ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμα από τη διαπραγμάτευση περιμένει το χρηματιστήριο

Με διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων κινούνται οι βασικοί δείκτες του ΧΑ την πρώτη ώρα της σημερινής συνεδρίασης. Η αγορά παραμένει επιφυλακτική, καθώς οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης συντηρούν την αβεβαιότητα. Διατηρούνται πάντως οι προσδοκίες για μία συμφωνία εντός του Μαρτίου, η οποία οποία  θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο QE της ΕΚΤ.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές επισημαίνουν ότι το ΧΑ βρίσκεται τώρα σε φάση συσσώρευσης και θα αποκτήσει τάση όταν ξεκαθαρίσει το τοπιό της διαπραγμάτευσης – μάλλον όταν υπάρξει βεβαιότητα ότι  επίκειται συμφωνία με τους δανειστές.

Προς το παρόν, η επιφυλακτικότητα και η στάση αναμονής “μεταφράζονται” σε υποτονική συναλλακτική κίνηση, περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον και χαμηλό τζίρο.

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν με μικρές απώλειες και εν συνεχεία ανέκαμψαν στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος.

Ο Γενικός Δείκτης έχανε 0,60% και τώρα σημειώνει οριακή άνοδο 0,10% στις 649,5 μονάδες.

Ο FT25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει επίσης 0,10%, στις 1.730 μονάδες, έχοντας καλύψει απώλειες 0,58%..

Στο κόκκινο παραμένει ο τραπεζικός δείκτης, αλλά οι απώλειες του έχουν περιορισθεί: Από -1,56% ανέκαμψε στο -0,50%. Mε θετικό πρόσημο Attica (+2,4%), Ελλάδος (+0,6%) και Eurobank (+0,3%). Αμετάβλητη η Alpha, Πειραιώς -1,2%, Εθνική -0,8%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν Σαράντης, Aegean, Motor Oil, με κέρδη της τάξεως του 1%. 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version