ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα στη ΦΕΞ | «Χαμσίν / Ο άνεμος της ανατολής»

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου & ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. «Χαμσίν / Ο άνεμος της ανατολής».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χάρτινες και μουσικές πόλεις» η Λέσχη Ανάγνωσης της ΦΕΞ, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και η Μουσική βιβλιοθήκη Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου», οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο και τη μουσική… Παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις με συγγραφείς και μουσικούς,  προβολές και αφιερώματα.

Καλεσμένη η Λεύκη Σαραντινού με το βιβλίο  «Χαμσίν / Ο άνεμος της ανατολής» εκδ. Historical Quest, 2014

Μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη δύση των Σταυροφοριών. Οι μουσουλμάνοι προελαύνουν κερδίζοντας διαρκώς έδαφος ενάντια στις χριστιανικές κτήσεις στους Αγίους Τόπους, Οι Ναΐτες και οι Οσπιτάλιοι ιππότες προσπαθούν να αντισταθούν, έχοντας να ξεπεράσουν και τις δικές τους αντιπαλότητες.

Μηχανορραφίες σε βασιλικές αυλές και ένας Πάπας ανίσχυρος να αντιδράσει. Η προδοσία και η κατάρρευση των ιπποτικών ταγμάτων. Και μέσα σε αυτά, ένα οικογενειακό μυστικό που φέρνει έναν νεαρό στην Ανατολή. Μια βαθιά φιλία ανάμεσα σε δύο ιππότες που ξεπερνούν την έχθρα των ταγμάτων τους.

Μια μυστική οργάνωση που ως σκοπό της έχει τη διαφύλαξη της αρχαίας γνώσης και ορκισμένοι εχθροί της που προσπαθούν να την καταστρέψουν. Ένας θησαυρός που πρέπει να σωθεί.

Και πάνω που όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, ένας έρωτας που έρχεται για να σώσει την παρτίδα. Αυτός είναι ο κόσμος του πρώτου μυθιστορήματος της Ελευθερίας Σαραντινού.

Η συγγραφέας μας προσφέρει ένα συγκλονιστικό αφήγημα που εκτυλίσσεται στα πιο διαφορετικά μέρη: στους Αγίους Τόπους, την Αίγυπτο, τη δυτική Ευρώπη, την Κύπρο και τη Ρόδο και μας χαρίζει μια ζωντανή περιγραφή των συνθηκών διαβίωσης στις χριστιανικές κτήσεις στην Ανατολή, στα κάστρα των ιπποτών και στις αυλές των βασιλέων. Πάνω απ’ όλα όμως μας χαρίζει έναν συνδυασμό δράσης και μυστηρίου που υπόσχεται να μας καθηλώσει.

Οργάνωση: Λέσχη Ανάγνωσης της ΦΕΞ, βιβλιοπωλείο Πυργελή

Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

και ώρα  21:30 στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ – (Πλάτωνος 27)

tango stories / σε είδα να περνάς περήφανη, με βήμα tango …

Η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «οδός ονείρων» παρουσιάζει την παράσταση «tango stories» σε συνεργασία με το εργαστήρι Τango Aires της ΦΕΞ σε κείμενα του Τάσου Λειβαδίτη.

«tango stories» Γυμνάσματα μνήμης  –  ιστορίες …

«Κάποτε θα καταστρέψω όλ’ αυτά τα χειρόγραφα πού άφησε πάνω στο τραπέζι μου ό διάβολος και που τα οικειοποιήθηκα χωρίς ντροπή — και μόνον αυτός πού έκανε τη νύχτα πολλές φορές τον ίδιο δρόμο, μόνον αυτός έμαθε πώς δεν υπήρξε ποτέ δρόμος

κι αν συνεχίζω να ζω είναι γιατί δε θέλω να λησμονήσω ή βγαίνω μ’ ένα τσεκούρι στην πόρτα προς δόξαν του αιώνα μου — συχνά ερχόταν μια γυναίκα στην κάμαρα μου, όλα κρατούσαν λίγο σαν την αθωότητα, υστέρα γράφαμε σ’ ένα χαρτί τ’ όνομα μας και το πετούσαμε άπ’ το παράθυρο (ίσως ήταν ή ώρα πού περνούσε ή φήμη).»

Είσοδος 5€ με κρασί. Κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421

Οργάνωση: ΦΕΞ /  θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «οδός ονείρων»

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΩ  … Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI

Αποκριές στην Ξάνθη / αναλυτικά στο πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης.

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ  υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ  • Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ»  •  ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΕΠΕ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΦΕΑΣ • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ  •  SMIRDEX   • BOUTIQUE HOTEL 1905 •  MEZEBAR– Bar & Gril  •  ΣΚΑΡΠΕΛΟ – συντήρηση έργων τέχνης   •  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» •   BIO-LIVE σαπωνοποιείο Ξάνθης  •  ΑΒΑΞ – Βιοαέριο Ξάνθης •  ΣΕΚΕ ΑΕ  •

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης    

 

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986  

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version