ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ροδόπη | Το χασέμα, η διάψευση και ένας βουλευτής των social media

Ο “Χ” έχει καταγράψει διαχρονικά την ελευθερία που απολαμβάνουν οι γυναίκες της μειονότητας να κολυμπούν με όποια αμφίεση επιθυμούν (φερετζέ ή με τα ρούχα) σε παραλίες της Ροδόπης, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό.

Μία περίεργη καταγγελία που διαψεύδεται επίσημα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, αλλά προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση βουλευτή, διακινήθηκε μέσω των social media το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για την καταγγελία που διατύπωσε στις 25 Αυγούστου στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο δημοσιογράφος (πρώην υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας) Μουσταφά Τσολάκ. Έγραψε ο ίδιος: “Μας πληροφορεί ένας φίλος πως οι άνδρες της ΕΛΑΣ σήμερα έβγαλαν έξω με το ζόρι τις μουσουλμάνες που κολυμπούσαν με χασέμα (φόρεμα που φορούν οι πιστές μουσουλμάνες στη θάλασσα) στην παραλία Ίμερου. Δεν μπορεί κανένας και κανένα κράτος να μας απαγορεύει να κολυμπάμε με όποιο είδους μαγιό θέλουμε να κολυμπάμε, όπως επίσης και με τα ζώα μας. Όχι στην ισλαμοφοβία”.

Η καταγγελία του αυτή αναδημοσιεύτηκε από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα trakayninsesi που υιοθέτησε ακόμα πιο καταγγελτικό ύφος. Όμως δε διερεύνησε, απλώς υιοθέτησε αυτούσια την καταγγελία στο facebook, χωρίς να εισφέρει κανένα νέο στοιχείο για την υπόθεση, ούτε καν στοιχεία για τις γυναίκες, που σύμφωνα με την καταγγελία, δέχτηκαν αυτήν την ενέργεια από αστυνομικούς. Μάλιστα ο συντάκτης του δημοσιεύματος στην trakayninsesi φρόντισε να ζητήσει και την παρέμβαση των βουλευτών της μειονότητας  για ένα θέμα που όμως τελεί υπό διερεύνηση ως προς την αλήθειά του, εγείροντας ζητήματα ρατσισμού σε βάρος γυναικών της μειονότητας. 

Όμως πριν υπάρξει οποιαδήποτε νέο στοιχείο, πλην μίας απλής διατύπωσης στο facebook, ο βουλευτής των… social media Ιλχάν Αχμέτ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση. Μέσω αυτής ζητάει “να ξεκινήσουν αμέσως  έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά του αστυνομικού, γεγονός που συνεπάγεται ρητή επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της οικογένειας”. 

Παράλληλα δηλώνει ότι είναι “έτοιμος να δώσω κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη στην οικογένεια των θυμάτων που αντιμετωπίζουν τέτοια βία, καταδικάζοντας έντονα τους ανθρώπους και τα άτομα που προκαλούν κάτι τέτοιο και τη νοοτροπία πίσω από αυτήν”. Νωρίτερα ο κος Τσολάκ σε συζητήσεις μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook έκανε γνωστό σε εκείνους που αμφισβητούσαν την αλήθεια της δημοσίευσής του, ότι τελικά το συμβάν έλαβε χώρα στην παραλία του Κρυονερίου και όχι σε αυτή του Ιμέρου. Εξαιτίας της δημοσιότητας που έλαβε το συμβάν ο κος Τσολάκ, πληροφορούμαστε, ότι κλήθηκε να δώσει κατάθεση στην αστυνομία. 

Κι έχει ενδιαφέρον να δούμε αν όντως είναι αλήθεια, αφού ο “Χ” έχει καταγράψει διαχρονικά την ελευθερία που απολαμβάνουν οι γυναίκες της μειονότητας να κολυμπούν με όποια αμφίεση το επιθυμούν (φερετζέ ή με τα ρούχα) σε παραλίες της Ροδόπης, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό, πόσο δε μάλλον από αστυνομικό. 

Απόδειξη ο φωτογραφικός μας φακός ο οποίος είχε αποτυπώσει στην παραλία Κρυονερίου Ροδόπης γυναίκες με μαντίλα να κάνουν το μπάνιο τους. Είναι η ίδια παραλία για την οποία έγινε η επίμαχη καταγγελία. 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version