Quantcast
Connect with us

ΤΑΞΙΔΙ

Πρώτος τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο η Ελλάδα για τους Αυστριακούς

image_print

Στην κατάσταση που επικρατεί την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού στις δημοφιλείς χώρες διακοπών των Αυστριακών, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας Kurier, από το οποίο διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά την επιδημία και επίσης είναι πρώτη στους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών με αεροπλάνο.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται στοιχεία για τις πέντε πλέον δημοφιλείς χώρες διακοπών των Αυστριακών, που είναι, πέραν της Ελλάδας, η Ιταλία, η Κροατία, η Τουρκία και η Ισπανία, με την Ελλάδα να εμφανίζεται σε σχέση με τον κορονοϊό -με επιβεβαιωμένες περιπτώσεις το μεσημέρι της 11ης Μαΐου- να έχει, αναλογικά με τον πληθυσμό της, τον πολύ χαμηλότερο αριθμό θανάτων (151) αλλά και τα λιγότερα νέα κρούσματα, 10 (με εξαίρεση την Κροατία με 9 νέα κρούσματα).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ στην αναφορά που γίνεται στην Ελλάδα, η εφημερίδα σημειώνει ότι για την περίπτωση που οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συμφωνήσουν σε ενιαίους κανόνες ως προς τον τουρισμό, η Αθήνα έχει προχωρήσει σε επαφές με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αυστρία, την Αυστραλία τη Βουλγαρία και άλλες χώρες, με στόχο την διαπραγμάτευση κανόνων σε διμερές επίπεδο, ώστε να μπορεί να υπάρξει πάλι μία επανεκκίνηση στον τουρισμό.

Στο δημοσίευμα, γίνεται ευρύτερη αναφορά στην Ιταλία, που λόγω εύκολης πρόσβασης οδικώς βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις των Αυστριακών και στην οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, οι θάνατοι είχαν φτάσει χθες τους 30.395 και τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε 802.

Σημειώνοντας, ότι η ιταλική Στατιστική Υπηρεσία είχε καταγράψει το 2018 συνολικά 9,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις Αυστριακών στη χώρα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι είναι “ακόμη τελείως ανοικτό” πώς θα είναι εφέτος ο τουρισμός στην Ιταλία, και παραπέμπει στο πακέτο της κυβέρνησης της Ρώμης, ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για στήριξη του τουρισμού.

«Η Αυστρία καλεί τους πολίτες για διακοπές στη χώρα»

Η Kurier παρατηρεί, μεταξύ άλλων, ότι στην ίδια την Αυστρία, η πολιτική ηγεσία καλεί τους πολίτες να περάσουν εφέτος τις διακοπές τους στη χώρα τους, την στιγμή που, όπως σημειώνει, παραδοσιακά οι Αυστριακοί έχουν ετησίως 37 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις εκτός των συνόρων, η οποία έχει πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα στο 2019 οι αφίξεις Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα είχαν καταγράψει αριθμό ρεκόρ, που μόνον από τις αεροπορικές πτήσεις ξεπέρασε τις 515.000, ενώ ιδιαίτερα ευοίωνες,, σύμφωνα με τα μηνύματα από την αυστριακή τουριστική αγορά, εμφανίζονταν οι προοπτικές και για το 2020

Η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ-αυξήσεων, με κορύφωση το 2019, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους, έχοντας πετύχει θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018.

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των φετινών προγραμμάτων, στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Βιέννης, τον Ιανουάριο, όλες οι προβλέψεις των Αυστριακών τουριστικών πρακτόρων, ως προς τις προκρατήσεις του 2020 για την Ελλάδα, ήταν πολύ ευνοϊκές και ελπιδοφόρες.

Οι προβλέψεις έφεραν την Ελλάδα να κατέχει και πάλι την πρώτη θέση για τις καλοκαιρινές διακοπές και να προηγείται των ανταγωνιστριών της χωρών, της Ισπανίας (απέναντι στην οποία οι προκρατήσεις για την Ελλάδα ήταν περισσότερες κατά 30%), της Κροατίας και της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, ή και επανειλημμένα την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 450.000 Αυστριακοί να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

«Ανακαλύπτοντας το Παγγαίο: Ο Απόλυτος Ανοιξιάτικος Προορισμός»

image_print

Καθώς η άνοιξη απλώνεται πάνω από την ελληνική γη, το Παγγαίο όρος ξυπνά λουσμένο στο φως, αναγεννημένο, ντυμένο στα χρώματα της φύσης. Η ανάβαση στο Παγγαίο δεν είναι απλώς μία εκδρομή, αλλά μια εμπειρία βαθιάς σύνδεσης με τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ένα τοπίο που μαγεύει

Το Παγγαίο αποτελεί έναν εντυπωσιακό και προσβάσιμο προορισμό για κάθε φυσιολάτρη. Η βλάστηση πυκνή και καταπράσινη, οι οξιές, τα πλατάνια, και τα δάση του σχηματίζουν ένα πολύχρωμο καμβά ζωής. Οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τις φυλλωσιές δημιουργώντας ένα βαθύ πράσινο τοπίο που εντυπωσιάζει.

Με υψόμετρο 1.956 μέτρων, προσφέρει πολλές επιλογές για πεζοπορία και εξερεύνηση. Το περίφημο «Πιλάφ Τεπέ», γνωστό και ως «Αυγό», είναι μια από τις πιο εύκολες κορυφές, ενώ οι άλλες δύο, το «Μάτι» και το «Τρίκορφο», προσφέρουν άγρια ομορφιά και εκπληκτική θέα.

Η κοιλάδα του Ορφέα και τα μυστικά του βουνού

Η κοιλάδα του Ορφέα είναι ένα από τα σημεία που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο επισκέπτης μεταφέρεται νοερά στο παρελθόν, στα ίχνη των αρχαίων λαών που ανέβηκαν στο βουνό. Ο Θόδωρος Λυμπεράκης, ιστορικός και ερευνητής, εξηγεί πως το Παγγαίο υπήρξε κέντρο μεταλλευτικού πλούτου, ιερών τελετών και θρύλων. Η λατρεία του Διόνυσου και του Βάκχου, η ύπαρξη προφητών και ιερών, καθώς και οι βραχογραφίες που ακόμα ερευνώνται, συνθέτουν τη μυστηριώδη ταυτότητα του βουνού.

Απόδραση στα χωριά και τις γεύσεις της περιοχής

Η επιστροφή από το βουνό προσφέρει τη δυνατότητα για στάση στα πέτρινα, μακεδονίτικα χωριά του Παγγαίου. Ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει στις πλακόστρωτες πλατείες, να απολαύσει την τοπική κουζίνα, να διασχίσει το μονοπάτι της Μεσορόπης και να ανακαλύψει λίμνες, μικρούς καταρράκτες και ιστορικά γεφύρια.

Χωριά όπως η Μουσθένη, τα Δωμάτια, το Ποδοχώρι και ο Πλατανότοπος, προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες και φιλόξενους ανθρώπους. Τέλος, στο Κοκκινοχώρι —τη γενέτειρα του τραγουδιστή Βασίλη Καρρά—, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα οινοποιεία της περιοχής, καθώς και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη.

Το Παγγαίο άνοιξη ή χειμώνα, κρύβει κάτι ξεχωριστό για κάθε επισκέπτη. Ένας προορισμός όπου η φύση, η ιστορία και ο πολιτισμός συναντιούνται για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία.

 

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ένα αξέχαστο long weekend στην Καβάλα

image_print

Αν αναζητάτε έναν ταξιδιωτικό προορισμό που να συνδυάζει ιστορία, πολιτισμό, γραφικά σοκάκια, καλό φαγητό και παραλίες χωρίς πολυκοσμία, τότε η Καβάλα αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια απόδραση στις αρχές του καλοκαιριού.

Η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, με θέα στο Αιγαίο και τη θάλασσα να αγκαλιάζει το παλιό και το νέο της κομμάτι. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναιτο επιβλητικό φρούριο και την ιστορία της από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και της Τουρκοκρατίας. Εξερευνώντας το κέντρο, θα συναντήσετε οθωμανικά αρχοντικά, νεοκλασικά κτήρια, ανθισμένες αυλές και πανοραμική θέα στον κόλπο της Καβάλας.

Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την πλατεία Ελευθερίας, περπατήστε στην οδό Πουλίδου και επισκεφθείτε το Ιμαρέτ, κτίσμα του 19ου αιώνα με έντονα στοιχεία ισλαμικής αρχιτεκτονικής, σήμερα πολυτελές ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς τον Τέμενος Χαλίλ Μπέη, καθώς και στο Μουσείο Μεχμέτ Αλή, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα οθωμανικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Η πόλη διαθέτει επίσης το εντυπωσιακό Υδραγωγείο, γνωστό ως “Καμάρες”, με μήκος 270 μέτρα, που ενώνει το παλιό με το νέο τμήμα της Καβάλας. Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Καπνού και το Μουσείο Καπναποθηκών, όπου μπορείτε να γνωρίσετε τη σημαντική καπνική ιστορία της πόλης, η οποία υπήρξε παγκόσμιος κόμβος εμπορίας καπνού τον 19ο και 20ό αιώνα.

Για όσους αναζητούν χαλάρωση, η παραλία της Ραψάνης βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο, ενώ τα βραχάκια της Παναγίας και ο Φάρος προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τις ιαματικές πηγές στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης.

Διαμονή

  • Imaret Hotel (Θεοδώρου Πουλίδου 30-32)

  • The Anthemion House (Κολοκοτρώνη 7)

  • Urban Bay (Τήνου 1)

  • Egnatia Hotel & Spa (7ης Μεραρχίας 139)

Φαγητό

  • Atopo bistro: Δημιουργική ελληνική κουζίνα (Ολύμπιου Κατσώνη 1)

  • Το Ναυπηγείο: Ψαροταβέρνα στο καρνάγιο (Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού 12)

  • Ουζερί Κροκόδειλος: Παραδοσιακοί μεζέδες (Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού 2)

  • Παραλιακόν: Κρεατικά δίπλα στο κύμα (Ερυθρού Σταυρού 6)

Η Καβάλα είναι ένας προορισμός με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αυθεντικό χαρακτήρα και μοναδική ομορφιά. Είτε για ένα long weekend είτε για μεγαλύτερη παραμονή, υπόσχεται να σας χαρίσει εικόνες και γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

DNews Widget
Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Έρχονται μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – «Να μην είναι πολυτέλεια το ταξίδι στα νησιά»

image_print

Αισιοδοξία από τον Υπουργό Ναυτιλίας για αισθητή αποκλιμάκωση στις τιμές – Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ήδη μειώσεις, ενόψει της τουριστικής περιόδου

«Να μην είναι πολυτέλεια το ταξίδι στα νησιά»

Αισιόδοξος ότι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία εμφανίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Όπως τόνισε, η μείωση των λιμενικών τελών κατά 50% δίνει τη δυνατότητα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να περιορίσουν τις τιμές, με στόχευση την ελληνική οικογένεια.

«Δεν θα γίνει αύξηση εισιτηρίων για όλη τη φετινή σεζόν. Αντίθετα, έρχονται μειώσεις – ειδικά για οικογένειες, γονείς με παιδιά, αυτοκίνητα και καμπίνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Κικίλιας: Έρχονται μειώσεις στα ακτοπλοϊκά για τις οικογένειες

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι, παρά τις προαναγγελθείσες αυξήσεις κατά 13% λόγω της πράσινης μετάβασης και της αλλαγής στο καύσιμο, η κυβέρνηση ανέστειλε την αύξηση αυτή με στοχευμένα μέτρα. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ μέρος των εσόδων προέρχεται από αύξηση τελών στον πολυτελή τουρισμό.

«Η ακτοπλοΐα πρέπει να είναι προσβάσιμη – όχι προνόμιο λίγων. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον Έλληνα που θέλει να επισκεφθεί τα νησιά του», υπογράμμισε.

Τι ανέφερε ενόψει της τουριστικής περιόδου ο υπουργός Ναυτιλίας

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην έξοδο του Πάσχα, δίνοντας μια πρώτη εικόνα των μειώσεων που έχουν ήδη εφαρμοστεί:

  • 3,2% μεσοσταθμική μείωση στην οικονομική θέση σε όλες τις γραμμές

  • 20-30% εκπτώσεις σε πακέτα για οικογένειες

  • Συζητήσεις σε εξέλιξη για επιπλέον μειώσεις σε ταχύπλοα που δεν έχουν ακόμη μεταβεί σε πράσινο καύσιμο

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για νέες μειωμένες τιμές, ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες εισιτηρίων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en