ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτώση F-4 Phantom | Στα ουράνια οι δύο πιλότοι – Το «αντίο» του Φλώρου και οι επικήδειοι

Από το πρωί της Πέμπτης (2/2) όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για τον Υποσμηναγό Μιχαήλ Μάριο Τουρούτσικα όλη η Ελλάδα θρηνεί. Σήμερα, Παρασκευή (3/2) στον Γρανίτη Νευροκοπίου κηδεύτηκε και ο Σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης.

Η Ζωή και η Μαρία, δύο γυναίκες που τις ένωσε η μοίρα. Η μία σύντροφος του 29χρονου Υποσμηναγού και η άλλη αρραβωνιαστικιά του 31χρονου πιλότου του μοιραίου Phantom.

Έχασαν τους συντρόφους τους μέσα σε μια στιγμή. Τα όνειρα που έκαναν μαζί τους χάθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του Alpha, η σύντροφος του αδικοχαμένου πιλότου, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, φτάνει υποβασταζόμενη στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νευροκοπίου για το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο της.

Στα χέρια της κρατά μια φωτογραφία του. «Για τον ήρωά μου, καλό ταξίδι η Μαρία σου». Με αυτά τα λόγια, γραμμένα με χρυσά γράμματα πάνω σε μια λευκή κορδέλα αποχαιρέτισε τον αγαπημένο της. Οι δυο τους έκαναν σχέδια για να φτιάξουν σύντομα τη δική τους οικογένεια, όπως αποκάλυψε οικογενειακός φίλος του μοιραίου μαχητικού. «Ο γιος μου, ο οποίος είναι πιλότος, ήταν πολύ φίλος μαζί του. Είχαν προγραμματίσει τις Απόκριες, μαζί με ένα άλλο φιλικό ζευγάρι να πήγαιναν στην Πάτρα να τους έβρισκαν μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, γιατί τον Σεπτέμβριο θα παντρεύονταν τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

υντετριμμένη είναι και η σύντροφος του συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Ζωή. Η νεαρή κοπέλα αποχαιρέτισε τον δικό της άνθρωπο, τον Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, με τον οποίο έκαναν σχέδια για τη ζωή και το μέλλον. Σχέδια που έσβησαν σε μια στιγμή.

Πτώση F-4 Phantom: «Μαύρες οι ψυχές μας, η Ελλάδα σας ευγνωμονεί»:

Από το πρωί της Πέμπτης (2/2) όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για τον Υποσμηναγό Μιχαήλ Μάριο Τουρούτσικα όλη η Ελλάδα θρηνεί. Σήμερα, Παρασκευή (3/2) στον Γρατίνη Νευροκοπίου κηδεύτηκε και ο Σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης.

Το κλίμα βαρύ, η χώρα βιώνει ένα πένθος που δεν ε΄χει προηγούμενο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αποχαιρετά τα δύο παλληκάρια με τον δικό του τρόπο.

Πτώση F-4 Phantom: Το μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ:

«Μολύβι οι καρδιές μας

Μαύρες οι ψυχές μας

Βαρύ το πένθος

Χαλύβδινη η θέληση μας

Ατσάλινοι συνεχίζουμε

Αταλάντευτοι στον Σκοπό

Αντίο Στάθη!

Αντίο Μάριε!

Το Έθνος σας ευγνωμονεί!

Δύναμη & κουράγιο στους οικείους σας

ΕΛΛΑΔΑ αξίζεις τα πάντα!

Εις το «επανιδείν»… στο Αιώνιο Φώς!»

Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη:

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν συγγενείς και φίλοι τον 31χρονο Σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη. Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης η οικογένεια και η αρραβωνιαστικιά του αποχαιρέτησαν τον Ιπτάμενο.

Συγκλονιστικοί ήταν και οι επικήδειοι στην εξόδιο ακολουθία, ενώ συγχωριανοί του φώναζαν «ήρωας». Η αδερφή του και η αρραβωνιαστικιά του συνόδευσαν το φέρετρο κρατώντας σφιχτά η μία την άλλη, με δάκρυα στα μάτια.

Ο αδερφός του 31χρονου Σμηναγού συγκλόνισε με τον επικήδειο που εκφώνησε. Με τρεμάμενη φωνή είπε: «Είσαι ο ήρωας μας, δεν είσαι απλά ένας άνθρωπος, είσαι αυτός που μας έμαθε ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό, ότι από ένα μικρό χωριό μπορούμε όλοι να κάνουμε το αδιανόητο, σε ευχαριστούμε που ήσουν δίπλα μας. Που μας έμαθες όχι μόνο τα ιδανικά για να αγαπάμε την πατρίδα μας, αλλά στάθηκε δίπλα μας στην οικογένεια μας και η απώλεια σου είναι αδιανόητη».

 

Δείτε περισσότερα εδώ: newsbomb.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version