ΑΜΥΝΑ

Ρωσία και Ουκρανία επιβάλουν αμοιβαίες απαγορεύσεις πτήσεων

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (28 Σεπτεμβρίου) ότι θα κλείσει τον εναέριο χώρο της σε αεροπορικές εταιρείες της Ουκρανίας από τις 25 Οκτωβρίου σε αντίποινα για την απαγόρευση που επέβαλε Ουκρανία σε δύο ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Αποφασίζοντας σύμφωνα με τις οδηγίες από τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών «κλήθηκε να ενημερώσει τις (ουκρανικές) αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις προς τη Ρωσία ότι θα απαγορεύεται η χρήση του ρωσικού εναέριου χώρου από τις 25 Οκτωβρίου», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tass, παραθέτοντας δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου μεταφορών.

Το μέτρο έρχεται ως απάντηση στην προηγούνενη απόφαση των ουκρανικών αρχών την περασμένη εβδομάδα να απαγορέψουν στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες Aeroflot και Transaero να πετούν πάνω από τη χώρα, επίσης από τις 25 Οκτωβρίου.

Οι ρωσικές πτήσεις με ανταπόκριση θα πρέπει επίσης να απαγορευτούν εφόσον το αεροσκάφος μεταφέρει στρατιωτικό προσωπικό ή αγαθά διπλής χρήσης, σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε στο Κίεβο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της κυβέρνησης, το Κίεβο απαγόρευσε επίσης τη χρήση ρωσικού λογισμικού στις ουκρανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.

euractiv.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version