AUTOMOTO

Πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος της πίεσης των ελαστικών;

Η πίεση των ελαστικών παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια ζωής και την ασφαλή απόδοση των ελαστικών σας. Οι πιέσεις των ελαστικών ορίζονται ξεχωριστά για κάθε μοντέλο οχήματος  από τους κατασκευαστές ελαστικών και αυτοκινήτων. Συμβουλευθείτε το εγχειρίδιο χρήσης ή κοιτάξτε στο πώμα του ρεζερβουάρ, στις πόρτες του οχήματος ή στο ντουλαπάκι των γαντιών για να βρείτε τη σωστή πίεση των ελαστικών για το όχημά σας.

Η υποπίεση ή υπερπίεση ενός ελαστικού προκαλεί μείωση της ικανότητάς του για σωστή πρόσφυση στο δρόμο. Έτσι δεν προκαλείται μόνο υπερβολική ή ακανόνιστη φθορά του πέλματος, αλλά υπάρχει και αρνητική επίδραση στους χειρισμούς, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνο στις στροφές με μεγάλη ταχύτητα.

Αν η πίεση δεν είναι επαρκής για το φορτίο που μεταφέρεται, η θερμοκρασία του ελαστικού αυξάνεται λόγω συνεχών κάμψεων. Η υπερβολική θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη δομή του ελαστικού,  ή ακόμα και την καταστροφή του.

Συνιστούμε:

Να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας κάθε δύο εβδομάδες και να την ρυθμίζετε αναλόγως. Να θυμάστε να ελέγχετε τα ελαστικά σας μόνο όταν είναι κρύα και όχι όταν είναι ακόμη ζεστά από την οδήγηση. Επίσης, μην ξεχνάτε να ελέγχετε τη ρεζέρβα σας, αφού ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να σας χρειαστεί. Παρακαλούμε αναφερθείτε στις επιπλέον πληροφορίες του κατασκευαστή του οχήματός σας σχετικά με τη ρεζέρβα σας.

Με τον  ποιο έξυπνο τρόπο ο γνωστός επιχειρηματίας της Καβάλας Στέφανος Κιουτσούκουστας λύνει το πρόβλημα στην αλλαγή των ελαστικών του αυτοκινήτου σας.

Δείτε παρακάτω τις τιμές και συγκρίνετε.
Παράλληλα διαλέξτε ένα από τα 2 ΔΩΡΑ που προσφέρει ο Στέφανος Κιουτσούκουστας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ
ή

4 ΑΤΟΚΕΣ Δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα

 

Στέφανος Κιουτσούκουστας
Άσπρη Άμμος, Καβάλας ( δίπλα στην Fiat κοντά στο METRO)
Τηλέφωνο: 2510 241 500

Email: elastikaltd@hol.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version