ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση τζίρου για τα οινοποιία που αγγίζει το 70% στην Ελλάδα

Πτώση του τζίρου που φτάνει μέχρι και 70% καταγράφουν οι οινοποιητικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας μέσα στο κρίσιμο διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό καθώς τόσο ο κλάδος της εστίασης όσο και οι εξαγωγές, που αποτελούσαν τα βασικά εμπορικά κανάλια διάθεσης των κρασιών δεν λειτουργούσαν. Την ίδια στιγμή, η διακίνηση των κρασιών μόνο στα σούπερ μάρκετ απορροφούσαν ένα πολύ μικρό μέρος της παραγωγής.

Η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή ποιοτικού κρασιού. Το πολυθρύλητο Παγγαίο, με τα ιδιαίτερα γνωρίσματα στη χημική σύσταση του εδάφους του, αποτελεί το… μαγικό συστατικό στο οποίο οφείλεται η παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κρασιού διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και στα χωριά του Παγγαίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, βρίσκονται σήμερα ορισμένες από τις καλύτερα οργανωμένες οινοποιητικές μονάδες των Βαλκανίων που περιβάλλονται από χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων γνωστών ευρωπαϊκών και ελληνικών ποικιλιών, με εξαγωγές κρασιού στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version