ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη φορά στην έκθεση της Κοζάνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στην Κοζάνη, τα εγκαίνια της 32ης Εμποροβιοτεχνικής και γεωργικής έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας.

Η έκθεση συνεχίζεται και λειτουργεί μέχρι τις 26 Σεπτέμβρη. Πρώτη φορά το Επιμελητήριο Καβάλας συμμετέχει σε αυτήν με περίπτερο. Εκπρόσωποί του θα έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του περιπτέρου, όπου θα προβληθούν τοπικά προϊόντα. Ειδικότερα υπήρξε ενδιαφέρον για τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες. Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Καβάλας θα υπάρχουν τέτοια από τις εταιρίες Βαλσαμίδη, Ιωσηφίδη, Χατζηχρήστου, Χρυσανθίδου. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας θα προβάλει το λάδι και τις ελιές της, ενώ θα προβληθούν επίσης στο περίπτερο κρασιά του Νομού Καβάλας, από τις εταιρίες Τσικρικώνη, Σεϊτανίδη και τα κρασιά «Βίβλια χώρα».

Το Επιμελητήριο Καβάλας στο περίπτερο που θα έχει στην έκθεση της Κοζάνης θα προβάλει και τουριστικά την περιοχή, με τουριστικό υλικό δικό του, αλλά και της Δημοτικής Επιχείρησης Δημωφέλεια.

Πρόκειται για έντυπο του Επιμελητηρίου Καβάλας, σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το οποίο χρησιμοποιείται από τον τοπικό φορέα στις εκθέσεις εσωτερικού κι εξωτερικού, τον τελευταίο χρόνο. Η Δημωφέλεια δίνει στο Επιμελητήριο ακόμα πιο εξειδικευμένο τουριστικό υλικό. Πρόθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας, είναι με την ευκαιρία της έκθεσης της Κοζάνης, να προβάλει την έκθεση της Καβάλας, KAVALA EXPO 2016.

Οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας δήλωσαν ήδη συμμετοχή στην KAVALA EXPO  2016, νοίκιασαν μάλιστα μεγαλύτερο περίπτερο, από αυτό του Επιμελητηρίου στην έκθεση της Κοζάνης.

Εν τω μεταξύ ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Σταθάκης παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου έκανε ανακοινώσεις για τα όλα τα Επιμελητήρια της χώρας. Το σχετικό δελτίο τύπου είναι το ακόλουθο:

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, παραβρέθηκαν στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την επικείμενη νέα νομοθεσία που θα διέπει τα επιμελητήρια. Συγκεκριμένα, εξήγγειλε ότι στο εξής τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, ανατίθενται στα επιμελητήρια: Τα Κέντρα αυτά, έχουν ως στόχο τη διεκπεραίωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών μιας επιχείρησης με το δημόσιο, και θα λειτουργήσουν με προοπτική την υποστήριξη όλων των αναγκών που έχει μια επιχείρηση, παρέχοντας συμβουλευτική καθοδήγηση στα πρώτα της βήματα αλλά και σε θέματα χρηματοδότησης κλπ.

Αυτή η εξέλιξη, επεσήμανε ο Υπουργός, σε συνδυασμό με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, θα τονώσει την οργανωτική ικανότητα των επιμελητηρίων καθώς και τον ρόλο τους στον αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε επίσης ότι αναγκαία προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η ενίσχυση της περιφερειακής συγκρότησης των επιμελητηρίων με σκοπό την αποτελεσματικότερη συμβολή τους και στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο κ. Παπαδεράκης, συμπλήρωσε ότι οι αλλαγές στον επιμελητηριακό νόμο θα συνδυαστούν και με αντίστοιχες αλλαγές στην Υπηρεσία Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.), όπως επίσης και με το νομοσχέδιο για τις υπηρεσίες μιας στάσης, το οποίο ορίζει την περαιτέρω συντόμευση της διαδικασίας ίδρυσης μιας επιχείρησης και εισάγει ως νέο στοιχείο τη δυνατότητα ηλεκτρονικής σύστασης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version