Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. | Σημαντικές αποφάσεις για Δημοτικούς Υπαλλήλους και Συμβασιούχους

Σημαντικές αποφάσεις για εργασιακά ζητήματα δημοτικών υπαλλήλων και συμβασιούχων “πήρε”, χθες, στη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία του epoli.gr με τον πρόεδρο της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., Νίκο Τράκα, έγιναν γνωστά τα εξής:

  • Συμβασιούχοι. Στάση εργασίας την Τρίτη 21/3/2017 από τις 07:00 – 12:00 για όλους τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας όλων των διοικητικών συμβουλίων τους, στο Υπουργείο Εσωτερικών, «για να λυθούν τα προβλήματα της πληρωμής τους».
  • Αξιολόγηση δημοτικών υπαλλήλων. «Η απόφαση μας είναι να αποσύρει η κυβέρνηση την αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει διάλογος για να υπάρξει μία αξιολόγηση σύμφωνα με τις ανάγκες και τις λειτουργίες των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μέχρι να γίνει η συνάντηση με το Υπουργείο, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να μην προβούν σε καμία ενέργεια σχετικά με την διαδικασία αξιολόγησης».
  • Απλήρωτοι ανταποκριτές Δήμων ΟΓΑ. «Τους καλούμε να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι να λυθεί το πρόβλημα τής για μεγάλο χρονικό διάστημα μη πληρωμής τους».

«Το πρόβλημα των παρατάσεων των συμβάσεων στην Καθαριότητα πρέπει να λυθεί και ο κόσμος να πληρωθεί όπως προβλέπεται. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε περαιτέρω μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις», συμπλήρωσε ο κ. Τράκας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισιόδοξα νέα με επιδοτήσεις στον Πρωτογενή Τομέα

Αισιόδοξα είναι τα νέα για τους αγρότες και ιδίως για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον προϋπολογισμό των επιδοτήσεων να αυξάνεται όπως δηλώνει και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ωστόσο επιδότηση έρχεται μέσω προγράμματος στους αγρότες το 2025 για την αγορά βασικών μηχανημάτων για τις καλλιέργειες τους.

Δεν είναι μόνο τα προλεχθέντα όμως αλλά και η επιδότηση που έχει καθυστερήσει αρκετές φορές η καταβολή της με τους αγρότες να περιμένουν καρτερικά για την απολαβή τους.

Με νέα δεδομένα η καταβολή θα γίνει την Μεγάλη Εβδομάδα ενώ όπως μας δηλώνει ο γεωργικός σύμβουλος και σύμβουλος ανάπτυξης κύριος Γιάννης Μητρούσης, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που θα έπρεπε να έχουν ακολουθήσει.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου Αστυνόμου Α΄ κ. Στυλιανού Ψαρογιάννη, παρουσία της Αντιπροέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου κας. Φωκά Λαμπρινής.

Κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της αγαστής συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομική Αρχής της Θάσου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προετοιμασία, ενόψει της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και της επικείμενης έλευσης των επισκεπτών, ενώ από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου τέθηκε το θέμα της έλλειψης της αναγκαίας αστυνομικής δύναμης τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα της Θάσου όσο και στον Αστυνομικό Σταθμό Λιμεναρίων και ζητήθηκε η παρέμβαση του Δημάρχου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και της Αστυνομικής Αρχής της Θάσου, είναι και θα συνεχίσει να είναι άριστη και διαρκής.

Ο Δήμος της Θάσου, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να συνεισφέρει με κάθε τρόπο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, για την απρόσκοπτη λειτουργία της Αστυνομικής Αρχής του τόπου μας, προς όφελος της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του». 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Ασταθεία με μπόρες και βοριάδες – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Με αστάθεια θα κινηθεί ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο έκανε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Το κύριο γνώρισμα του καιρού από την Κυριακή και μετά θα είναι οι βοριάδες. Αύριο οι βοριάδες θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ και οι θερμοκρασίες στους 26 με 28 βαθμούς. Στη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε 27 με 28, στην Αθήνα μέχρι 25 βαθμούς η θερμοκρασία, 23 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Αν έχει κάπου πιο πολλά σύννεφα αυτά θα είναι στη Θράκη.

Η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι μια μέρα που θα έχει 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Συννεφιά μόνο σε Κυκλάδες, Κρήτη και λίγο προς τη Νότια Εύβοια. «Το πιο σημαντικό είναι ότι τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη οι άνεμοι θα φτάσουν στα 8 μποφόρ» ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Τη Μεγάλη Τρίτη αν έχουμε κάπου βροχές θα είναι αυτό στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και στη Βόρειο Κρήτη ως επί το πλείστον, αλλά μπορεί να βρέξει και λίγο στη Νότια Εύβοια και τις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγα τα σύννεφα, οι ίδιες θερμοκρασίες δηλαδή 26 – 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 με 25 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς.

Tη Μεγάλη Τετάρτη υποχωρούν λίγο οι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ, αλλά πιο καλές θάλασσες ενώ θα υπάρχει αραιή συννεφιά και ίδιες θερμοκρασίες.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά φαίνεται όντως μια αλλαγή του καιρού. Θα υπάρξουν κάποιες μπόρες περισσότερο στα βόρεια τμήματα της χώρας ενώ οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει πλέον.

Και τη Μεγάλη Παρασκευή κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες μετακινήσεις, όμως θα υπάρχει κάποια αστάθεια. «Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε κάποια αστάθεια στη Βόρεια Ελλάδα, κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία λίγο θα ανέβει. Θα πάμε δηλαδή στους 26 με 28 βαθμούς σε όλες τις περιοχές της χώρας» εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε ότι « φαίνεται πάντως μια αστάθεια τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας, δηλαδή Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας».

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en