Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ρευστότητα €420 εκατ. σε ΜμΕ μέσω Alpha και Πειραιώς

Δάνεια με μειωμένες απαιτήσεις εξασφαλίσεων και στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων, με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ρευστότητα 420 εκατ. ευρώ θα διοχετευθεί σε περισσότερες από 2.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) μέσω της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο των τεσσάρων συμβάσεων που υπέγραψε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) με τις δύο τράπεζες. Οι συμβάσεις θα επιτρέψουν στις δύο τράπεζες να χορηγήσουν δάνεια με σημαντικά μειωμένες απαιτήσεις εξασφαλίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής COSME.

Οι τράπεζες θα στηρίξουν επίσης καινοτόμες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “InnovFin – Χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την Καινοτομία”, η οποία στηρίζεται από το πρόγραμμα της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

Η υπογραφή των συμβάσεων αυτών κατέστη δυνατή χάρη στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ). Το ΕΤΣΕ είναι ο κεντρικός πυλώνας του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, το οποίο θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (“Σχέδιο Γιούνκερ”). Το Σχέδιο Γιούνκερ ήδη αναμένεται να κινητοποιήσει επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ και 183,5 δισ. ευρώ στο σύνολο της Ευρώπης.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Αθήνα, με συμμετοχή υψηλόβαθμων εκπροσώπων του ελληνικού τραπεζικού και δημόσιου τομέα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, δήλωσε σχετικά: “Η διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση είναι καίριο στοιχείο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, και συνολικά στην Ευρώπη. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήδη επωφελούνται από δάνεια στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερες από 2 000 ΜΜΕ να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις για την επέκτασή τους, την ανάπτυξη καινοτομιών και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας”.

Στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΤαΕ κ. Pier Luigi Gilibert δήλωσε: “Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τη θέληση του ΕΤαΕ να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, το ΕΤΣΕ θα επιτρέψει στο ΕΤαΕ να στηρίξει ένα χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ προς ελληνικές επιχειρήσεις. Η πρόσβαση σε χρηματοδότηση εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις και οι τέσσερις εγγυήσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων COSME και InnovFin θα δημιουργήσουν καίριες επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές ΜΜΕ”.

Ο κ. Γεώργιος K. Αρώνης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, δήλωσε: “Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν σήμερα αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας και ενισχύουν περαιτέρω τη μακρόχρονη και εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στην Alpha Bank και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Μέσω των συμφωνιών αυτών, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων COSME και InnovFin της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, η Alpha Bank θα παράσχει χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις σε βιώσιμες και καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να τις διευκολύνει στην κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους και στην επίτευξη των αναπτυξιακών τους στόχων”.

Ο κ. Ηλίας Μίλης, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: “Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα, έχει θέσει ως κορυφαίο στρατηγικό της στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως βασικού μοχλού για την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επεκτείνοντας την υφιστάμενη συνεργασία με τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προχωράμε σήμερα στην υπογραφή 2 συμβάσεων συνολικού ποσού 270 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα εγγυοδοτικά εργαλεία COSME και Innovfin, μέσω των οποίων, θα διευκολύνουμε περισσότερες από 1 000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Μέσω του προγράμματος COSME, η Τράπεζα Πειραιώς θα διαθέσει 170 εκατ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περιορίζοντας σημαντικά το ύψος των απαιτούμενων εξασφαλίσεων, γεγονός υψίστης σημασίας στις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Με τα επιπλέον, 100 εκατ. ευρώ του προγράμματος Innovfin, η Τράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις με έντονο εξωστρεφή χαρακτήρα που προάγουν την έρευνα και επιθυμούν να δημιουργήσουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα ή υπηρεσίες”.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) ανήκει στον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Κύρια αποστολή του είναι να στηρίζει τις ευρωπαϊκές πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση. Το ΕΤαΕ σχεδιάζει και αναπτύσσει μέσα παροχής επιχειρηματικών κεφαλαίων και κεφαλαίων ανάπτυξης, εγγυήσεων και μικροχρηματοδότησης, τα οποία απευθύνονται ειδικά σε αυτόν τον τομέα της αγοράς. Με τη δραστηριότητά του αυτή, το ΕΤαΕ προάγει τους στόχους της ΕΕ που αφορούν τη στήριξη της καινοτομίας, της έρευνας και ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της οικονομικής μεγέθυνσης και της απασχόλησης. 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με νεκρό άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε από φωτοβολίδα την Καθαρά Δευτέρα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή ,οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα . Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας – λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν τα κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25-03-2024

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καταγγελίες για περιστατικά βίας από γονείς σε εκπαιδευτικούς!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για περιστατικά βίας από γονείς (!) επειδή διαφωνούν με τις βαθμολογίες των παιδιών τους.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή στην proini

Τα περιστατικά βίας τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα περιγράφουμε στην ανακοίνωση μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι. Είναι περιστατικά τα οποία γίνονται συνήθως στο διάλειμμα. Οι μαθητές μαλώνουν μεταξύ τους, τσακώνονται και χτυπιούνται μεταξύ τους. Υπάρχουν φραστικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και φραστικές επιθέσεις των γονέων απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Οι αιτίες είναι πολλές. Κυρίως οι γονείς νομίζουνε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει. Αυτό αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν. Νομίζουν ότι τα παιδιά τους αξίζουν περισσότερο και επιτίθενται φραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα μίλησε και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής στο enanews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en