Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδροι Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ | Τεράστια τα θέματα βιωσιμότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις

image_print

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 κατά τις ώρες 11:00-13:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των προέδρων των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην Ελληνική Επικράτεια από τη Βουλγαρία, με την εξαίρεση του συνοριακού σημείου ελέγχου του Προμαχώνα, δυνάμει της με αριθμό Δ1α/ΓΠ. οικ. 41015/30.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 2733/3-7-2020.

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, αναγνωρίζοντας το πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, λόγω της απαγόρευσης εισόδου τουριστών από τους συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας (Ροδόπης), Ορμενίου και Κυπρίνου (Έβρου), Ξάνθης (Αγ. Κωνσταντίνου) και Δράμας (Εξοχής) εκφράζουν την δυσαρέσκεια, αλλά και την έντονη ανησυχία τους για τις οικονομικές επιπτώσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η υγειονομική κρίση και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού, όπως εφαρμόστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν δημιουργήσει, ήδη, τεράστια θέματα βιωσιμότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις και έχουν επιφέρει σημαντική απώλεια των εποχιακών θέσεων εργασίας. Ο νέος περιορισμός που τίθεται στις οδικές συνδέσεις με τη Βουλγαρία έχει επιφέρει την άμεση ακύρωση εκατοντάδων κρατήσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες της Περιφέρειάς μας και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάκτηση της απολεσθείσας τουριστικής κίνησης των προηγουμένων μηνών.

Ενόψει των ανωτέρω και προκειμένου να μειωθούν οι δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων τονίζουν ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα εξειδικευμένα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων που πλήττονται εκ νέου από τη συντριπτική μείωση της τουριστικής κίνησης, πέραν όλων όσων μέχρι σήμερα έχουν εξαγγελθεί.

Για τους άνω λόγους, συστήνουν στην κυβέρνηση, τηρώντας πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να συμπεριλάβει για την ισόνομη μεταχείριση όλων των πολιτών της χώρας, πρόσθετη δίοδο συνοριακού σταθμού εντός της Περιφέρειάς μας.

kavalapost

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στην αγορά της Καβάλας

image_print

Με αισιοδοξία υποδέχεται η τοπική αγορά της Καβάλας την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, δίνοντας το έναυσμα για μια περίοδο σημαντικών προσφορών και αγορών.

Οι επαγγελματίες της πόλης ευελπιστούν ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές, θα ενισχύσουν την εμπορική δραστηριότητα και θα δώσουν νέα ώθηση στα καταστήματα.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών ειδών, ειδών σπιτιού και πολλών ακόμη κατηγοριών, επωφελούμενοι από σημαντικές εκπτώσεις.

Οι έμποροι καλούν το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική αγορά, επισημαίνοντας ότι η επιλογή των καταστημάτων της Καβάλας συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές και να δίνουν προσοχή στην αναγραφή τόσο της αρχικής όσο και της τελικής εκπτωτικής τιμής των προϊόντων.Η εκπτωτική περίοδος αναμένεται να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες εμπορικές ευκαιρίες του καλοκαιριού, με την αγορά της Καβάλας να προσδοκά αυξημένη επισκεψιότητα και έντονη αγοραστική κίνηση τις επόμενες εβδομάδες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Θεσσαλονίκη - Πτήση τρόμου με σπασμένο παράθυρο - 2026
image_print

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Στιγμές πανικού έζησαν επιβάτες πτήσης που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έσπασε παράθυρο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 60χρονος επιβάτης από τη Σερβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση προς το Μόναχο.

Δυνατός κρότος και πανικός στην καμπίνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες άκουσαν έναν δυνατό κρότο και αμέσως επικράτησε αναστάτωση μέσα στην καμπίνα.

Το παράθυρο δίπλα στο οποίο καθόταν ο 60χρονος έσπασε, ενώ ο επιβάτης τραυματίστηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κάκωση που υπέστη δεν θεωρείται σοβαρή.

Επέστρεψε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη

Ο πιλότος αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αργότερα στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Μαρτυρίες επιβατών

Επιβάτες της πτήσης περιέγραψαν στιγμές έντονου φόβου, με τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν και τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, όσοι κάθονταν κοντά στον τραυματισμένο άνδρα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, ενώ μέσα στην καμπίνα επικράτησαν φωνές και πανικός.

Ερευνώνται τα αίτια

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, εξετάζεται το ενδεχόμενο θραύσμα από τμήμα του αεροσκάφους να προκάλεσε τη ζημιά στο παράθυρο.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ η ασφαλής επιστροφή του αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται στην άμεση αντίδραση του πληρώματος.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Τιμήθηκαν οι λαμπαδηδρόμοι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026

Δράμα-παράδοση διπλωμάτων σε λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026
image_print

Εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για τους Δραμινούς που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026 πραγματοποίησε ο Δήμος Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν τα επίσημα διπλώματα συμμετοχής, τα οποία απεστάλησαν από την Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Κραχτίδη, όπου τα διπλώματα παρέδωσε ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Παντελή Κρανά.

Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι οι Αθανάσιος Βαλαβάνης, Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, Θεοδώρα Κιρμανίδη, Λάζαρος Μαρίγκος και Παναγιώτα Τσακίρη, η οποία δεν κατέστη εφικτό να παραστεί.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε ότι η συμμετοχή των Δραμινών στη λαμπαδηδρομία αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για την πόλη και έμπρακτη συμβολή στις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού, όπως η ειρήνη, η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός και η διεθνής συνεργασία.

Ο Δήμος Δράμας συγχαίρει τους αθλητές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τις πανανθρώπινες αξίες που συμβολίζει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en