Quantcast
Connect with us

VIDEOS

Ρωσικό Airbus | Πυκνώνει το μυστήριο πίσω από τη συντριβή

Δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη από εκρηκτικά – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Πέπλο μυστηρίου  καλύπτει τα αίτια της συντριβής του ρωσικού Airbus με τους 224 επιβάτες της εταιρίας Kogalymavia, στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Από τη μία ο Alexander Smirnov, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας του αεροσκάφους, υποστηρίζει πως  η συντριβή του αεροσκάφους δεν οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα, αλλά ούτε και σε ανθρώπινο σφάλμα. Ο Alexander Smirnov τονίζει ότι η τραγωδία οφείλεται σε εξωτερικό παράγοντα. Από την άλλη, αρχές της Αιγύπτου και της Ρωσίας, εμπειρογνώμονες και μέλη της επιτροπής που εξετάζουν τα συντρίμμια του Airbus αναφέρουν πως δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη από εκρηκτικά. Στο χορό των διαψεύσεων περί τρομοκρατίας μπήκαν και οι ΗΠΑ, που θεωρούν απίθανο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να κατέρριψαν το Airbus με πύραυλο, όπως ισχυρίστηκαν σε μήνυμά τους λίγες ώρες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ εκτίμησε πως είναι απίθανο το ΙΚ να διαθέτει τα μέσα για να καταρρίψει ένα εμπορικό αεροσκάφος εν πτήσει. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Το σενάριο οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους να εκτόξευσαν πύραυλο για να καταρρίψουν το αεροπλάνο της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας απέκλεισε και πηγή της επιτροπής που αναλύει τα στοιχεία από τα «μαύρα κουτιά».

Το μέλος της επιτροπής μιλώντας στο πρακτορείο Reuters δήλωσε πως το Airbus «δεν επλήγη από έξω», χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παρ’όλα αυτά, στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξετάζοντας τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον τόπο της τραγωδίας, αναφέρουν «με μεγάλη βεβαιότητα» πως το αεροπλάνο δεν «χτυπήθηκε» από «πύραυλο ή άλλο αντικείμενο» που θα μπορούσε να προκαλέσει τη καταστροφή του αεροσκάφους. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές ειδικών από το Κάιρο που παραχώρησαν δηλώσεις στο πρακτορείο Ria Novosti δεν έχουν εντοπιστεί προς το παρόν ίχνη από εκρηκτικά. Παρόλα αυτά, παραμένει μυστήριο πως το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα. 

Θα μιλήσουν τα μαύροα κουτιά

«Η διάλυσή του έγινε στον αέρα και τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε μια μεγάλη έκταση, περίπου 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. Οι ειδικοί πρόβαλαν ως πιθανή την υπόθεση της διάλυσης του αεροσκάφους εν πτήσει λόγω του τρόπου με τον οποίο διασκορπίστηκαν τα συντρίμμια. Οι εμπειρογνώμονες ψάχνουν απαντήσεις στα μαύρα κουτιά, τα οποία βρέθηκαν από την πρώτη μέρα και σήμερα εξετάζονται στην Αίγυπτο, με τη συμβολή έμπειρων Ρώσων. 

Ο Τζέιμς Κλάπερ, που αποκλείει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, ανέφερε πως βασίζει το συμπέρασμά του στην προκαταρκτική εξέταση των «μαύρων κουτιών» που εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά.  Πρόσθεσε δε, πως οι ερευνητές από την Αίγυπτο σε συνεργασία με αρμόδιους από τη Ρωσία και ειδικούς από τη Γαλλία δεν έχουν ολοκληρώσει την έρευνα γύρω από τα πολύτιμα «μαύρα κουτιά» που αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Δεν έχουν βρεθεί όλες οι σοροί

Στο μεταξύ οι πρώτες σοροί έφτασαν στη Ρωσία με αεροσκάφος. Ωστόσο, δεν έχουν εντοπιστεί όλες. Εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων σε συνεργασία με ομολόγους τους από την Αίγυπτο διευρύνουν την έρευνα στην περιοχή όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος κατά 30 τετραγωνικά χλμ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Βλάντιμιρ Πουσκόφ, δήλωσε πως οι έρευνες δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δε βρεθούν όλες οι σοροί των επιβαινόντων. Οι σοροί που έφτασαν στη Ρωσία δεν αναμένεται να παραδοθούν στους αγαπημένους τους σήμερα καθώς «δεν είναι τεχνικά και πρακτικά εφικτό». Εντούτοις, κάποια από τα θύματα έχουν ήδη αναγνωριστεί από τους συγγενείς τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tass.

sofokleousin.gr

Click to comment

Απάντηση

VIDEOS

Μποτιλιάρισμα στον Ειρηνικό: Δεκάδες πετρελαιοφόρα ακινητοποιημένα (video)

Εικόνες που εντυπωσιάζουν και θυμίζουν ταινία, αν και τα πλάνα επισημαίνουν την εν εξελίξει οικονομική κρίση.

Ένας στόλος περίπου 24 πετρελαιοφόρων περιμένει να εκφορτώσει αργό πετρέλαιο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου έχουν εξαντλήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τόσο στην Αμερική, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεκάδες δεξαμενόπλοια στον Ειρηνικό Ωκεανό θυμίζουν κάτι από “μποτιλιάρισμα” περιμένοντας να ξεφορτώσουν το πετρέλαιο στο λιμάνι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του αργού πετρελαίου κατρακύλησαν σε πρωτοφανή επίπεδα, εν μέσω της κάθετης πτώσης της ζήτησης και της μεγάλης προσφοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Continue Reading

VIDEOS

Μία μεγάλη αποκάλυψη κρύβει το νέο trailer του Resident Evil 3

Στο επίκεντρο η Jill Valentine

Ένα νέο trailer για το νέο Resident Evil δημοσιοποίησε η Capcom, με την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, Jill Valentine, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Στο trailer εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς στον χώρο των video games.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, το timeline του Resident Evil 3 τοποθετείται 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2, με την Capcom να μην αποκλείεται να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, εκτός από τη μεγάλη αλλαγή του Nemesis, όπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ του trailer.

Ένα επίσης νέο στοιχείο που αποκάλυψε η Capcom είναι πως η Jill θα είναι playable χαρακτήρας στο multiplayer mode του παιχνιδιού, Resident Evil Resistance.

Το Resident Evil 3: Nemesis θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου για PS4, Xbox One και PC.

Continue Reading

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ Ευλαλο – Εκπομπή (TEASER) FHD

To IMAM ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στο χωρίο ευλαλο και στο παζάρι όπου γίνετε στην περιοχή , μίλησε με τον κόσμο τους παραγωγούς άλλα και τους επαγγελματίες

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en