ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής Τοπίου 2021 για τους “Οψόμεθα εις Φιλίππους”!

Η oμάδα Aρχιτεκτόνων της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” -αποτελούμενη από τις Αλκμήνη Παπαϊωάννου, Μάρθα Σεϊτανίδου και Φωτεινή Καταβελάκη με επικεφαλής Αρχιτέκτονα τον πρόεδρο του οργανισμού Χαράλαμπο Τσουρουκίδη – κατέθεσε πρόταση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής Tοπίου 2021 (και συγκεκριμένα στην κατηγορία Large Scale Landscape Design – Urban Masterplan & Design) με το όνομα έργου «Πάρκο Φιλίππων». Η πρόταση έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία της κατακτώντας την πρώτη/χρυσή διάκριση.

Η πρόταση συμπεριελάμβανε κομμάτι του master plan – μελέτη σκοπιμότητας «Πάρκο Φιλίππων» που εκπονήθηκε για τον Δήμος Καβάλας – Municipality of Kavala , την πτυχιακή εργασία της κ. Καταβελάκη που αφορά προτάσεις ανάπλασης στον Τυρφωνα Φιλίππων και εκπονήθηκε υπό την καθοδήγηση τους Δρ. Κώστας Μανωλίδης & Δρ. Ασπασία Κουζούπη για το Department of Architecture University of Thessaly καθώς και επεξηγηματικά διαγράμματα, posters και σχέδια που δημιούργησε επιπλέον η ομάδα και αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη στο Πάρκο Φιλίππων, την σύνδεση αυτού με τους στόχους του ΟΗΕ και τους στρατηγικούς στόχους που έχουν τεθεί για το τοπίο.

Η βράβευση αυτή ανήκει σε όλους τους Οψόμεθα που έχουν συμβάλλει στον Σχεδιασμό, Υλοποίηση και Δράσεις του Πάρκου Φιλίππων επισήμανε μέσω δηλώσεων του στο ENA Channel ο πρόεδρος των Οψόμεθα Χαράλαμπος Τσουρουκίδης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version