Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π.Ε. Σερρών | Συνεχίζεται η έκθεση έργων ζωγραφικής με το στόμα στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ»

Έκθεση έργων του ζωγράφου  Τριαντάφυλλου Hλιάδη φιλοξενείται από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΣΤΕΡΙΑ».

Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής που έχουν δημιουργηθεί με το στόμα από τον συγκεκριμένου διακεκριμένο καλλιτέχνη.

  Οι Σερραίοι μπορούν να δουν από κοντά τα έργα του κ. Ηλιάδη έως και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις ώρες λειτουργίες του φουαγιέ(8.00-23.00) και να ενημερωθούν από τον ίδιο τον δημιουργό ο οποίος  βρίσκεται στο χώρο καθημερινά από τις 10.00-14.00 και από τις 17.00-22.30.

  Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της έκθεσης προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ-οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας».

  Η έκθεση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά στο Μάτι | Εξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.

Συνολικά το δικαστήριο έκρινε ενόχους 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους με συγγενείς θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα να φωνάζουν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο. «Μπράβο σας, μπραβο σας, έχετε χάσει παιδί;», «όλοι αθώοι, έπρεπε από μόνοι τους να μπoυν στη φυλακη», φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Ειδικότερα με την απόφαση του το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους:

  • – Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου)
  • – Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα),
  • – Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια)
  • – Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων),
  • – Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπους, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και
  • – Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος ΓκολφίνοςΦίλιππος ΠαντελεάκοςΔαμιανός ΠαπαδόπουλοςΧρήστος ΛάμπρηςΧρήστος ΔροσόπουλοςΓεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

«Χάθηκε η ντροπή», δήλωσε δικηγόρος θυμάτων μετά την απόφαση του δικαστηρίου.
protothema.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι | Ενοχή για 6 από 21 κατηγορουμένους αποφάσισε το δικαστήριο

Την ενοχή 6 κατηγορουμένων από τους συνολικά 21 που κάθισαν στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 αποφάσισε το δικαστήριο.

Το δικαστήριο υιοθέτησε εν μέρει την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους:

  • Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου)
  • Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα),
  • Ιωάννη Φωστιέρη, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια)
  • Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων),
  • Χαράλαμπο Χιώνη, τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και
  • Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Αθώοι η Ρένα Δούρου και ο Ηλίας Ψινάκης

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Το ξέσπασμα των συγγενών

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε την οργή των συγγενών των 104 θυμάτων, καθώς και των εγκαυματιών που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή. Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!» φώναξε συγγενής θύματος που πήγε μπροστά στο εδώλιο και άρχισε να φωνάζει στους κατηγορούμενους.

«Καταραμενοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη» φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.

πηγή: naftemporiki.gr

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σε τροχιά επαναπροσέγγισης μπαίνουν κυβέρνηση και Εκκλησία

Η κοινή εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Δήλεσι και τον Ωρωπό, δείχνει ότι οι δύο πλευρές μάλλον επαναπροσεγγίζουν, μετά τη σαφή απόσταση που έλαβε η Εκκλησία όταν η Νέα Δημοκρατία έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι προηγούμενοι μήνες ήταν περίοδος ψυχρότητας ανάμεσα στις δυο πλευρές. Πληροφορίες από τη Μονή Πετράκη ήθελαν τον Αρχιεπίσκοπο να είναι βαθιά προβληματισμένος με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν Μητροπολίτες αλλά και απλοί ιερείς που κήρυτταν το ασύμβατο των όσων διδάσκει η Εκκλησία για την ιερότητα του γάμου, με το συγκεκριμένο νόμο.

Η αποσυσπείρωση

Οι επιτελείς του  Μεγάρου Μαξίμου Μαξίμου δεν είχαν αμφιβολία εξαρχής ότι αυτή η εχθρική στάση της Εκκλησίας θα συνέβαλε στην περαιτέρω αποσυσπείρωση της πολιτικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος, κάτι που πράγματι καταγράφεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις του περασμένου διαστήματος. Έτσι, άρχισαν οι διερευνητικές επαφές με σκοπό το κλείσιμο του ρήγματος, στις οποίες κεντρικό ρόλο έπαιξε ο τότε υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν με νόημα τις προηγούμενες ημέρες ότι ακόμα και στη δύσκολη περίοδο στις σχέσεις Εκκλησίας– κυβέρνησης, ο Αρχιεπίσκοπος ποτέ δεν έκοψε τις γέφυρες με την πολιτική εξουσία. «Συγκρουσιακές κινήσεις δεν είχαμε, όπως πχ όταν ο μακαριστός Χριστόδουλος υπέγραφε στο αίτημα για να μην καταργηθεί η αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, ή όταν οργάνωνε λαοσυνάξεις με έντονο αντικυβερνητικό πνεύμα». Συνεπώς η στάση του σημερινού Αρχιεπισκόπου τη δύσκολη ώρα της έντασης ήταν καθοριστικός παράγοντας στο να ευοδωθεί η προσπάθεια επαναπροσέγγισης.

Στο στόχαστρο Ελλ. Λύση και Νίκη

Παράλληλα, τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αξιοποιούν αυτή την προσπάθεια επανασυγκόλλησης των σχέσεων με την Εκκλησία, προβαίνοντας σε επιθέσεις προς τα άλλα δεξιά κόμματα, κυρίως την Ελληνική Λύση και τη Νίκη (μετά και την προχθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία οι Σπαρτιάτες αποκλείονται από τις προσεχείς ευρωεκλογές).

«Δεν γίνεται πιστοί Χριστιανοί να ενισχύουν κόμματα, η ηγεσία των οποίων διατυμπανίζει ότι εμπορεύεται επιστολές του Ιησού» λένε στην «Η» κυβερνητικά στελέχη, φωτογραφίζοντας την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο, «ή οι βουλευτές των οποίων λύνουν τις διαφορές τους με μπουνιές μέσα στη Βουλή» (αναφορά στο επεισόδιο με τον πρώην Σπαρτιάτη βουλευτή, που όμως δείχνει μια γενικότερη έκπτωση αξιών στον χώρο της λαϊκής ή ακραίας Δεξιάς).

Με αυτό τον διπλό τρόπο -κοινές εμφανίσεις πρωθυπουργού με Αρχιεπίσκοπο κι επίθεση στα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα- η κυβερνητική παράταξη προσπαθεί αρχικά να ανακόψει το ρεύμα των διαρροών προς τα δεξιά και στη συνέχεια να επαναπατρίσει τους δεξιούς εκλογείς που τη στήριξαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Είναι προφανές ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν πετούν στα σύννεφα. Γνωρίζουν ότι η επιχείρηση συμφιλίωσης με τη Μονή Πετράκη δεν σημαίνει ότι αυτόματα όλα τα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος θα στοιχηθούν σε αυτή την εξέλιξη. Οι επιδιώξεις τους είναι σαφώς πιο ρεαλιστικές κι εξαντλούνται στη μείωση των ιερωμένων που συνεχίζουν να υπονομεύουν την κυβέρνηση λόγω του γνωστού νόμου, κι αντίστοιχα στην αύξηση εκείνων που αφήνουν πίσω τους τη δύσκολη περίοδο των προηγούμενων μηνών κι επικεντρώνονται είτε στο έργο τους χωρίς αναμίξεις στην πολιτική, είτε σε πιο ουδέτερες ή και φιλικές στάσεις προς την κυβέρνηση. «Η έλλειψη σοβαρότητας της ελληνικής ακροδεξιάς» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές «αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό μας όπλο σε αυτή την προσπάθεια».

imerisia.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en