Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου

image_print

Πριν τα Χριστούγεννα θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2017 από τα Ταμεία ώστε οι συνταξιούχοι να διευκολυνθούν ενόψει εορτών. ΙΚΑ, ΟΓΑ, Δημόσιο και ΟΑΕΕ θα καταβάλουν αρκετές ημέρες νωρίτερα τις συντάξεις ενώ και οι επικουρικές θα καταβληθούν σε νέα ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 θα κατατεθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2017 από ΙΚΑ και Δημόσιο ενώ από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ εκτιμάται ότι οι συντάξεις θα δοθούν 20 Δεκεμβρίου. Επίσης οι συντάξεις χηρείας μαζί με τα αναδρομικά θα πληρωθούν την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου.

Παράλληλα νωρίτερα θα πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις Ιανουαρίου 2017.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά σήμερα ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Καλαματιανός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σημειώνεται ότι από 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου, οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους για τον μήνα Δεκέμβριο του 2016, να καταβάλλονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ειδικότερα το ΙΚΑ και το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 29 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την 1η Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη ενώ την ίδια ημέρα πιστώνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τετάρτη ενώ το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Οι προθεσμίες

Φοιτητές έξω από πανεπιστήμιο για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
image_print

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026.

Πού υποβάλλεται η αίτηση

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας για το στεγαστικό επίδομα.

Για την είσοδο στην πλατφόρμα, οι αιτούντες χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet, δηλαδή το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχουν λάβει από την ΑΑΔΕ.

Η δήλωση της Σοφίας Ζαχαράκη

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι το στεγαστικό κόστος αποτελεί σημαντική πρόκληση για πολλές οικογένειες.

Όπως ανέφερε, η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους αποτελεί ουσιαστικό μέτρο φοιτητικής μέριμνας και συμβάλλει στη δημιουργία ίσων ευκαιριών σπουδών.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την ανακαίνιση και δημιουργία σύγχρονων φοιτητικών εστιών, με στόχο έως το 2030 να διπλασιαστεί η κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών.

Στήριξη για όσους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους

Ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Νίκος Παπαϊωάννου, σημείωσε ότι η έναρξη της διαδικασίας αιτήσεων ενισχύει έμπρακτα τη φοιτητική μέριμνα.

Όπως επισήμανε, η αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος, η ενίσχυση του επιδόματος και οι πρωτοβουλίες για νέες φοιτητικές εστίες δείχνουν ότι η πολιτεία στηρίζει τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικογενειακή τους κατοικία.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους εντός της προθεσμίας και να ελέγξουν προσεκτικά τα στοιχεία που καταχωρούν στην πλατφόρμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία χορήγησης περιλαμβάνονται στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Έρχεται περαιτέρω πτώση στη βενζίνη – Έλεγχοι για τις τιμές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο μιλά για τιμές καυσίμων και ακρίβεια
image_print

Περαιτέρω πτώση στις τιμές της βενζίνης

Στο κόστος ζωής και στις τιμές των καυσίμων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αναμένεται περαιτέρω πτώση στην τιμή της βενζίνης στην αντλία, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει μετά την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Έλεγχοι στην αγορά καυσίμων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι εποπτικοί μηχανισμοί του κράτους θα παρακολουθούν την αγορά, ώστε οι μειώσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου να περάσουν και στις τιμές της βενζίνης και του diesel.

Όπως ανέφερε, η πορεία των καυσίμων πρέπει να ακολουθεί τις διεθνείς τιμές, λαμβάνοντας υπόψη τη μικρή χρονική καθυστέρηση που υπάρχει μέχρι να φανεί η μείωση στην αντλία.

Πάγωμα τιμών για δύο μήνες

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για συναντίληψη μεταξύ κυβέρνησης και αγοράς, με στόχο να παραμείνουν σταθερές οι τιμές το επόμενο δίμηνο.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων από τον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα είναι έτοιμη να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Η ακρίβεια στο επίκεντρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ακρίβεια παραμένει βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο η Ελλάδα έχει υποχρέωση να υψώνει ρεαλιστικά αναχώματα για την προστασία των νοικοκυριών.

Αναφορά στο κυβερνητικό έργο

Κατά την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον εξάμηνο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, επισημαίνοντας μέτρα όπως η αύξηση του βασικού μισθού, η ενίσχυση των 150 ευρώ για κάθε παιδί, το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και η επιστροφή ενοικίου που αναμένεται τον Νοέμβριο.

Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, την πρόοδο στο Κτηματολόγιο, την ψηφιακή δικογραφία και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες στον κάμπο του Νέστου από τη σφοδρή καταιγίδα

image_print

Άμεση καταγραφή των καταστροφών και γρήγορες αποζημιώσεις ζητούν οι αγρότες

Σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες τον Νομό Καβάλας, αφήνοντας πίσω της εκτεταμένες καταστροφές στον κάμπο του Νέστου. Το μεγαλύτερο πλήγμα καταγράφηκε στην περιοχή του Ποντολιβάδου και Ερατεινού όπου οι θυελλώδεις άνεμοι και τα έντονα καθοδικά ρεύματα της καταιγίδας προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, κυρίως σε καλλιέργειες καλαμποκιού και ηλιανθού.

Οι παραγωγοί περιγράφουν την κατάσταση ως ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς μεγάλο μέρος της φετινής παραγωγής έχει υποστεί σοβαρές απώλειες, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει άμεσα το εισόδημά τους.

Οι αγρότες ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες εκτίμησης και να καταβληθούν έγκαιρα οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Όπως επισημαίνουν, η ταχεία ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων είναι κρίσιμη, καθώς οι ζημιές έρχονται σε μια περίοδο αυξημένων καλλιεργητικών εξόδων και δημιουργούν έντονη ανησυχία για τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ & Δημόσιο

image_print

Από 29 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία οι συντάξεις Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ και το Δημόσιο θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ενώ ο ΟΑΕΕ την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα θα πιστωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τετάρτη, ενώ το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή.

Όπως έγινε γνωστό, τέλος, το ΕΤΕΑ θα πληρώσει τις επικουρικές του Ιανουαρίου πριν από την Πρωτοχρονιά

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Επιχείρηση για εγκλωβισμένους

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα
image_print

Κατέρρευσε πολυκατοικία στα Πετράλωνα – Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (30/6) στα Πετράλωνα, όταν πολυκατοικία κατέρρευσε στην οδό Αλκμήνης, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πενταώροφο κτίριο (ισόγειο και τέσσερις όροφοι) με επτά διαμερίσματα, το οποίο κατέρρευσε ολοκληρωτικά.

Αναφορές για τουλάχιστον τέσσερις εγκλωβισμένους

Οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερα άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια.

Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ

Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ, ειδικό διασωστικό όχημα και εκπαιδευμένος σκύλος έρευνας και διάσωσης.

Παράλληλα, στο σημείο έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις του ΕΚΑΒ με μοτοσικλέτα άμεσης επέμβασης και δύο ασθενοφόρα για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη διακομιδή τυχόν τραυματιών.

Πιθανή αιτία η υποχώρηση θεμελίων

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, την ώρα του συμβάντος εκτελούνταν εργασίες σε γειτονικό κτίριο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκε πρόβλημα στατικότητας, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν τα θεμέλια της πολυκατοικίας και το κτίριο να καταρρεύσει.

Τα ακριβή αίτια του περιστατικού αναμένεται να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι πληροφορίες ενδέχεται να μεταβληθούν όσο προχωρούν οι έρευνες των διασωστικών συνεργείων.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Οι προθεσμίες

Φοιτητές έξω από πανεπιστήμιο για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
image_print

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026.

Πού υποβάλλεται η αίτηση

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας για το στεγαστικό επίδομα.

Για την είσοδο στην πλατφόρμα, οι αιτούντες χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet, δηλαδή το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχουν λάβει από την ΑΑΔΕ.

Η δήλωση της Σοφίας Ζαχαράκη

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι το στεγαστικό κόστος αποτελεί σημαντική πρόκληση για πολλές οικογένειες.

Όπως ανέφερε, η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους αποτελεί ουσιαστικό μέτρο φοιτητικής μέριμνας και συμβάλλει στη δημιουργία ίσων ευκαιριών σπουδών.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την ανακαίνιση και δημιουργία σύγχρονων φοιτητικών εστιών, με στόχο έως το 2030 να διπλασιαστεί η κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών.

Στήριξη για όσους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους

Ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Νίκος Παπαϊωάννου, σημείωσε ότι η έναρξη της διαδικασίας αιτήσεων ενισχύει έμπρακτα τη φοιτητική μέριμνα.

Όπως επισήμανε, η αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος, η ενίσχυση του επιδόματος και οι πρωτοβουλίες για νέες φοιτητικές εστίες δείχνουν ότι η πολιτεία στηρίζει τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικογενειακή τους κατοικία.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους εντός της προθεσμίας και να ελέγξουν προσεκτικά τα στοιχεία που καταχωρούν στην πλατφόρμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία χορήγησης περιλαμβάνονται στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη: Σε 20χρονη τρανς γυναίκα ανήκει η σορός σε φωταγωγό εμπορικού κέντρου

Αστυνομικές έρευνες έξω από εμπορικό κέντρο στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη
image_print

Ταυτοποιήθηκε η σορός στη Θεσσαλονίκη

Σε 20χρονη τρανς γυναίκα ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το πρωί σε φωταγωγό του εμπορικού κέντρου «Πλατεία», στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο εντοπισμός της σορού προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησαν έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου.

Δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση που θα δώσει απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η σύγχυση με την ταυτότητα

Αρχικά υπήρξε σύγχυση ως προς την ταυτότητα του ατόμου, καθώς στον χώρο εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε ταυτότητα με αντρικό όνομα.

Το εύρημα οδήγησε αρχικά σε σενάρια περί πιθανής εμπλοκής άλλου προσώπου, ωστόσο στη συνέχεια προέκυψε ότι το τσαντάκι ανήκε στο ίδιο άτομο.

Συνεχίζεται η έρευνα

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες η 20χρονη βρέθηκε στον φωταγωγό του εμπορικού κέντρου.

Η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη, ενώ περισσότερες απαντήσεις αναμένονται από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

DNews Widget
Continue Reading

espa logo

espa_logo_en