ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σαμαράς | «Τώρα την επιτυχία μας αρχίζει να τη νιώθει η κοινωνία»

Η ”μαύρη” αλήθεια ήταν αυτή. Όπως μας την έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Διότι, στους βουλευτές του κόμματός του είπε και αυτή αλλά και πολλές άλλες – δικές του – αλήθειες. Για να τις ακούσουμε. Εμείς όμως κωφεύσαμε.

Κι εκείνος, αφού κατάπιε με διακριτικότητα την πικρία του, όπως έγραψε χθες – στο Newpost – ο Τάκης Χατζής ”πιστεύει ακράδαντα ότι πολιτικά, στο άμεσο μέλλον, θα δικαιωθεί πλήρως”.

Το γεγονός συνέβη πριν από ένα χρόνο. Στις 11 Δεκεμβρίου 2014. Τότε, που, μιλώντας στους γαλάζιους βουλευτές, αφού είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στις επιτυχίες της χώρας στα 2,5 χρόνια της πρωθυπουργίας του.

Ας τις θυμηθούμε μαζί του, έτσι, για να ”δούμε” τι χάσαμε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα σας μιλήσω για την πατρίδα μας. Γιατί καταφέραμε να τη βγάλουμε από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών. Θα μιλήσω σε εσάς, την κοινοβουλευτική μας ομάδα, την κύρια δύναμη που στήριξε το κυβερνητικό μας έργο στα τελευταία δυόμισι χρόνια. Γιατί εσείς γνωρίζετε καλά τι θα πει ευθύνη. Και επί δυόμισι χρόνια τώρα, με αρραγή ενότητα, στηρίζετε δύσκολες αποφάσεις. Γιατί βάλατε τη χώρα πάνω από όλα.

Κάποιοι αμφισβήτησαν τις πολιτικές αυτές. Αλλά έπεσαν έξω σε όλα.
Αμφισβήτησαν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αμφισβήτησαν τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αμφισβήτησαν ότι θα μπορούσαμε ποτέ να βγούμε στην ανάκαμψη. Αμφισβήτησαν ότι θα έπεφτε η ανεργία. Και τώρα όλοι διαψεύδονται. Πανηγυρικά. Αμφισβήτησαν ότι θα μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Αμφισβήτησαν ότι θα μπορούσαμε να βγούμε από το μνημόνιο αναγκαστικού δανεισμού. Και έπεσαν έξω σε όλα.

Τώρα που την επιτυχία της χώρας μας την επιβεβαιώνουν όλοι οι αριθμοί, όλων των διεθνών οργανισμών, και τη χαιρετά ολόκληρος ο διεθνής τύπος, τώρα δεν μπορούν πια να την αμφισβητούν. Δεν μπορούν να την ειρωνευτούν.
Τώρα την επιτυχία μας αρχίζει να τη νιώθει η κοινωνία.
Ναι, ο κόσμος υπέφερε μέσα στην κρίση. Αλλά τώρα την ξεπερνάμε και πίσω δεν γυρνάμε.
Ο κόσμος το ξέρει. Ο λαός μάς παρακολουθεί και ξέρει πολύ καλά τι γίνεται. Γι’ αυτό και τελικά θα επικρατήσει το σωστό για τον τόπο.

Εμείς υπερασπιζόμαστε το συμφέρον του. Και το καταλαβαίνει.
Αλήθεια, ευθύνη, συνείδηση. Με αυτά θα κάνουμε για μιαν ακόμα φορά το χρέος μας προς τον τόπο. Και ο λαός είναι μαζί μας. Να είστε σίγουροι».

newpost.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version