Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρουμανία Ελλάδα 0-1 | Πρώτο… δείγμα, πολύ θετικό

image_print

Πρώτο… δείγμα, πολύ θετικό στην «εποχή» του Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας! Έχοντας εξαιρετική παρουσία επί 60 λεπτά σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, η «γαλανόλευκη» ομάδα επικράτησε με 1-0 της Ρουμανίας. Το παιχνίδι ήταν φιλικό και πραγματοποιήθηκε στο «Stadionul Steaua» του Βουκουρεστίου.

Οι Έλληνες παίκτες δείχνοντας διάθεση ανέβασαν μετά από πολύ καιρό τα αγωνιστικά τους στάνταρντ. Ενώ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με έξοχη κεφαλιά στο 39’ σημείωσε το γκολ της Εθνικής Ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακυρώθηκε -λανθασμένα- ως οφσάιντ καθαρό τέρμα του Γιώργου Γιακουμάκη στο 22’. Το δοκάρι του Ρους στο 70’ ήταν ότι καλύτερο επέδειξαν Ρουμάνοι σε όλο το ματς.

Το παιχνίδι 

Η Ελλάδα μπήκε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι και με διάθεση να «τρέξει» τους Ρουμάνους από τα πρώτα λεπτά. Ενώ ο Πογιέτ έδειξε ξεκάθαρο προσανατολισμό για να «βάλει» εξαρχής στο επιθετικό κομμάτι τους πλάγιους μπακ. (Ρότα και Τσιμίκα) Παράλληλα ζητούσε πίεση και γρήγορες μεταβάσεις από τους τρεις μεσοεπιθετικούς (Λημνιό, Μάνταλο, Πέλκα), πίσω απ’ τον Γιακουμάκη.

Μόλις στο 4’ η Ελλάδα είχε την πρώτη τελική της στο ματς, όταν Λημνιός έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά προς τον Γιακουμάκη. Αυτός έκανε την προβολή αλλά έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 6’ ο Κίρικες πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ κι έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ρότα «δοκιμάζει» το πόδι του έξω απ’ την περιοχή με την προσπάθειά του να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Η επιθετική διάθεση της «γαλανόλευκης» ομάδας συνεχίστηκε, με τον Πέλκα να μην μπορεί να «ακουμπήσει» την μπάλα προς του Νίτσα, έπειτα από πολύ ωραίο γύρισμα του Γιακουμάκη στο 15’, ενώ στο 16’ από λάθος του Ρότα, ο Μιτρίτσα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε μόνος του από τα αριστερά, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 22’ έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή των Ρουμάνων, ο Πέλκας έβγαλε ασίστ προς τον Γιακουμάκη, ο οποίος σκόραρε, όντας απόλυτα καλυπτόμενος απ’ τον Καμόρα. Ο Ισπανός διαιτητής Μπενγκοετσέα, αν και στην αρχή μέτρησε το γκολ, έπειτα από ένα λεπτό, μετά από… δεύτερη υπόδειξη του β’ βοηθού του το ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των παικτών της Εθνικής ομάδας. Στο 30’ ο Μάνταλος γύρισε την μπάλα προς τον Πέλκα, ο οποίος πλάσαρε λίγο άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι της Ρουμανίας.

Το γκόλ

Στο 39’ όμως ήρθε το γκολ για την Εθνική Ομάδα. Ο Ρότα έβγαλε εξαιρετική σέντρα προς τον Μπουχαλάκη, που ερχόταν με φόρα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Ελλάδα.

Το 2ο ημίχρονο του αγώνα

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να γίνουν λίγο πιο πιεστικοί. Η μοναδική όμως απειλή τους ήταν δύο σουτ του Μάριν που πέρασαν πάνω απ’ τα δοκάρια του Βλαχοδήμου.

Ο Έντι Ιορντανέσκου με τις αλλαγές του έκανε κράτησε αρκετά πιο επιθετική τη Ρουμανία στο τελευταίο ημίωρο. Το αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχοι να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση στο 70’ με κεφαλιά του Ρους. Αυτό έγινε όταν η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου και πέρασε άουτ.

Ο ίδιος παίκτης είχε δύο λεπτά αργότερα άλλη μία πολύ καλή κεφαλιά, την οποία απομακρύνει καταπληκτικά ο γκολκίπερ της Εθνικής. Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι πίεσαν κι άλλο για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Το καλό όμως «διάβασμα» της ελληνικής άμυνας, «απορρόφησε» κάθε επιθετική προσπάθεια των Ρουμάνων. Το αποτέλεσμα ήταν η Εθνική Ομάδα να φτάσει σε μία δίκαιη νίκη. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το πρώτο… δείγμα, πολύ θετικό

Επόμενο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας την Τρίτη (29/3, 21:00) στην Ποντγκόριτσα με το Μαυροβούνιο.

Ρουμανία – Ελλάδα 0-1 (OPEN TV, Cosmote Sport 1)

Γκολ: 39′ Μπουχαλάκης

Κίτρινες κάρτες: Μάνταλος, Μπακασέτας

Κόκκινες κάρτες: –

Ρουμανία (Ioρντανέσκου):  Νίτσα, Ράτσιου, Κίρικες, Ρους (88′ Ντραγκουσίν), Καμόρα (75′ Τόσκα), Μάριν, Μπορντεϊάνου (75′ Μιχάιλα), Μιτρίτσα (62′ Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ (62′ Ιβάν), Γκ. Πούσκας (62′ Τανάσε).

Ελλάδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (57′ Μπακασέτας), Μάνταλος (81′ Χατζηγιοβάνης), Λημνιός (58′ Δουβίκας), Πέλκας (81′ Αλεξανδρόπουλος), Γιακουμάκης (72′ Παυλίδης).

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιγαντιαίο Κύπελλο Μουντιάλ από Lego στη Νέα Υόρκη

image_print

Ένα γιγαντιαίο αντίγραφο του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κατασκευασμένο από περισσότερα από 1,36 εκατομμύρια τουβλάκια LEGO, αποκαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη, εντυπωσιάζοντας κατοίκους και επισκέπτες.

Η κατασκευή, ύψους περίπου 8,5 μέτρων, στήθηκε στο Rockefeller Plaza με τη συμμετοχή του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου Καφού και του σχεδιαστή της LEGO, Κριστόφ Βιετί.

Για την ολοκλήρωσή της χρειάστηκαν πάνω από 7.000 ώρες εργασίας, ενώ αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων για το Μουντιάλ του 2026. Το εντυπωσιακό έκθεμα αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες φίλους του ποδοσφαίρου και της LEGO τις επόμενες ημέρες.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Καταγγελίες του ΑΣ κατά της ΚΑΕ για αθέτηση συμφωνιών

ΠΑΟΚ - Ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ κατά της ΚΑΕ - 2026
image_print

ΠΑΟΚ: Καταγγελίες του ΑΣ κατά της ΚΑΕ για αθέτηση συμφωνιών

Σοβαρές καταγγελίες κατά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ διατυπώνει ο ΑΣ ΠΑΟΚ μέσω επίσημης ανακοίνωσής του, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τηρηθεί οι συμφωνίες που είχαν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Ερασιτέχνης κάνει λόγο για οικονομικές εκκρεμότητες, απουσία σύμβασης για τη χρήση του PAOK Sports Arena και αθέτηση δεσμεύσεων που, όπως υποστηρίζει, έχουν δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις των δύο φορέων.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ ΠΑΟΚ, όπου επρόκειτο να συζητηθεί η συνεργασία με την ΚΑΕ, ενώ ο Ερασιτέχνης υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης μέσω διαδοχικών συναντήσεων δεν απέδωσαν αποτέλεσμα.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ κάνει λόγο για αθέτηση συμφωνιών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΑΣ ΠΑΟΚ, από τον Νοέμβριο του 2025, όταν η ΚΑΕ πέρασε στον έλεγχο του επιχειρηματία Τέλη Μυστακίδη, η ομάδα μπάσκετ χρησιμοποιεί το PAOK Sports Arena και το έμβλημα του συλλόγου χωρίς να έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση και χωρίς να έχει καταβληθεί οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο Ερασιτέχνης υποστηρίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της ΚΑΕ πως το θέμα θα διευθετηθεί, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη, ενώ χαρακτηρίζει τη στάση της ΚΑΕ ως έλλειψη σεβασμού προς τον ιστορικό σύλλογο.

Παράλληλα, συγκρίνει τη συγκεκριμένη κατάσταση με τη συνεργασία που διατηρεί με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας ότι για τη χρήση του γηπέδου της Τούμπας υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις και οικονομικές υποχρεώσεις που, όπως αναφέρει, τηρούνται κανονικά.

Αναφορά σε οικονομικές υποχρεώσεις και δωρεές

Στην ανακοίνωσή του ο ΑΣ ΠΑΟΚ διευκρινίζει ότι η δωρεά ύψους 500.000 ευρώ που είχε πραγματοποιήσει ο Τέλης Μυστακίδης αφορούσε αποκλειστικά τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου και δεν σχετίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, με τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δεν υλοποιήθηκε και άλλη οικονομική δέσμευση που αφορούσε την κάλυψη του συμβολαίου του Αμερικανού βολεϊμπολίστα Τζεφ Τζέντρικ, παρά τις σχετικές ανακοινώσεις που είχαν προηγηθεί.

Διαφωνίες για τη λειτουργία του PAOK Sports Arena

Ένα ακόμη σημείο τριβής αφορά, σύμφωνα με τον ΑΣ ΠΑΟΚ, τους όρους λειτουργίας του PAOK Sports Arena.

Ο Ερασιτέχνης αναφέρει ότι η ΚΑΕ ζητά διαφορετικό επιμερισμό λειτουργικών εξόδων, όπως λογαριασμούς νερού, συντήρηση εγκαταστάσεων, φύλαξη και επισκευές, ενώ παράλληλα ζητεί την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου, χωρίς – όπως υποστηρίζει – να έχει προηγηθεί συμφωνία για τις οικονομικές υποχρεώσεις.

Στην ανακοίνωση διατυπώνονται επίσης ερωτήματα για τον χρόνο αποστολής σχετικής επιστολής από την πλευρά της ΚΑΕ, λίγο πριν από τις προθεσμίες που αφορούν τη συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα.

Έκκληση για ενότητα και σεβασμό

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι δεν ζητά προνομιακή μεταχείριση, αλλά τον σεβασμό των συμφωνιών και ισότιμη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι επιθυμία του είναι η διατήρηση της ενότητας στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την άποψη ότι ο σύλλογος πρέπει να λειτουργεί με κοινό γνώμονα το συμφέρον του οργανισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη δημόσια απάντηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στις συγκεκριμένες καταγγελίες του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αιφνιδιαστικό «διαζύγιο» στον Νέστο Χρυσούπολης

image_print

Απρόσμενη εξέλιξη σημειώθηκε στον Νέστο Χρυσούπολης, καθώς η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Νίκο Κεχαγιά, παρά το γεγονός ότι ο έμπειρος τεχνικός είχε συνδέσει το όνομά του με μία από τις πιο επιτυχημένες περιόδους στην ιστορία της ομάδας.

Η ανακοίνωση του Νέστου είχε έντονα συναισθηματικό χαρακτήρα, με τη διοίκηση να αποτίει φόρο τιμής στην προσφορά του Κεχαγιά, τονίζοντας πως δεν υπήρξε απλώς ένας προπονητής, αλλά ένα ξεχωριστό μέλος της οικογένειας του συλλόγου. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η καθοριστική συμβολή του στη δημιουργία μιας ομάδας με αγωνιστική ταυτότητα, χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή, που οδήγησε τον Νέστο σε ιστορικές επιτυχίες και σημαντικές διακρίσεις.

Οι άνθρωποι της ομάδας ευχαρίστησαν θερμά τον έμπειρο προπονητή για την πολυετή προσφορά του, επισημαίνοντας πως η πόρτα του συλλόγου θα παραμένει πάντα ανοιχτή για εκείνον. Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης ιδιαίτερη αναφορά στον αμοιβαίο σεβασμό και τη φιλία που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, στοιχεία που καθιστούν ακόμη πιο αιφνιδιαστική την απόφαση για τη λύση της συνεργασίας.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Νέστου έχει ήδη προχωρήσει στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι ο Τίμος Καβακάς, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στον πάγκο του ΑΟ Καβάλας.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο Καβακάς θα αναλάβει το δύσκολο έργο της συνέχισης της επιτυχημένης πορείας που άφησε ως παρακαταθήκη ο Νίκος Κεχαγιάς, με τους φίλους του Νέστου να περιμένουν πλέον τις επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα εποχή στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en