ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σάλος με σχολικό βιβλίο που αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία (φωτο)

Αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς, για το βιβλίο που έχει διαμοιραστεί στα σχολεία από πέρυσι (!) – Τι απαντά ο Φίλης
Δριμύτατες αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό κόλπο της χώρας έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα το γεγονός πως σε χάρτη του βιβλίου Ιστορίας Γενικής Κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου η πΓΔΜ φέρει την προκλητική ονομασία «Μακεδονία».
Συγκεκριμένα, στο βιβλίο, το οποίο έχει παραδοθεί στα λύκεια της χώρας από πέρυσι, ο χάρτης εντοπίζεται στη σελίδα 130. Σε αυτόν απεικονίζονται τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. 
 

Μέλη της ΟΛΜΕ ζητούν, πλέον, από το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση, με πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς να κάνουν λόγο για σοβαρό ατόπημα των συγγραφέων, ενώ η ομοσπονδία ετοιμάζεται να θέσει αίτημα αλλαγής του συγκεκριμένου χάρτη στο βιβλίο της Γ’ Λυκείου.

 
Τι απαντά ο Φίλης
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο νέος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σημείωσε πως είναι σαφές ότι τα Σκόπια δεν συγκροτούν τον χώρο της Μακεδονίας.

«Δεν μας αρέσει η πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων γεωγραφικά δεν συγκροτεί το χώρο της Μακεδονίας και αυτό ειναι γνωστό», τόνισε ο κ. Φίλης.

 

voria.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version