Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΠΕΦ | Ελπίδες για παρασκευή φαρμάκου στην Ελλάδα έως τον Ιούλιο

Στη μελέτη Greco 19 η οποία ερευνά το φάρμακο με τη δραστική ουσία κολχικίνη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων.

Στις ελπίδες που υπάρχουν για την παρασκευή φαρμάκου προς αντιμετώπιση του κοροναϊού στην Ελλάδα, και μάλιστα έως τον Ιούλιο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΦ (Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας), Θεόδωρος Τρύφων, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει μια ελληνική ερευνητική προσπάθεια, η μελέτη Greco 19, η οποία ερευνά το φάρμακο με τη δραστική ουσία κολχικίνη για πιθανές επιπτώσεις και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει επιπτώσεις στην καρδιά και τους πνεύμονες από τον κορωνοϊό, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελέσματα γι’ αυτήν τη μελέτη και για άλλες μελέτες θα έχουμε μέσα σε 2 μήνες» δήλωσε σχετικά ο Θεόδωρος Τρύφων.

Και πρόσθεσε: «Κάποια φάρμακα θα μπουν στα θεραπευτικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες φάσεις της θεραπείας του κορωνοϊού».

Tι δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα ελπιδοφόρα θεραπευτικά σχήματα

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσής του προς τους ιατρικούς συντάκτες, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για ελπιδοφόρα μηνύματα από κλινικές μελέτες που γίνονται διεθνώς, με τη συμμετοχή και της χώρας μας, όσον αφορά το νέο θεραπευτικό σχήμα με ενδοφλέβια χρήση ρεμδεσιβίρης σε ασθενείς με κοροναϊό.

«Θέλουμε οι ασθενείς μας να μπορούν να ωφεληθούν από τις αναδυόμενες θεραπείες, οι οποίες είναι διαθέσιμες στη χώρα μας με τρεις διαφορετικούς τρόπους» εξήγησε ο καθηγητής.

Γίνονται κλινικές μελέτες με το φάρμακο, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία στη χώρα μας, δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η εν λόγω θεραπεία δείχνει αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 68% ακόμα και στα σοβαρά περιστατικά.

Πέραν των προαναφερθέντων, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη χρήση ορού αντισωμάτων από τους ασθενείς που έχουν αποθεραπευθεί από τη λοίμωξη Covid -19.

Όπως δήλωσε, χρειάζονται 14 ημέρες από την ημέρα της αποθεραπείας προκειμένου να είναι καθαροί από νόσο και συμπτώματα και να μπορούν να δώσουν αντισώματα για ασθενείς που περνούν βαριά τη λοίμωξη του κοροναϊού.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος πιστών στην συνάντηση των Επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην συνάντηση των επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα τέσσερις επιτάφιοι από τους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη, Αγίου Παύλου, Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε κατάνυξη η περιφορά του επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φετός οπως κάθε Μ.Παρασκευή, η περιφορά τoυ επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας, παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων της Π.Ε. Καβάλας αλλά και εκατοντάδων πολιτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en