ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Πρό των πυλών” η εβδομάδα υγείας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ (video)

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο διοικητήριο μία ακόμη σύσκεψη για την Εβδομάδα Υγείας που προετοιμάζει η περιφέρεια ΑΜΘ, με χωριστές εκδηλώσεις σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Με τα έως τώρα στοιχεία και τις προετοιμασίες που γίνονται, χωρίς κάτι να είναι δεσμευτικό, η εκδήλωση με τίτλο «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας» θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις περιφερειακές ενότητες 16 – 21 Απριλίου.

Θα υπάρχουν τέσσερις θεματικές ομάδες, η πρώτη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα προβλήματά τους, η δεύτερη για αιμοδοσία – προληπτική ιατρική – πρώτες βοήθειες, η τρίτη για τις εξαρτήσεις (αλκοολισμός – κάπνισμα –  ναρκωτικά – διαδίκτυο) και η τέταρτη για τη διατροφή – παχυσαρκία – ανορεξία.

Χθες ο διευθυντής υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος συζήτησε λεπτομέρειες των εκδηλώσεων και των ημερίδων με εκπροσώπους τοπικών συλλόγων που θα συμμετάσχουν στα γεγονότα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μαθητές μέσω της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δύο ημερίδες προτείνεται να πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, με πιθανά θέματα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω εντόμων, ολοκληρωμένα προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών, θέματα ιατρικής δεοντολογίας, αναλύσεις νερών – νερών κολύμβησης – νερών αναψυχής.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version