Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση στους «4» με την υπογραφή Μασούρα για τον Ολυμπιακό, 3-1 τον Παναιτωλικό στην παράταση

image_print

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα ο Ολυμπιακός κατάφερε, έστω και τη… ψυχή στο στόμα, να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη του στο «Καραϊσκάκη» με 3-1 επί του μαχητικού Παναιτωλικού στην παράταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφαρίστηκαν σε 1-1 στο 85′ από τον Καρέλη και με αυτό το σκορ προκρίνονταν οι Αγρινιώτες, καθώς είχαν νικήσει με 2-1 στο πρώτο ματς.

Εντούτοις τότε ανέλαβε δράση ο διεθνής μεσοεπιθετικός και με ένα γκολ στο τέλος της κανονικής διάρκειας (90+2′) λύτρωσε την ομάδα του και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου σκόραρε για δεύτερη φορά (115′), χαρίζοντάς της το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί μόλις στο 6′ με τον Φαντιγκά, ο οποίος, πριν το παρθενικό του τέρμα με τους Πειραιώτες, είχε δοκάρι στο 3ο λεπτό. Πλέον οι Πειραιώτες περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά, που θα προκύψει από το ζευγάρι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι χρειάζονταν ένα γρήγορο γκολ και το βρήκαν νωρίς χάρη στο εκρηκτικό ξεκίνημά τους, που είχε εκφραστή τον Φαντιγκά: ο νεαρός Γάλλος, στο πρώτο παιχνίδι ως βασικός με τον Ολυμπιακό είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη στο 3ο λεπτό και άνοιξε το σκορ στο 6ο με διαγώνιο σουτ από ασίστ του Καρβάλιο, που έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα.

Μετά το 1-0 ο Ολυμπιακός «φρέναρε» το τρελό τέμπο που είχε επιβάλει από την αρχή, καθώς επέλεξε να είναι προσεκτικός στην ανασταλτική λειτουργία καθώς η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τον εξυπηρετούσε. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν επιλογή από το να βγουν μπροστά, με συνέπεια ο ρυθμός να είναι εξαιρετικός καθώς η ομάδα του Μαρτίνς έψαχνε το χτύπημα στο transition.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω αλλά ευκαιρίες δεν δημιουργούνταν, αν εξαιρεθούν κάποια σουτ που, κατά βάση, έγιναν εκτός περιοχής: στο 15΄ κεφαλιά του Ελ Αραμπί έδιωξε ο Ανέστης, στο 17΄ σουτ του Μεντόσα μπλόκαρε ο Τζολάκης, στο 19΄ δυνατό σουτ του Βρουσάι μάζεψε ο Ανέστης, στο 41΄ σουτ του Νταγκό μάζεψε ο Τζολάκης, ενώ στο 45΄ εξαιρετικό σουτ του Καρβάλιο έφυγε μόλις άουτ.

Ο ρυθμός διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τα «καναρίνια» να έχουν μια καλή στιγμή στο 56΄ σε σουτ του Ντουάρτε, που απέκρουσε ωραία ο Τζολάκης. Ο Μαρτίνς προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές για να φρεσκάρει και να δώσει μεγαλύτερη συνοχή στη σαφώς ανομοιογενή αρχική ενδεκάδα του, με παίκτες έμπειρους και ξεκούραστους.

Στο 66΄ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια καλή ευκαιρία, όταν κοντινό σουτ του Λόπες, έδιωξε ο Ανέστης και στην εξέλιξη της φάσης σούταρε ο Τικίνιο, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να μπλοκάρει.

Όσο παρέμενε το 1-0 ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη φωτιά και «κάηκε» στο 85΄, καθώς ο έμπειρος και ικανός σκόρερ Καρέλης βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για να εκτελέσει τον Τζολάκη.

Το παιχνίδι όμως είχε δρόμο και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μασούρας έγραψε το 2-1 από κοντά και ύστερα από ασίστ του Κίτσου, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο 96΄ ο Τικίνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας σε κεφαλιά και στο 105΄ ο Βρουσάι σούταρε πάνω από το δοκάρι, σε νέα μεγάλη φάση για τους «ερυθρόλευκους».

Τελικά, ο άνθρωπος που έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του ήταν κι εκείνος που την κέρδισε: ο Γιώργος Μασούρας, ο πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής σε κάθε πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς, πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, στο 115΄ και με ωραίο σουτ εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Ανέστη κι έστειλε την ομάδα του στους «τέσσερις» του Κυπέλλου.

 

Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Μ. Καμαρά, Μπα – Βργκοτς, Λάρσον, Μεντόσα, Ντουάρτε

Κόκκινες: Ντουάρτε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Βρουσάι, Παπαδόπουλος, Μπα, Κίτσος, Κανέ (66΄ Μαντί Καμαρά), Σουρλής (98΄ Σουρλής), Φαντιγκά (53΄ Μασούρας), Καρβάλιο (66΄ Ρόνι Λόπες), Ονιεκούρου (76΄ Κούντε), Ελ Αραμπί (53΄ Τικίνιο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακαδήμας (57΄ Λάρσον), Μαλής, Βργκοτς, Περέιρα, Μάρτενσον, Αντούνες (57΄ Φλόρες), Ντουάρτε, Νταγκό (90΄ Χουχούμης), Μεντόσα (82΄ Μπαρμπόσα), Καρέλης (90΄ Τσιγγάρας).

Aξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του ματς οι δύο ομάδες και το διαιτητικό τρίο τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7 μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση 41 ετών από την αποφράδα 8η Φεβρουαρίου του 1981.

Πιο συγκεκριμένα άφησαν λευκά τριαντάφυλλα στην μνήμη τους, ενώ τήρησαν ενός λεπτού σιγή πριν τη σέντρα, με τους παίκτες των δυο ομάδων να φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός ότι υπάρχει στις εξέδρες και πανό για τον αδικοχαμένο φίλαθλο του Άρη, ο οποίος δολοφονήθηκε προ ημερών από χούλιγκανς στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έγραφε: «Καλό ταξίδι Άλκη».

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελευθερούπολη υποδέχεται το μέλλον του στίβου Ελλάδας και Κύπρου

image_print

Η Ελευθερούπολη ετοιμάζεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ελληνικού και κυπριακού κλασικού αθλητισμού, καθώς στις 28 και 29 Ιουλίου θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Συνάντηση Αγώνων Στίβου Ελλάδας – Κύπρου Κ18 Ανδρών και Γυναικών, μία διοργάνωση που συγκεντρώνει τα κορυφαία νέα ταλέντα των δύο χωρών.

Η διοργάνωση παρουσιάστηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε τους αγώνες ιδιαίτερα σημαντικούς, καθώς αφορούν αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών, τη γενιά που αποτελεί το μέλλον του ελληνικού και κυπριακού στίβου.

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι η συνάντηση δεν έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα, αλλά και έντονο συμβολισμό, καθώς ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου μέσα από τον αθλητισμό, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα. Παράλληλα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να βρεθούν στο Στάδιο Ελευθερούπολης και ιδιαίτερα στις οικογένειες να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον στίβο και να εμπνευστούν από τους νέους αθλητές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Σταύρος Ιγνατιάδης, ο οποίος τόνισε ότι το διήμερο των αγώνων «η καρδιά του κλασικού αθλητισμού» θα χτυπά στην Ελευθερούπολη, εκεί όπου διαμορφώνεται το μέλλον του στίβου για τις δύο χώρες. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης.

Χαιρετισμό της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα μετέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Ιωάννης Μυστακίδης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο του αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλης Ιορδανίδης σημείωσε ότι ο ΣΕΓΑΣ εμπιστεύεται διαχρονικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη φιλοξενία σημαντικών διοργανώσεων, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιώργος Βαφείδης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη του Επιμελητηρίου στις αθλητικές δράσεις της περιοχής.

Η Διεθνής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου Κ18 αναμένεται να αποτελέσει μια γιορτή του στίβου, προσφέροντας δυνατές αγωνιστικές στιγμές και αναδεικνύοντας τους πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας του ελληνικού και κυπριακού αθλητισμού.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ: Ένταση μεταξύ παικτών μετά το τέλος του αγώνα

Ένταση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό Κιέβου μετά τη λήξη του αγώνα
image_print

Ένταση μετά τη λήξη του αγώνα

Ένταση σημειώθηκε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στη Ντιναμό Κιέβου και τον ΠΑΟΚ, με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους των δύο ομάδων να έρχονται σε αντιπαράθεση.

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-2 στην Πολωνία, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, αποκτώντας προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Το περιστατικό κοντά στην εξέδρα του ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν μετά το παιχνίδι, ποδοσφαιριστής της ουκρανικής ομάδας κατευθύνθηκε προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και είχε λεκτική αντιπαράθεση με ορισμένους από αυτούς.

Οι παίκτες του Δικεφάλου πλησίασαν το σημείο για να ζητήσουν εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και να υπάρξει ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η κατάσταση δεν ξέφυγε περισσότερο, καθώς οι πιο ψύχραιμοι παρενέβησαν και απομάκρυναν τους εμπλεκόμενους.

Ένταση και λίγο πριν από το φινάλε

Ανάλογο περιστατικό φέρεται να είχε σημειωθεί και λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, όταν οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου κινήθηκαν προς την πλευρά των φίλων του ΠΑΟΚ και προχώρησαν σε χειρονομίες.

Παρά την ένταση που καταγράφηκε στο τέλος, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ στρέφεται πλέον στη δεύτερη αναμέτρηση, όπου θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το προβάδισμα που απέκτησε με τη νίκη του στην Πολωνία.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέρρες: Ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε1 στο τένις

Αφίσα του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ε1 τένις που θα διεξαχθεί στις Σέρρες από 27 έως 31 Ιουλίου 2026.
image_print

Στις Σέρρες θα χτυπήσει από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2026 η «καρδιά» του ελληνικού τένις, με τη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος επιπέδου Ε1 για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12 και 14 ετών.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 185 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες αναμένεται να προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα, καθώς συγκεντρώνουν κορυφαία ονόματα των μικρών ηλικιακών κατηγοριών του ελληνικού τένις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενσωμάτωση του Babolat Cup στη διοργάνωση. Μέσα από τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με τη Babolat Greece, ο αθλητής και η αθλήτρια της κατηγορίας των 12 ετών που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους διεθνείς τελικούς του Babolat Cup.

Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2026 στις εγκαταστάσεις της Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα, με τα έξοδα συμμετοχής να καλύπτονται από τη Babolat Greece.

Στη σχετική βαθμολογία θα προσμετρήσουν δύο διοργανώσεις:

  • 27–31 Ιουλίου 2026: Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών, 3ο Ε1
  • 16–20 Οκτωβρίου 2026: Λάρισα, 5ο Ε1

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών.

Τη διοργάνωση στηρίζουν οι εταιρείες ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΝΕΚΤΑΡ Α.Ε., Babolat Greece, Elpida Resort and Spa, Μεράκι, Λιθογραφική, Ονειροικείν Κατασκευαστική, Interaction Α.Ε. και Eurodoor Wood.

Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών καλεί τους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en