ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες | Η ΔΕΥΑ Σερρών χρηματοδοτεί έργα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για ποιότητα & επάρκεια (video)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. χρηματοδοτείται από το ΕΥΔ/ΕΠ – ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης/Επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη) με 2.416.532,53 για τα δύο παρακάτω έργα:

1. «Εργασίες ενιαίας διαχείρισης εξωτερικών Υδραγωγείων Τοπικών Κοινοτήτων (Τ.Κ) Προβατά – Μονοκκλησιάς – Α. Καμήλας και Μητρουσίου Σερρών, ύψους 1.000.000 ευρώ.
2. «Κατασκευή νέων δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς νερού στο Δήμο Σερρών, ύψους 1.456.000 ευρώ.

Η Επιχείρηση κατέθεσε την πρόταση την 21/10/2016 και εγκρίθηκε την 16-2-2018 ».
Την ανακοίνωση έκανε ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης παρουσία του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Γ. Γάτσιου, του αντιπροέδρου Πασχάλη Αρβανιτόπουλου και του Δ/ντη της Επιχείρησης κ. Νίκου Σαφαρίκα, σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στην έδρα της Υπηρεσίας.

Το 1ο έργο περιλαμβάνει:
⦁ Την κατασκευή κατάλληλων αγωγών σύνδεσης των δικτύων ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Προβατά – Μονοκκλησιάς – Άνω Καμήλας και Μητρουσίου, συνολικού μήκους 11.382μ.

⦁ Την ανόρυξη και αξιοποίηση μιας νέας γεώτρησης νότια της Μονοκκλησιάς και της Α. Καμήλας.
⦁ Την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων των υφιστάμενων γεωτρήσεων των οικισμών Προβατά, Μονοκκλησιάς και Άνω Καμήλας έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας λειτουργίας.
⦁ Την εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού σε όλες τις εγκαταστάσεις για το συνολικό έλεγχο και διαχείρισή τους μέσα από το σύστημα Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού.

Οφέλη του έργου
⦁ Επιλύεται το πρόβλημα της υδροδότησης της Τ.Κ. Μητρουσίου μέσα από την ενοποίηση των δικτύων ύδρευσης των τεσσάρων (4) Τοπικών Κοινοτήτων.

⦁ Βελτιώνεται ο τρόπος διαχείρισης και διανομής του νερού στις Τοπικές Κοινότητες.
⦁ Οι τέσσερις (4) Τοπικές Κοινότητες αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά.

Το 2ο έργο περιλαμβάνει:

  • Την κατασκευή δύο νέων δεξαμενών ύδρευσης στον Αγ. Ιωάννη Σερρών και στον Ξηρότοπο Σερρών χωρητικότητας 200 m3 και 85m3 αντίστοιχα, καθώς και αγωγούς μεταφοράς νερού συνολικού μήκους 14.432 μέτρων.
  • Συγχρόνως προβλέπεται η κατασκευή ενός αντλιοστασίου στη θέση υδροληψίας του Αγ. Ιωάννη, εφοδιασμένο με σύστημα Τηλεελέγχου Τηλεχειρισμού.

Οφέλη του έργου
⦁ Επιλύεται στο σύνολο του το πρόβλημα υδροδότησης στις περιοχές κατασκευής.

⦁ Εξασφαλίζονται συνθήκες προστασίας των υπογείων υδροφορέων.
⦁ Αναβαθμίζεται η περιοχή.
⦁ Απομακρύνεται η περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων σε θέματα ποιότητας νερού, ποσότητας και μεταφοράς στους δημότες.
⦁ Μειώνονται περαιτέρω οι διαρροές.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version