Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας | Αδιανόητο διακομιδές να βασίζονται στις διαθέσεις των ναυτιλιακών εταιρειών

Ο Ξενοφών Κροκίδης, μίλησε για το «καυτό» ζήτημα της έλλειψης πλοίων επιφυλακής κατά τις νυχτερινές ώρες, που μεταφέρουν ασθενείς από τη Θάσο

Την αναγκαιότητα να μπει στο παιχνίδι το Υπουργείο Ναυτιλίας και να ελέγξει τον τρόπο διακομιδής ασθενών από τη Θάσο ειδικότερα και τις νησιωτικές περιοχές γενικότερα, χωρίς αυτές να εξαρτώνται από τις διαθέσεις των ναυτιλιακών εταιρειών, εξέφρασε με δηλώσεις του στο «Χ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας για το ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες προχώρησαν σε παύση ορισμού πλοίου, που θα βρίσκεται σε επιφυλακή κατά τις νυχτερινές για τις διακομιδές από τη Θάσο, ο κ. Κροκίδης ανέφερε ότι ουσιαστικά πρόκειται για ναυλωμένα δρομολόγια και ότι θα πρέπει όλες οι πλευρές να βάλουν νερό στο κρασί τους, ώστε να υπάρξει επανέναρξη αυτών των δρομολογίων.

«Ως Ιατρικός Σύλλογος είμαστε απόλυτα ενήμεροι για τα γεγονότα. Είμαστε σε επαφές με την τοπική κοινωνία της Θάσου και φυσικά τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, ζωτικής σημασίας, δεν αφορά μόνο τους Θάσιους κατοίκους ή τους επισκέπτες, αλλά όλη την περιοχή μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Κροκίδης και συμπλήρωσε:

«Πριν 10 μέρες ακούσαμε όλα όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον δήμαρχο, τους συναδέλφους μας και τους ναυτεργάτες, αλλά και τις ίδιες τις εταιρείες. Τα ναυλωμένα δρομολόγια επιφυλακής, όπως πολύ σωστά αναφέρατε στο δημοσίευμα, πρέπει να παγιωθούν από τις εταιρείες. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έγιναν 80 διακομιδές κατά τις νυχτερινές ώρες. Για κάθε μια από αυτές, οι εταιρείες πληρώθηκαν 1.100 ευρώ. Συνολικά, από τις 1/12015 έως την 30/9/2015 έγιναν 322 διακομιδές συνολικά από τη Θάσο προς το Γ.Ν.Κ., κατά τις πρωινές, απογευματινές, νυχτερινές ώρες».

«Οι συνάδελφοι δίνουν μεγάλη μάχη»

Ο κ. Κροκίδης εκθείασε το έργο των συναδέλφων του στο Κ.Υ. Πρίνου, οι οποίοι παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, δίνουν όλο τους το «είναι» για την νοσηλεία συμπολιτών τους κι επισκεπτών στο νησί:

«Οι γιατροί του Κ.Υ. Πρίνου δίνουν μεγάλη μάχη και σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα ελαφριά περιστατικά, που δε χρειάζονται διακομιδή, τα κρατούν με μονοήμερη-διήμερη νοσηλεία, δίνοντας μεγάλη μάχη παρά τις ελλείψεις σε εξοπλισμό. Ξαναλέμε, ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους, αλλά και ο Δήμος Θάσου, η διεύθυνση του Κ.Υ. Πρίνου και οι ναυτεργάτες να βρουν ένα πλαίσιο συνεργασίας μαζί τους. Κάνω έκκληση προς όλους κι αν θέλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου Δημήτρη Έλληνα».

Ένας φεύγει, ένας μένει για το υπόλοιπο νησί

Ο κ. Κροκίδης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έγιναν οι απαραίτητες διακομιδές ασθενών από τη Θάσο προς την Κεραμωτή με πλωτό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ. δίνει μια πρόσκαιρη λύση, αλλά δεν επιλύει τα προβλήματα. «Στο Κ.Υ. Πρίνου υπάρχουν δύο γιατροί. Αν φύγει ο ένας με τη διακομιδή δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, μένει πίσω ο δεύτερος, με αποτέλεσμα να έχει να διαχειριστεί όλα τα υπόλοιπα περιστατικά. Ακούσαμε με προσοχή τα προβλήματα από όλες τις πλευρές. Στο παιχνίδι πρέπει να μπει και το Υπουργείο Ναυτιλίας. Είναι αδιανόητο το θέμα των διακομιδών να βασίζεται στις διαθέσεις των ναυτιλιακών εταιρειών, όχι μόνο σε Καβάλα και Θάσο, αλλά και σε άλλα νησιωτικά μέρη της χώρας. Πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει όλα αυτά τα ζητήματα».

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κροκίδης ενημέρωσε χθες σχετικά τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Καβάλα κι όπως σημείωσε ήταν γνώστης των προβλημάτων με τις διακομιδές από νησιωτικές περιοχές. «Αυθόρμητα, ο κ. Καρακατσιανόπουλος σημείωσε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να μπει στο παιχνίδι».

Σειρά ενημερώσεων και συναντήσεων

Σήμερα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας αναμένεται να έχει συνάντηση εργασίας με τον Β’ Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νησιωτική Ελλάδα και θα τους απασχολήσει γενικότερα των θέμα των διακομιδών από τις νησιωτικές περιοχές, καθώς και η λειτουργία του Κ.Υ. Πρίνου.

Τέλος, τη Δευτέρα (12/10), το θέμα διακομιδής ασθενών από τη Θάσο θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

 

Δημήτρης Μπουντάς

xronometro.com

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι θα μέτρα πυροπροστασίας θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες της Καβάλας

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Καβάλας  με θέμα την υποχρεωτική προληπτική πυροπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου έως και τέλος Οκτωβρίου του 2024 , καλούνται οι πολίτες να συμμορφωθούν στις νομικές διατάξεις και να προχωρήσουν στην λήψη των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας στις ιδιοκτησίες τους.

Παρόντες ο Δήμαρχος Καβάλας , Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κύριος Κυριάκος Σταυρίδης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κύριος Αλέξης Γούλας  αλλά και ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας για την πυροπροστασία κύριος Γιώργος Τσακαλίδης.

Μέσα από την συνέντευξη τους, οι ίδιοι  έδωσαν συμβουλές για το τι θα πρέπει να ακολουθηθεί κυρίως για τις ιδιοκτήσιες πλησίον δασικών εκτάσεων, αλλά και ακάλυπτων χωρών τονίζοντας πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προχωράει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του χώρου, καταλογίζεται όμως αντίστοιχα το πρόστιμο  και η δαπάνη για τον καθαρισμό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en