Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Πόλη και Ζωή | Συνεχίζουμε δυνατά | Υποστηρίζουμε το έργο μας | Κοιτάμε μπροστά

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, μπροστά σε πλήθος κόσμου, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της παράταξης μας «Πόλη + Ζωή». Στην ίδια εκδήλωση διενεργήθηκαν και οι αρχαιρεσίες του Σωματείου όπου εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τους:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΑΜΟΥΤΗ ΓΙΩΤΑ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΡΑΔΗΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΚΟΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΘΑΛΕΙΑ, ΤΑΜΙΑΣ: ΡΑΔΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΜΑΝΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΕΦΟΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΊΔΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΜΕΛΗ: ΚΑΪΜΑΚΤΣΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΛΛΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, ΧΑΡΙΣΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Tην εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και απεύθυνε χαιρετισμό, ο ιδρυτής της παράταξης και πλέον Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης.
Επίσης ομιλία πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Παύλος Ζαχαριάδης στην οποία ανέφερε:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Εκπροσωπώντας τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη του σωματείου μας, θέλω να σας ευχαριστήσω ολόψυχα για τη σημερινή σας παρουσία – ομολογουμένως πέρα από τις προβλέψεις μας – και να ευχηθώ καλή χρονιά σε εσάς και στις οικογένειες σας και ευόδωση όλων των στόχων που έχετε θέσει.
Θέλω εξαρχής να δώσω μια απάντηση με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Μετά την αποτυχία της παράταξης μας στις πρόσφατες εκλογές και την αποχώρηση του Δημάρχου μας, συνεχώς είτε καλοπροαίρετα είτε κακοπροαίρετα, τίθονταν το ίδιο ερώτημα. Θα συνεχίσει η παράταξη ή θα διαλυθεί; Την απάντηση την δίνεται σήμερα εσείς. Η παράταξη «πόλη+ζωή» γεννήθηκε από την αγωνία των δραμινών για μια διαφορετική πόλη. Η παράταξη «πόλη+ζωή» στέγασε τα οράματα μιας πολύ μεγάλης μερίδας συνδημοτών μας. Η παράταξη «πόλη+ζωή» τροφοδοτείται από εσάς, απολογείται σε εσάς και λειτουργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η παράταξη «πόλη+ζωή» είστε εσείς, είναι οι 12.500 συνδημότες μας που μας επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές, είναι όλοι οι δραμινοί που επενδύουν σε μια δημοτική αρχή, όπως τη βίωσαν τα 3,5 προηγούμενα χρόνια. Άλλωστε μην λησμονεί κανείς, ότι όταν το 2006 δημιουργήσαμε αυτήν την παράταξη ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Μέσα από μια πολυσυλλεκτική ομάδα, πρωτοπόρα για την τότε κομματική αυτοδιοίκηση, πέσαμε και σηκωθήκαμε πολλές φορές. Αντιμετωπίσαμε το καλά εγκαθιδρυμένο καθεστώς, βρεθήκαμε απέναντι στον λαϊκισμό, την ρουσφετολογία, την παροχολογία. Και τελικά δικαιωθήκαμε.

Η 1η Σεπτεμβρίου του 2014 είναι μια ημερομηνία ορόσημο. Η αποχώρηση του ανθρώπου που ένωσε τις ελπίδες μας, του Δημάρχου μας, μας κλόνισε, μας στεναχώρησε, μας δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση ακόμα και από την ήττα. Αγαπητέ Κυριάκο είτε συμφωνήσαμε, είτε διαφωνήσαμε με την επιλογή σου, θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε για αυτά που ζήσαμε. Ευτυχώς οι δραμινοί έστω και σε δεύτερο χρόνο αναγνώρισαν τις ακούραστες προσπάθειες σου και η Δράμα δεν στερείται των πολύτιμων υπηρεσιών σου.

Η επόμενη μέρα φάνταζε δύσκολη. Συνήθως μια παράταξη που ασκεί εξουσία, ηττάται και μένει ακέφαλη, το πιο φυσικό επακόλουθο είναι η διάλυση ή στην καλύτερη περίπτωση αγωνιώδεις προσπάθειες επίδοξων συμβούλων για την αρχηγεία. Για εμάς αγαπητοί φίλοι ήταν υπόθεση 15 λεπτών. Αναλογιζόμενοι το βάρος της ευθύνης που έπεφτε στις πλάτες μας, λειτουργήσαμε με απίστευτη υπευθυνότητα. Εμάς αγαπητοί μου συνδημότες δεν μας ένωνε η εξουσία, αλλά η αγάπη μας για τον τόπο και αυτό το δείξαμε και το δείχνουμε σε κάθε μας κίνηση. Εμάς πρωτίστως μας ενδιέφεραν οι κανόνες και το πλαίσιο δράσης και λειτουργίας και όχι ανούσιες κούρσες διαδοχής, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν σε άλλες παρατάξεις. Στη νέα μας λοιπόν προσπάθεια κανένας δεν νομιμοποιείται, και πρώτος από όλους εγώ, να χρησιμοποιεί την παράταξη για προσωπική προβολή. Η συναπόφαση, η συνευθύνη, η συντροφικότητα και η πολυσυμμετοχικότητα χαρακτηρίζουν κάθε μας κίνηση.

Ήδη 6 μήνες στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης λειτουργούμε με υποδειγματικό τρόπο. Αφήσαμε πίσω ότι υπόγειο και βρώμικο διαδραματίστηκε εις βάρος μας στις πρόσφατες εκλογές και αφιερωθήκαμε στο νέο μας θεσμικό ρόλο.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Εμείς δεν ενώνουμε τη Δράμα κατ’ όνομα, αλλά επί της ουσίας.
Έχουμε προκαλέσει συναντήσεις με το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μια γόνιμη συνεργασία, αφήνοντας τα πάθη και τις πληγές των εκλογών. Εμείς στεκόμαστε με σοβαρότητα και πνεύμα συνεργασίας απέναντι στη νέα δημοτική αρχή, και ας εισπράττουμε εχθρικό κλίμα και μικροπρέπεια. Δίνουμε χρόνο στη δημοτική αρχή να βρει τα πατήματα της και ειλικρινά ευχόμαστε να υπάρχει επιτυχές έργο. Βάζουμε πλάτη σε αποφάσεις, που προκαλούν αντιδράσεις, πρώτον γιατί αυτό επιτάσσει η συνείδηση μας και δεύτερον γιατί αυτή η γόνιμη αντιπολίτευση μας έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχουμε σκοπό να πέσουμε σε πολιτική χειμερία νάρκη για 4 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο ενόψει εκλογών να ξυπνήσουμε. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους χιλιάδες δραμινούς που επένδυσαν τα θέλω, τα σχέδια, τα όνειρα, τα οράματα τους. Δεν μας εκφράζει η στείρα κριτική, αλλά η εποικοδομητική δημιουργία.

Από την άλλη πλευρά έχουμε μια δημοτική αρχή σχεδόν 6 μηνών. Ειλικρινά τι κριτική μπορεί να κάνει κανείς σε μια δημοτική αρχή που κοιτάει μόνο πίσω και συνεχώς αναμοχλεύει αυτά που μας διχάζουν. Ήδη η δημοτική της ομάδα μετράει απώλειες. Μια ομάδα, που τουλάχιστον προς το παρόν δείχνει ασύνδετη και αντιπαραγωγική, δίνοντας ρόλο σε εξωθεσμικούς, όπως ο ίδιος ο Σύλλογος των Εργαζομένων κατήγγειλε, να λειτουργεί, να κλείνει συμφωνίες οικονομικού αντικειμένου και να κάνει δωράκια παραχωρήσεις δημοτικών εκτάσεων και αγορές καπναποθηκών από ιδιώτες. Η αλήθεια είναι ότι μετά από μια προεκλογική περίοδο, που έχει τάξει τα πάντα στους πάντες είναι δύσκολο να ανταποκριθεί. Ευτυχώς βέβαια που παρέλαβε ένα Δήμο στρωμένο σε όλα τα επίπεδα και όσο μπορεί κάνει διαχείριση. Γιατί όπως βλέπουμε τελευταία έχει βαλθεί να καταστρέψει και δομές που με κόπο δημιουργήσαμε, όπως π.χ. στο κομμάτι της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποκλείοντας από τις υφιστάμενες παροχές μια μεγάλη μερίδα οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Άφησε λοιπόν ο κ. Μαμσάκος και η παράταξη του τα ποταμόπλοια και τις ανασκαφές, που μέσα στην άγνοια του διαλαλούσε στις προγραμματικές του θέσεις και τώρα προσπαθεί να οικειοποιηθεί όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη και παρέλαβε από τη δική μας δημοτική αρχή. Πραγματικά αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, όταν στην αντίστοιχη φετινή εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της παράταξης του, ανέφερε ως απολογισμό του μέχρι σήμερα έργου του, τα ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ, που υλοποιούνται και αποτελούν το επιστέγασμα των κόπων μας μετά από 3,5 χρόνια σκληρής δουλειάς.

Δυστυχώς η καλύτερη διαφήμιση των όσων πέτυχε η παράταξη μας, είναι η ανεπάρκεια της νέας δημοτικής αρχής.
Αγαπητά μέλη και φίλοι της παράταξης,

Από 1 Σεπτεμβρίου έχουμε ανοίξει ένα νέο κύκλο, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα δημιουργική πορεία από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Το σωματείο μας σε λίγο θα εκλέξει το νέο Διοικητικό του Συμβούλιο και παράλληλα ήδη λειτουργεί το νέο μας γραφείο στον 1Ο όροφο εδώ του Δημαρχείου, στο γραφείο 110. Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και τον απερχόμενο Πρόεδρο μας, τον Φώτη Νικολαΐδη, για τη συνεισφορά τους στην επιτυχημένη παρουσία της παράταξης «πόλη+ζωή».

Παράλληλα θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει. Ήδη από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, πιστεύω ακράδαντα ότι καλύπτουμε όλες τις δυνατές εκφάνσεις εκπροσώπησης και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία.

Άλλωστε ο ρόλος του σωματείου είναι επιτελικός, δημιουργικός, προγραμματικός και πολλαπλασιάζει τις φωνές μας.
Ολοκληρώνοντας θέλω να αναφερθώ και σε ένα θέμα που απασχολεί πολλούς από εσάς. Το θέμα του υποψηφίου Δημάρχου της παράταξης μας για τις επόμενες εκλογές.

Να ξεκαθαρίσω την αδιαπραγμάτευτη βούληση όλων των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων, ώστε όποιες σοβαρές αποφάσεις είναι να παρθούν στο προσεχές διάστημα να παρθούν από τη βάση, δηλαδή από το σύνολο της δραμινής κοινωνίας. Συμφωνήσαμε ομόφωνα για το πλαίσιο λειτουργίας μας τη μεταβατική αυτή περίοδο, επιλέγοντας ομόφωνα τον υποφαινόμενο ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας. Επιλέξαμε, Πρόεδρος του Σωματείου να είναι δημότης και όχι Δημοτικός Σύμβουλος. Τέλος φρονούμε ότι το θέμα της ανάδειξης του υποψηφίου Δημάρχου δεν πρέπει να τεθεί σε αυτή τη φάση, αλλά στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Πρώτον γιατί η ομάδα δεν αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα ή τάσεις εσωστρέφειας, ώστε να καθίσταται προβληματική η λειτουργία της. Δεύτερον διότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι χρονικά αρκετά μακριά, σε 4,5 χρόνια. Τρίτον γιατί αν σήμερα άνοιγαν οι διαδικασίες, τότε η διεκδίκηση θα ήταν προνόμιο των υπαρχόντων Δημοτικών Συμβούλων. Και τέλος γιατί θέλουμε μέσα από την επιτυχημένη μας παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, να κάνουμε ακόμα πιο θελκτική την παράταξη μας σε περισσότερους που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τη θέση του Δημάρχου. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρούμε ότι η απόφαση μας θα υπαγορευόταν από ιδιοτελείς φιλοδοξίες. Καλείστε λοιπόν σε λίγο να επικυρώσετε ή όχι τις δικές μας προτάσεις.

Φίλες και φίλοι,
Η βροντερή παρουσία σας σήμερα, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Δυναμώνει την προσπάθεια μας. Μας τροφοδοτεί με συναισθήματα που είναι απαραίτητα για τη δύσκολη συνέχεια. Επιζητούμε την καθημερινή γόνιμη κριτική, τις αγωνίες, τις προτάσεις σας. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Και εσείς να θυμάστε ένα πράγμα:
ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ, ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ!
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ !

poli_kai_zoi_2

poli_kai_zoi_3

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Ρίσκαρε, συνελήφθη και μπήκε σε περιπέτειες ιδιοκτήτρια καταστήματος

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Δράμα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. Η υπόθεση περνάει στα χέρια εισαγγελέα…

Η ίδια ευελπιστούσε ότι θα έβγαζε παράνομα χρήματα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως τελικά βρέθηκε με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα στη Δράμα. Ο λόγος για μια ιδιοκτήτρια καταστήματος που διέθετε παράνομα προς πώληση παιδικά αθύρματα.

Ειδικότερα, στο στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα της συλληφθείσας, όπου βρέθηκαν να διατίθενται προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής 82 συσκευασίες που περιείχαν 4.100 παιδικά αθύρματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Στην Δράμα το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Την Κυριακή 28 Απριλίου στην Δράμα θα διεξαχθεί το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει ότι το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο “Δημήτριος Κραχτίδης”.
Χορευτές των σωματείων του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας θα πιάσουν τα χέρια τους και πατώντας γερά στην γη, θα ζωγραφίσουν με τον δυναμισμό της καρδιάς τους το δικό τους κύκλο μέσα από τον οποίο, θα ξεχειλίζουν μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και ενότητας.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Δράμας θα τιμηθούν δύο αξιόλογες προσωπικότητες από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας, η κυρία Παρθένα Μισαηλίδου, για την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά της στον Ποντιακό Ελληνισμό και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου κ. Θεόδωρος Κεσίδης, για την προσφορά του στην Ποντιακή Παραδοσιακή Μουσική.

Είσοδος ελεύθερη.

Η σειρά εμφάνισης των σωματείων ανά Νομό

Τα Σωματεία της Θράκης θα εμφανιστούν με τους χορούς:

  1. Τικ Μονον’, περιοχής Ματσούκας
  2. Έταιρε, περιοχής Τραπεζούντας
  3. Πατούλα ή Πιπιλοματαινα, παμποντιακος
  4. Τρυγόνα, περιοχής Τραπεζούντας
  5. Τικ Διπλόν, παμποντιακός

Μουσικοί

  • Λύρα: Γιώργος Βοσνίδης, Παύλος Κενανίδης.
  • Λύρα – Τραγούδι: Αντώνης Αναστασιάδης, Γιώργος Αποστολίδης, Στέργιος Βοσνίδης.
  • Νταούλι: Αντώνης Ελευθεριάδης, Νικόλας Σμυθιάς.
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Στέλιος Νικολάου, Μαρία Τριανταφυλλίδου, Πασχαλιω Σταθόγλου.
  • Χοροδιδάσκαλοι: Δημήτρης Αποστολίδης, Ανδροκλής Γεωργουσίδης, Αλέξανδρος Δημόπουλος, Ευαγγελία Μαρμαρίδου, Ιωάννης Νικολαΐδης, Χρήστος Τσεπνίδης.

Τα Σωματεία του Νομού Καβάλας θα παρουσιάσουν τους χορούς:

  1. Κερασουντέϊκον Ομάλ
  2. Σαρί Κουζ, περιοχής Τραπεζούντας
  3. Τίτταρα, περιοχής Καρς
  4. Ουτς-αγιάχ (ούτσαϊ) περιοχής Νικοπόλεως
  5. Γιουβαρλάντουμ, περιοχής Ακ Νταγ Ματέν

Μουσικοί:

  • Λύρα: Τάσος Τσακλίδης, Μανώλης Κεκρίδης, Κωνσταντίνος Βαλάσης, Αντώνης Αναστασιάδης
  • Τραγούδι: Αντώνης Σιδηρόπουλος
  • Νταούλι: Γιώργος Ταξίδης
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Ματίνα Τσουλφίδου
  • Χοροδιδάσκαλοι: Μαρία Αθανασιάδου, Ελένη Αλεξανδρίδου, Μιχάλης Κατασίδης, Χρήστος Πακαταρίδης, Περικλής Τριανταφυλλίδης, Σίμος Κουλακίδης.

Τα σωματεία του Νομού Δράμας θα χορέψουν:

  1. Ομάλ περιοχής Καρς
  2. Διπάτ
  3. Τριάρ Σεβαστειας
  4. Τιζ Ομάλ, περιοχής Ακ Νταγ Ματέν
  5. Τούρι, περιοχής Καρς

Μουσικοί:

  • Λύρα: Αρχιτεκτονιδης Τέλης.
  • Νταούλι: Γιώργος Συμεωνίδης, Μενια Καλτσίδου
  • Τραγούδι: Λάζαρος Κεφαλίδης
  • Κλαρίνο: Θόδωρος Κεσίδης
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Δέσποινα Αμπρικίδου – Κεσαπίδου, Σαλώμη Μιχαηλίδου, Σωτηρία Νικολαΐδου, Κυριακη Σαλωνίδου, Δέσποινα Τσαλίδου.
  • Χοροδιδάσκαλοι: Σάββας Βέττας, Μαρία Διδινάκι, Ματθαίος Καλτσίδης, Γεώργιος Τίρλας, Δέσποινα Σιδηροπούλου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Αλέξανδρος Ράιδος και η Σωτηρία Νικολαΐδου.

Alexandroupoli Online

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en