόθεση (α) και από την 1η Ιουλίου 2024 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 θα πρέπει να συντρέχουν και οι δυο παραπάνω προϋποθέσεις.

Για να διασταυρωθεί ηλεκτρονικά η φοίτηση των ανήλικων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα πρέπει στο πεδίο «Στοιχεία Φοίτησης Τέκνου», να καταχωρηθούν:

α. τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του μαθητήν το τέκνο βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

β. το έτος ολοκλήρωσης της φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο), αν το τέκνο έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

-Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του μαθητή, τότε η αίτηση θα μπορεί να προχωρήσει κανονικά.

-Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση.

 

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en