ΚΑΒΑΛΑ

Σίγουρος ο Σ. Κιβράκης ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο λάθος

Σε συναγερμό τέθηκε την Πέμπτη το δίκτυο των υπεύθυνων τοπικών φορέων για την πυρασφάλεια, εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε περιοχή μεταξύ της Νέας Καρβάλης και του Χαλκερού και έγινε αιτία να καούν περίπου διακόσια στρέμματα με πουρνάρια. Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό μας έδωσε ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Σταύρος Κιβράκης, εξηγώντας ότι τελικά κάηκαν 256 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Η μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια κατάσβεσης που εκδηλώθηκε ήταν ευτυχώς επιτυχημένη κι έτσι η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε. Στην επιτυχία φαίνεται ότι βοήθησε και η ζώνη έργου του αγωγού ΤΑΡ που λειτούργησε ως αντιπυρική ζώνη. Στην κατάσβεση μετείχαν τρία εναέρια μέσα, 17 πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα πενήντα ανδρών αλλά και μηχανήματα του δήμου.

Ο κ. Κιβράκης μας εξήγησε επίσης ότι η πυρκαγιά άρχισε από τους πρόποδες του λόφου κι απέναντι από κάποιες επαγγελματικές εγκαταστάσεις, προφανώς από αμέλεια. Βεβαίως, απαντήσεις θα δώσει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο κ. Κιβράκης υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι η ανθρώπινη αμέλεια είναι ο βασικός παράγοντας από τον οποίον μπορεί να προκληθούν τεράστιες καταστροφές. Το περιστατικό θα πρέπει να εκτιμηθεί σε όλες τις διαστάσεις του και να διεξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα προκειμένου να αποφευχθεί μια επανάληψη στο μέλλον.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version