AUTOMOTO

Πόσο σημαντικό είναι το βάθος του πέλματος των ελαστικών μου και πως να το ελέγχω;

Ξεχωριστή προσοχή χρειάζεται το πέλμα του ελαστικού – έχει σημαντική επίπτωση σε πολλά κριτήρια απόδοσης. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι το βάθος του πέλματος του ελαστικού, που πρέπει σύμφωνα με το νόμο να είναι τουλάχιστον 2.0 mm. Αν οδηγείτε με μικρότερο βάθος, διακινδυνεύετε να πληρώσετε πρόστιμο ή να σας χρεωθούν πόντοι (point system).

Οι Δείκτες Φθοράς Πέλματος [Tread Wear Indicators (TWI’s)] είναι σημαντικά εργαλεία για τον καθορισμό του εναπομείναντος βάθους πέλματος. Πρόκειται για ανυψωμένα σημεία στις κύριες διαμήκεις αυλακώσεις του πέλματος, ομοιόμορφα κατανεμημένες γύρω από την περιφέρεια του ελαστικού, οι οποίες φτάνουν στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο σχέδιο πέλματος όταν αυτό φτάσει το ελάχιστο νόμιμο βάθος του 2.0 mm.

Συνιστούμε:

Επειδή τα φθαρμένα ελαστικά αυξάνουν πολύ τον κίνδυνο για υδρολίσθηση και μειώνουν την ικανότητα φρεναρίσματος στο βρεγμένο, συνιστούμε με έμφαση στους οδηγούς να αλλάζουν ελαστικά πριν φτάσουν στο νόμιμο ελάχιστο βάθος πέλματος.

Ένας καλός πρακτικός κανόνας είναι να αλλάζετε τα θερινά ελαστικά στα 3 mm και τα χειμερινά ελαστικά στα 4 mm εναπομείναντος βάθους πέλματος.

Φθηνά Ελαστικά για το αυτοκίνητό σας.

Με τον  ποιο έξυπνο τρόπο ο γνωστός επιχειρηματίας της Καβάλας Στέφανος Κιουτσούκουστας λύνει το πρόβλημα στην αλλαγή των ελαστικών του αυτοκινήτου σας.

Δείτε παρακάτω τις τιμές και συγκρίνετε.
Παράλληλα διαλέξτε ένα από τα 2 ΔΩΡΑ που προσφέρει ο Στέφανος Κιουτσούκουστας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ
ή

4 ΑΤΟΚΕΣ Δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα

 

Στέφανος Κιουτσούκουστας
Άσπρη Άμμος, Καβάλας ( δίπλα στην Fiat κοντά στο METRO)
Τηλέφωνο: 2510 241 500

Email: elastikaltd@hol.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version