Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόωρες εκλογές: Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ ανάβει «φωτιές» (έγγραφο)

image_print
Εκλογικές διαδικασίες μέσω των αιτήσεων των Ελλήνων του εξωτερικού ώστε να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους ξεκινάει η κυβέρνηση στον απόηχο των συζητήσεων για πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα, με ΕΓΚΥΚΛΙΟ του υπό τον τίτλο:«Καθορισμός διαδικασίας εγγραφής, μεταβολής και αναστολής ή διαγραφής της αίτησης εκλογέα που επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα εκτός της Ελληνικής Επικράτειας, καθώς και του τρόπου πιστοποίησης αυτού», ο υπουργός Εσωτερικών δίνει το σύνθημα για την εγγραφή των συγκεκριμένων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους, βάζοντας φωτιά στα σενάρια των πρόωρων εκλογών. 

Να σημειωθεί ότι τα σενάρια των πρόωρων εκλογών δίνουν και παίρνουν και στον παραταξιακό Τύπο της ΝΔ με τους Γιάννη Πρετεντέρη και Δημήτρη Καμπουράκη να σέρνουν τον χορό.

 Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής και πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά την περασμένη Τρίτη: «Πρόβλεψη δεν θέλω να κάνω. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλά κάνουν και είναι επί ποδός. Ξέρω όμως ότι δύσκολα πλέον η ΝΔ ως αυτοδύναμη κυβέρνηση θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε πριν τις 7 Ιουλίου. Αν οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και χρειαστεί ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα νομίζω ότι θα ήταν δημοκρατικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή… Αν τους επόμενους μήνες δούμε ότι δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό και υπάρχουν πολύ μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται εκ νέου δημοκρατική εντολή. Ναι, φυσικά νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να τις ζητήσει», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «εάν τα δεδομένα αλλάξουν δραματικά στην οικονομία, όταν οι προβλέψεις είναι για ύφεση παγκόσμια, ευρωπαϊκή, τουλάχιστον από 10% έως 20%, και η Ελλάδα με τον τουρισμό δεν έχει τα αποτελέσματα που θα περιμέναμε έστω και εν μέσω πανδημίας, νομίζω ότι η κυβέρνηση και της Ελλάδος, και κάθε κυβέρνηση που είχε νωπή εντολή με άλλη προγραμματική συμφωνία με τους πολίτες, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τακτικισμό γιατί θα ζητήσει τη διεξαγωγή εκλογών».

Επιπλέον, τρεις υπουργοί της κυβέρνησης έκαναν το προηγούμενο διάστημα δημοσκοπήσεις εν μέσω κορωνοϊού, προκειμένου να δουν την αποδοχή τους σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, όπου ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από την Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Άρθρο 1

Ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή πιστοποίησης εκλογέα – Διαδικασία εγγραφής

  1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Ψηφοφόρων Εξωτερικού, έχουν Έλληνες πολίτες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 26/2012 (Α’ 57), υπό την επιφύλαξη του άρθρου 2 του ν. 4648/2019 (Α’ 205).
  2. Ο εκλογέας που επιθυμεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4648/2019, πρέπει να εγγραφεί ως χρήστης. Η πιστοποίηση του κατά την εγγραφή γίνεται, μέσω των διαπιστευτηρίων που διαθέτει στην εφαρμογή «ΤaxisNet» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Στην συνέχεια, κάθε επόμενη είσοδος του εκλογέα στην εφαρμογή γίνεται με χρήση των διαπιστευτηρίων της Α.Α.Δ.Ε.
  3. Κατά τη διαδικασία της εγγραφής, ο εκλογέας συμπληρώνει ενεργή διεύθυνση προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής του, η εφαρμογή αποστέλλει ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιτυχή εγγραφή του στο σύστημα.
  4. Η κατοχή προσωπικού Α.Φ.Μ. από τον εκλογέα και των αντίστοιχων κωδικών Α.Α.Δ.Ε. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής. Η χρήση των κωδικών πρόσβασης γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον εκλογέα.

Άρθρο 2

Διαδικασία υποβολής αίτησης

  1. Μετά την επιτυχή είσοδό του στην εφαρμογή, ο εκλογέας έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει και να υποβάλει αίτηση εγγραφής στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Ψηφοφόρων Εξωτερικού.
  2. Ο εκλογέας αναζητεί την εγγραφή του στο βασικό εκλογικό κατάλογο και την επιλέγει, ώστε να συμπληρωθούν αυτόματα τα βασικά του στοιχεία στην αίτηση. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να ταυτίζονται με τα στοιχεία του εκλογέα στην Α.Α.Δ.Ε., προκειμένου να του επιτραπεί η υποβολή της αίτησης.
  3. Ακολούθως, καταχωρεί τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του και τηλεφωνικούς αριθμούς επικοινωνίας.
  4. Ο εκλογέας επιλέγει τη χώρα και την πόλη που επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εξωτερικό. Η χώρα και η πόλη επιλέγονται από λίστες χωρών και πόλεων στις οποίες εδρεύει ελληνική διπλωματική αρχή.
  5. Σε ειδικό τμήμα της αίτησης αναρτώνται από τον εκλογέα τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων της παρ. 2 του άρθρου 2 ν. 4648/2019, όπως αυτά περιγράφονται στην παρ. 4 του άρθρου 4 του ίδιου νόμου. Ειδικότερα, ο εκλογέας επιλέγει το δημόσιο φορέα έκδοσης του εγγράφου (ενδεικτικά στρατολογικά γραφεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα οποιασδήποτε βαθμίδας και ασφαλιστικούς φορείς), συμπληρώνει τα στοιχεία που απαιτούνται και επισυνάπτει ηλεκτρονικό αντίγραφο του δικαιολογητικού.
  1. Εναλλακτικά, ο εκλογέας μπορεί να επιλέξει την κατηγορία του δικαιολογητικού, να συμπληρώσει τα στοιχεία που ζητούνται και να εξουσιοδοτήσει το Υπουργείο Εσωτερικών για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση του δικαιολογητικού αυτού ή την άντληση των απαιτούμενων πληροφοριών από τις βάσεις δεδομένων του Ελληνικού Δημοσίου. Για την ως άνω αναζήτηση των πληροφοριών και σχετική διαβίβαση, είναι απαραίτητη η εξουσιοδότηση με τη μορφή συναίνεσης του εκλογέα, σύμφωνα με το ν. 4624/2019 και το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (Κανονισμός ΕΕ 679/2016), η οποία χορηγείται κατά την υποβολή της αίτησης.
  2. Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών βεβαιώνει ότι όλα τα αναγραφόμενα στην αίτηση στοιχεία είναι αληθή και λαμβάνει γνώση ότι η αίτηση του υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και τυχόν δήλωση ψευδών στοιχείων επιφέρει τις ποινές που προβλέπονται στην παρ. 6 του άρθρου 22 του νόμου αυτού.
  3. Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης, αποδίδεται αυτόματα από την εφαρμογή αριθμός πρωτοκόλλου. Ο αριθμός πρωτοκόλλου αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εκλογέα, ως ενημέρωση και αποδεικτικό επιτυχούς υποβολής της αίτησης.

Άρθρο 3

Διαδικασία οριστικοποίησης της αίτησης

  1. Μόλις η αίτηση υποβληθεί από τον εκλογέα, εκκινεί η διαδικασία ελέγχου και οριστικοποίησης της, από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών.
  2. Η αίτηση χρεώνεται, με ευθύνη του Διευθυντή Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, σε αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης Εκλογών. Η χρέωση γίνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία από την εφαρμογή, ώστε να ακολουθείται η σειρά προτεραιότητας που προκύπτει από τη σειρά υποβολής κάθε αίτησης.
  3. Ως εισηγητής μπορεί να ορίζεται μόνιμος δημόσιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών ή το προσωπικό που προσλαμβάνεται δυνάμει του άρθρου 22 παρ. 4 του ν. 4648/2019 και είναι τοποθετημένο στην ως άνω Διεύθυνση.
  4. Ο εισηγητής εξετάζει την πληρότητα των αναγραφόμενων στοιχείων. Σε περίπτωση ελλείψεων, επικοινωνεί με κάθε πρόσφορο μέσο με τον αιτούντα και γίνεται η συμπλήρωση των στοιχείων αυτών.
  5. Εφόσον είναι τεχνικά εφικτή η διασύνδεση της εφαρμογής με τα συστήματα άλλων δημόσιων φορέων και για όσα δεδομένα εμπεριέχονται σε αυτά, εκτελούνται αυτόματοι έλεγχοι για την επαλήθευση και πιστοποίηση των προϋποθέσεων του άρθρου 2 του ν. 4648/2019. Ειδικότερα και ενδεικτικά:

α. Μέσω του συστήματος Taxisnet, μπορεί να διαπιστώνεται η συνδρομή των προϋποθέσεων της περίπτ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4648/2019, υπό την επιφύλαξη των υποπεριπτ. αα) και ββ) της περίπτ. β της ίδιας παραγράφου.

β. Μέσω των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να διαπιστώνεται η συνδρομή των προϋποθέσεων της περίπτ. α της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 4648/2019.

γ. Μέσω των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μπορεί να διαπιστώνεται η συνδρομή των προϋποθέσεων της περίπτ. β της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 4648/2019.

δ. Μέσω των πληροφοριακών συστημάτων των αρμόδιων στρατολογικών γραφείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορεί να διαπιστώνεται η συνδρομή των προϋποθέσεων της περίπτ. γ της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 4648/2019.

  1. Ο εισηγητής εξετάζει τα συνημμένα δικαιολογητικά που έχει υποβάλει ο αιτών-εκλογέας, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2, αναζητά αυτεπαγγέλτως από τις δηλωθείσες υπηρεσίες τα δικαιολογητικά που δεν έχουν επισυναφθεί και σε συνδυασμό με την παρ. 5 του άρθρου 3 της παρούσης εισηγείται ιεραρχικά προς τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εκλογικών Καταλόγων και Αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Εκλογών και στον Διευθυντή Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησης.
  2. Ο Διευθυντής Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών αποδέχεται ή απορρίπτει την αίτηση του εκλογέα και ο εισηγητής ενημερώνει αμελλητί τον αιτούντα-εκλογέα.
  3. Σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης, ο εκλογέας καταχωρείται στον ειδικό εκλογικό κατάλογο ψηφοφόρων εξωτερικού για χρονικό διάστημα οκτώ (8) ετών και τίθεται σχετική ένδειξη στο βασικό εκλογικό κατάλογο. Η ενημέρωση του ειδικού εκλογικού καταλόγου ψηφοφόρων εξωτερικού και η σήμανση του βασικού εκλογικού καταλόγου, γίνεται κατά την επόμενη αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων.
  4. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, ο εκλογέας ενημερώνεται για το δικαίωμα προσφυγής ενώπιον του τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, σύμφωνα με τις παρ. 4 και 5 του άρθρου 2 του ν. 4648/2019. Εφόσον δεν ακολουθηθεί η διαδικασία προσφυγής του προηγούμενου εδαφίου, ο εκλογέας μπορεί να προσφύγει ενώπιον της Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4648/2019. Στη δεύτερη περίπτωση, η προσφυγή γίνεται με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Υπουργείο Εσωτερικών από τον δηλωθέντα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της παρ. 3 του άρθρου 1 της παρούσης και επισύναψης εγγράφου ταυτοπροσωπίας του προσφεύγοντος, αλλιώς η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.

Άρθρο 4

Μεταβολή Στοιχείων-Αναστολή Και Ακύρωση Εγγραφής

  1. Ο εκλογέας οποτεδήποτε και υπό την επιφύλαξη της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4648/2019, μπορεί να μεταβάλλει τα στοιχεία των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 της παρούσης. Η μεταβολή αυτή γίνεται, κατόπιν υποβολής αίτησης μεταβολής στοιχείων εκλογέα, στην ειδική εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4648/2019.
  2. Ο εκλογέας οποτεδήποτε και υπό την επιφύλαξη της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4648/2019, μπορεί να αναστείλει την εγγραφή του στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Ψηφοφόρων Εξωτερικού για ορισμένο χρονικό διάστημα. Η μεταβολή αυτή γίνεται, κατόπιν υποβολής αίτησης αναστολής εγγραφής εκλογέα, στην ειδική εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4648/2019. Η ενεργοποίηση εκ νέου της εγγραφής του γίνεται, κατόπιν ενέργειας του εκλογέα, και συγκεκριμένα υποβολής αίτησης άρσης αναστολής εγγραφής εκλογέα, στην ίδια εφαρμογή.
  3. Ο εκλογέας οποτεδήποτε και υπό την επιφύλαξη της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4648/2019, μπορεί να ακυρώνει την εγγραφή του στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Ψηφοφόρων Εξωτερικού. Η ακύρωση της εγγραφής γίνεται, κατόπιν υποβολής αίτησης ακύρωσης εγγραφής εκλογέα. Με την οριστικοποίηση της αίτησης, ο εκλογέας διαγράφεται οριστικά από Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Ψηφοφόρων Εξωτερικού.
  4. Όλες οι αιτήσεις των παραγράφων 1, 2 και 3 του παρόντος άρθρου γίνονται αποδεκτές και οριστικοποιούνται αμέσως. Με την οριστικοποίηση τους, ενημερώνονται οι Ειδικοί Εκλογικοί Κατάλογοι Ψηφοφόρων Εξωτερικού και οι ειδικές σημάνσεις στον βασικό εκλογικό κατάλογο, όπου αυτό απαιτείται. Η ενσωμάτωσή των αλλαγών αυτών πραγματοποιείται κατά επόμενη αναθεώρηση των βασικών εκλογικών καταλόγων.

Άρθρο 5

Έναρξη Ισχύος

Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το βλέμμα στη ΔΕΘ – Προσδοκίες για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και συνταξιούχων

image_print

Καθώς πλησιάζει η έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εντείνεται η συζήτηση γύρω από το πακέτο μέτρων που αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με νοικοκυριά και συνταξιούχους να προσδοκούν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Στο επίκεντρο των σεναρίων βρίσκονται φορολογικές ελαφρύνσεις, παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενίσχυση των οικογενειών, αλλά και μέτρα που θα αφορούν τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει τις δημοσιονομικές δυνατότητες της οικονομίας, ώστε οι εξαγγελίες της ΔΕΘ να συνδυάζουν τη στήριξη των πολιτών με τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θεωρείται για ακόμη μία χρονιά το βασικό βήμα για την παρουσίαση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Μέχρι τότε, οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά και συνταξιούχοι αναμένουν να ακούσουν μέτρα που θα προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση απέναντι στις αυξημένες οικονομικές πιέσεις της καθημερινότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κ. Μητσοτάκης: Σαφές μήνυμα για τα F-35 και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

image_print

Σαφές μήνυμα προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε κάθε απόφαση που αφορά τη Συμμαχία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ευαισθησίες όλων των κρατών-μελών, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή του τουρκικού casus belli.

«Μια Συμμαχία πρέπει να στηρίζεται στις σχέσεις καλής γειτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να αγνοείται το γεγονός ότι η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο σε περίπτωση άσκησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να σχολιάσει ευθέως τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την Τουρκία και τα F-35, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι η συνοχή της Συμμαχίας προϋποθέτει τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των συμμάχων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται ήδη στις χώρες που έχουν επιτύχει τους στόχους του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες, επιβεβαιώνοντας, όπως είπε, τον ρόλο της ως αξιόπιστου και συνεπούς συμμάχου.

DNews Widget
Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άγκυρα: Αγωνία στην Αθήνα για Τραμπ-Ερντογάν

Άγκυρα - Σύνοδος ΝΑΤΟ με Τραμπ και Ερντογάν - 2026
image_print

Άγκυρα: Αγωνία στην Αθήνα για Τραμπ-Ερντογάν

Με αυξημένη προσοχή παρακολουθεί η Αθήνα τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που ξεκινά στην Άγκυρα, καθώς η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να ανοίξει ξανά τη συζήτηση για την προμήθεια F-35 από την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να εμφανιστεί θετικός απέναντι σε τουρκικά αιτήματα, ωστόσο ποντάρει στους περιορισμούς του Κογκρέσου και στις αντιρρήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν για την επιστροφή της Άγκυρας στο πρόγραμμα.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ρόλο της στο ΝΑΤΟ, αλλά και να αποκτήσει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες. Παράλληλα, η Ελλάδα προσέρχεται στη συζήτηση προβάλλοντας τη συνέπειά της στις νατοϊκές δεσμεύσεις και τις αυξημένες αμυντικές δαπάνες της.

Το βλέμμα στα F-35 και στο Κογκρέσο

Στην Αθήνα θεωρούν ότι, ακόμη και αν ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράσει πολιτική βούληση υπέρ της Τουρκίας, η επιστροφή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των F-35 δεν είναι απλή υπόθεση.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστήριξε στη Βουλή ότι δεν υφίσταται, στην παρούσα φάση, ζήτημα άρσης της απαγόρευσης για την προμήθεια των μαχητικών από την Τουρκία.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι οι περιορισμοί που προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία εξακολουθούν να ισχύουν και ότι για οποιαδήποτε αλλαγή απαιτείται νέα απόφαση του Κογκρέσου.

Η Αθήνα παρακολουθεί επίσης τη στάση του Ισραήλ, καθώς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να έχει εκφράσει αντιρρήσεις για ενδεχόμενη προμήθεια F-35 από την Τουρκία, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή.

Χωρίς συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ ή Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις ούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ ούτε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, μια συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο θα μπορούσε να έχει υψηλό βαθμό απρόβλεπτου, ενώ η παρούσα συγκυρία δεν θεωρείται κατάλληλη ούτε για νέα συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, δεδομένης της έντασης γύρω από τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τις κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει στους συμμάχους ότι η Ελλάδα παραμένει συνεπής πυλώνας της συλλογικής άμυνας και έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ελλάδα προβάλλει τις αμυντικές δαπάνες

Κεντρικό θέμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ είναι η πρόοδος των κρατών-μελών ως προς τον στόχο για συνολικές αμυντικές δαπάνες ύψους 5% του ΑΕΠ έως το 2035.

Η Ελλάδα εμφανίζεται ως μία από τις χώρες που έχουν ήδη υπερβεί τον στόχο του 3,5% για αμιγώς στρατιωτικές δαπάνες. Για το 2026, οι ελληνικές αμυντικές δαπάνες εκτιμώνται στο 3,6% του ΑΕΠ, ενώ η κυβέρνηση προβάλλει το δωδεκαετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, ύψους 25 δισ. ευρώ.

Η Αθήνα τονίζει ότι η συνέπεια αυτή δεν είναι συγκυριακή, καθώς η Ελλάδα διατηρούσε υψηλές αμυντικές δαπάνες ακόμη και κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης.

Η Τουρκία αναζητά ρόλο και στην άμυνα της ΕΕ

Παράλληλα με το ΝΑΤΟ, η Άγκυρα επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση της και στις ευρωπαϊκές αμυντικές συζητήσεις.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει υποστηρίξει ότι η Τουρκία προσφέρει αναντικατάστατη συμβολή στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, προβάλλοντας τη στρατιωτική ισχύ της χώρας του και τον ρόλο της στην ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας.

Η Αθήνα αντιμετωπίζει με επιφύλαξη αυτές τις κινήσεις, καθώς θεωρεί ότι οποιαδήποτε συμμετοχή τρίτων χωρών σε ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες πρέπει να σέβεται τις αρχές καλής γειτονίας και τα συμφέροντα των κρατών-μελών της ΕΕ.

Το μήνυμα της Αθήνας για την ευρωπαϊκή άμυνα

Η ελληνική θέση παραμένει ότι μια ισχυρότερη αμυντικά Ευρώπη δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ενισχύει συνολικά το ΝΑΤΟ.

Η Αθήνα ζητά περισσότερες ευρωπαϊκές επενδύσεις στην άμυνα, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του κοινού δανεισμού.

Το μήνυμα που επιδιώκει να περάσει η ελληνική πλευρά είναι ότι η ασφάλεια της Ευρώπης αποτελεί κοινή ευθύνη, αλλά και ότι η συμμετοχή σε αυτή την αρχιτεκτονική πρέπει να συνοδεύεται από σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en