BUSINESS-STORIES

Πόρτο Καρράς: Νέο επενδυτικό 19 εκατ. ευρώ σε resort και Κτήμα

Επενδυτικό πρόγραμμα ανακαινίσεων, βελτιώσεων και επεκτάσεων βάζει μπρος ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής. Αναβαθμίζονται σημαντικά τα γήπεδα γκολφ και οι υποδομές της μαρίνας

Ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ανακαινίσεων, βελτιώσεων και επεκτάσεων βάζει σε υλοποίηση ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής στο τουριστικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί, μετά τη θερινή παύση, το επενδυτικό στα ξενοδοχεία «Μελίτων» και «Σιθωνία».
Όπως δήλωσε στη Voria.gr η οικονομική διευθύντρια του Ομίλου κ.Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου, έχει προωθηθεί ένα νέο επενδυτικό συνολικού ύψους άνω των 19 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στις υποδομές ψυχαγωγίας, θαλάσσιου τουρισμού και ναυταθλητισμού, αλλά και το Κτήμα Πόρτο Καρράς. Οι επενδύσεις έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό.
Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα 19 εκατ. ευρώ των επενδύσεων αναλύονται σε τρεις επιμέρους επενδύσεις. Η μία, η μικρότερη, ύψους 693.435 ευρώ αφορά στο Κτήμα και στην προμήθεια εξοπλισμού πρόσθετου για το οινοποιείο.
Το υπόλοιπο ποσό του επενδυτικού «πακέτου» είναι σχεδόν μοιρασμένο ισόποσα σε δύο κατηγορίες επεμβάσεων.
Μία επένδυση ύψους 9,135 εκατ. ευρώ αφορά στη μαρίνα του τουριστικού συγκροτήματος, τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη βόρειο Ελλάδα, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 315 σκάφη. Αυτά τα 9 και πλέον εκατ. θα επενδυθούν για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της μαρίνας, τις αντικαταστάσεις των υπογείων δικτύων τροφοδοσίας των σκαφών,  αλλά και τις χερσαίες κτηριακές εγκαταστάσεις των οποίων οι χρήσεις συνδέονται με τη μαρίνα, για κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και, για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.
Η άλλη μεγάλη επένδυση των 9,185 εκατ. ευρώ αφορά στον εκσυγχρονισμό αλλά και την επέκταση του γηπέδου γκόλφ με νέες διαδρομές. Θα βελτιωθεί ο χλοοτάπητας, θα προστεθούν εννέα νέες διαδρομές μικρού μήκους, θα αναβαθμιστούν οι προπονητικοί χώροι, θα γίνει προμήθεια μεταφορικών μέσων για τα γήπεδα, ενώ η επέμβαση θα ολοκληρωθεί με διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο.
Όπως είπε η κ. Αλεξοπούλου, πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, είχε αρχίσει ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ξενοδοχείων «Μελίτων» και «Σιθωνία», το οποίο διακόπηκε για το καλοκαίρι και θα συνεχιστεί από το φθινόπωρο και μετά. Το πρόγραμμα αυτό, για το «Μελίτων», ανέρχεται στα 11,5 εκατ. ευρώ, αλλά για το «Σιθωνία» είναι αρκετά μικρότερο.
Η τουριστική περίοδος για το συγκρότημα του Πόρτο Καρράς άνοιξε θετικά και με προχθεσινά στοιχεία, το «Σιθωνία» είναι φουλ, με πληρότητα που έφτασε στο 92,5% (από 90% πέρυσι), ενώ στο «Μελίτων» η πληρότητα είναι στο 69%, από 63% πέρυσι τέτοια εποχή.
Το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών είναι Ρώσοι και Βαλκάνιοι, ενώ λιγότεροι είναι οι Δυτικοευρωπαίοι. Σε ό,τι αφορά το σύνολο της σεζόν, προβλέπεται ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν κοντά στα περυσινά επίπεδα λόγω των προωθητικών ενεργειών που κάνει η επιχείρηση και οι οποίες συνεπάγονται ελκυστικότερες τιμές.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version